Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Discriminare!! Ce-i aia?!

In jos

Discriminare!! Ce-i aia?! Empty Discriminare!! Ce-i aia?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Oct 02, 2013 5:24 pm

Sau sa bucuram pe Diavol …(cand saracu da pomana bigqatului se bucura Diavolul –zicala medievala vest europeana)

Il auzeam pe Oprescu  primarele general la Bucurestiului zicand ca ar fi fost o tentativa ca pretul gigacaloriei sa fie diferentiat pe cote de venituri. A fost opozitie pe motiv de “discriminare”.
Anii trecuti nu mai stiu ce guvern a facut o majorare de solde (ptr miliari). Imediata au vrut si judecatorii , au dat guvernu in judecata pe motiv de “discriminare” si au obtinut in instanta ce au cerut(adica tot ei au judecat cererea lor).
Tot anii trecuti o mama de tripleti a obtinut o  indemnizatie lunara pentru cresterea fiecarui  copil , ca tot “dicriminare”.
Si sa nu uit nepotul lui Ion Tiriac , ca si copilul lui Tariceanu primeste clocatie de la stat. Ca sa nu fie “discriminat” .

Hm … nu credeti ca este de-a dreptul bizar ? Ca legea devine ridicola?

Pai sa incep d’a coada al capo.

Alocatia pentru copii – nu este un “drept” al copilului ci este – la origine - un ajutor social. Adica societatea in ansamblul ei acorda un ajutor (modic ca atata poate societatea romneasca) parintilor cu venituri mici  care au in intretinere copii minori. Cu conditia ca copilul minor sa fie incadrat in invatamant de zi .. fiindca de la 16 ani tinerii au drept sa incheie contracte de munca … deci daca nu invata la munca!!!! Ina ce rost are ca copilul unui milionar sa primeasca ajutor ?! Doar ca sa nu fie “dicriminat”? Atunci oare nu este disciminat ca tat’su  e milionar? Sau marea majoritate a copiilor din Romania nu sunt dicriminati findca nu provin din famelii bogate ?!
Cumva gandeste careva “egalitate” ? Ba sa imi fei cu pardon io crez ca unui bogat are motive sa sprijine cresterea si educatia copiilor din familii mai putin avute. In definitiv el participa la pregatirea viitoarei forte de munca pe care o va angaja (expoata in limbaj comunist). Contribuie la educatia vitorilor caralii care ii vor apara averea. Idem pentru viitorii militari. Pentru el nu ar fi vorba de solidaritate (cum este pentru un angajat cu 1200 lei leafa si fara copii) ci pur si simplu investie de viitor!!! Ca tot se plangea dna ministrru Campeanu ca Romania incepe sa sufere din lipsa mainii de lucru calificate!! Adica in primul rand incep sa sufere angajatorii (patronii) deci crez ca ar fi si interesul lor sa dea un sfant (si sa ceara sa fie bine cheltuit!!! Adica la final sa se obtina tineri care stiu tabla inmultiri, stiu ceva geometrie – pai cum sa claculezi altfel cata tabla sau scandura iti tebuie?! – sa scrie corect si sa vorbeasdca inteligibil) nu de alta da pana la urma s-ar putea sa fie siliti sa isi faca scolille lor unde sa isi pregateasca viitori angajati!

Indemnizatia de crestere a copilului alta manareala. La inceput indemnizatia pentru cresterea copilului era un beneficiu acordat mamelor care lucrau. Li se platea 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni , astfel ca sa poata sa stea acasa pana intarcau copilul. In afara de acest beneficiu mama primea o prima (mai corect ar fi un dar) pentru fiecare copil nascut (fie copil unic fie gemeni de la 2 la n) si pana in 2010 o suma pentru “trusoul copilului” pentru fiecare copil. Insa indemnizatia de crestere era unica – fiindca si mama primea un salariu unic!!! Cativa ani in urma s-a zis “discriminare”  si s-a “uitat” ca de fapt indemnizatia este a mamei nu a copilului si ca zisu beneficiu este destinat a se substitui lefii (au fost abuzuri si in perioada initiala) pentru ca mama sa nu fie tentata sa inceapa serviciul inainte de intarcarea copilului sau inainte ca acesta sa implineasca 2 ani (in primii 2 ani copii sunt mai “fragili” ).
Si uite asa legea a devenit altceva …

Sa zicem acum ceva despre solde. Noi am trecut la sistemul de soldati profesionisti. Fara sa intelegem ca soldatul profesionst (fie el asta de acu’ in care orice soldat din grupa de infanterie este lefegiu sau ca inainte cand lefegii erau numa APV* istii) este o resursa cam rara si deci scumpa. Si ca pretul trebuie platit sau renunti sa mai ai o armata (si sa te lauzi ca esti aliatu americanilor prin Irac). Toti “destepetii” sunt ofticati ca armata este bine platita – da acriasi “destepti “se feresc sa intre in armata precum se fereste dracu sa intre in biserica!! Da vor aceleasi beneficii fara sa isi asume si neplacerile vietii militare (si neplaceri sunt!!!)
Deci membrii unei caste bine platite si unde este ceva inghesuiala sa se intre au vrut niste sporuri acordate altei caste unde intrarea e mult mai lejera si candidati mai putini!!! Complet aiurea …
Ca tot sunt la rubrica “oamenii (farade)legii” ar mai fi ceva. Pentru ca nu stiu cum procurorii au devenit “magistrati”  acum procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie  devin judecatori la Inalta Curte pe baza de “nediscriminare” … Cu adaugirea ca dupa ce a instumentat dosarul ca procuror acelasi magistrat “ca persona fizica” il va solutiona ca .. magistrat!!!

Si in fine pretul gigacaloriei. Pretul subventionat este de fapt un ajutor social. Mersoa beneficiez si eu de el!! Insa intrebarea este alta : daca un individ de peste 2000 euro pe luna trebuie sa primeasca acelasi ajutor ca si ala cu 1000 de lei?!
Cu adaugirea ca se prea poa ca intr-o zi sa se zica “Basta cu abuzu! Ca cei de la case la curte nu primesc!! Ca este asa si pe dincolo ca unu cu 10.000 de lei sa se dedulceasca la subventii!!!” . Si cel cu 10.000 lei pe luna va plati integral. Si cel cu 1.000 lei va avea dificultai. Cei si mai saraci …uf!
Multi vor trebui sa isi vanda casele si sa se mute – dracu stie unde. La tara – cum zicea odata si  si Ceausescu sa trimita pensionarii! – in subterane, parcuri cimitire… De fapt se va ajunge la transferul de proprietate . In baza principiilor l;u conu Leonida “D’aia e Stat ca sa dea!!!” atunci cand nu tipa ca “Staul este Marele talhar” si nu predica anarhia

SI astfel in numele “nedisciminari” legea devine contrariul ei. Si intr-o proasta zi  scopurile sociale urmarite vor deveni “abuzuri” ce trebuiesc starpite. Pana atunci cu “nediscriminarea”  cei care au mai putina nevoie –sau nici un pic! – de protectie sociala isi satisfac  ambitzu si lacomia prostesca dandu-se “discriminati” .

Totul in numele “egalitii”. “echitatii” si “nedisciminari” capitaliste!!! Exact cum scrie in Eclesiastul :
22. Vanatul leilor sunt asinii salbatici in pustiu; asa si pasunea celor bogati sunt saracii.
23. Urata este trufasului smerenia; tot asa si bogatului ii este urat saracul.
24. Pe bogat, cand se clatina, il reazima prietenii; iar cel sarac, cand cade, este respins de prietenii sai.
25. Bogatul, cand aluneca, multi sunt care il sprijina; cand spune cuvinte nebunesti, ii dau dreptate.
*APV = Armata Pe Viata: din scoala miliatara pana la pensie
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum