Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Germania cea sarantoaca.. dar mincinoasa si plangacioasa

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Germania cea sarantoaca.. dar mincinoasa si plangacioasa Empty Germania cea sarantoaca.. dar mincinoasa si plangacioasa

Mesaj  Ghita_Bizonu' Sam Mai 24, 2014 12:42 pm

Facand “curatenie” pe disc am dat peste ceva care m-a dus la altceva care …
Pe scurt anul trecut prin aprilie  a aparut o stire in felul ei scandaloasa si extrem de interesanta:
Germanii sunt printre cei mai săraci din zona euro
Gospodăriile din Germania sunt printre cele mai sărace din zona euro, cel puţin pe hârtie, cu o avere medie netă de 195.000 euro, în timp ce populaţia din ţările din sudul Europei, precum Italia, Spania şi Cipru, dar şi Franţa, are active mai mari, arată un sondaj al Băncii Centrale Europene (BCE).
de Marius Oncu - Mediafax

Dintai faptele

Compiland din diverse articole incerc o sinteza.
Active sau “avutia neta medie” pe gospodarie (nu ma injurati pe mine! Ma folosesc de articole scrise de ziaristii naostri cei …iti!)
Luxembourg se afla pe prima pozitie in studiul BCE, cu o avere neta medie de peste 700.000 de euro pe gospodarie in 2010,
Cipru cu 670.000 de euro. In martie, Cipru a incheiat un acord cu zona euro si FMI pentru imprumuturi externe de 10 miliarde de euro necesare stabilizarii finantelor statului, program conditionat de restructurarea dura a sectorului bancar, inclusiv impunerea de pierderi deponentilor.
Spania cu  291.000
Italia cu 275.000 de euro
Franta cu 233.000 de euro
Germania, cu  195.000 de euro
Olanda cu 170.000 de euro
Finlanda cu 161.500 euro
Cei mai saraci din zona euro sunt slovacii, cu o medie de aproape 80.000 de euro pe gospodarie. (InCont.ro, 10 aprilie 2013)

Sau alta varianta (repet : copiez de la ziaristi!) “patrimoniu mediu”:
luxemburghezii cu  397.800 de euro in 2010
ciprioti cu 266.900 euro
maltezi cu 215.900 euro,
spanioli cu 182.700 euro
italieni cu 173.500 euro
francezii cu 115.800 euro
germanii cu 51.400 euro is primii din coada! (HotNews.ro  Miercuri, 10 aprilie 2013)

Sa luam totusi cum grano salis si , inafara faptului ca cf statisticii eu si bebelusi neintracati bem tot atata alcool, sa mai citez ca ca aportul acorda importanta deosebita proprietatii asupra locuintei, dimensiunii gospodariei si detinerii unei mici afaceri. Toate acestea favorizeaza sudul Europei. In Germania, de exemplu, procentajul persoanelor care detin in proprietate locuinte este destul de redus (www.wall-street.ro) si poate ca micile afaceri sunt mai multe in Cipru sau Grecia decat in Germania.

Idem gospodariile din Europa de Sud au de asemenea, in medie, mai multi membri (2,76 membri pentru Cipru fata de 2,04 pentru Germania, spre exemplu), noteaza BCE.

Printre altele, sumele redistribuite de stat (pensii, securitate sociala) nu figureaza in aceasta ancheta, la fel ca si averile financiare, in conditiile in care aceste date sunt mai dificil de colectat. Or, valoarea sumelor depuse de germani in banci si cea a investitiilor le exced pe cele ale numerosi dintre vecinii sai.

Alte cifre ale anchetei: 60,1% dintre gospodariile din zona euro detin in proprietate resedinta principala (40,7% definitiv, 19,4% continua sa plateasca un credit); valoarea medie a acestor bunuri este de 180.300 euro; 75,7% dintre gospodarii au o masina, cu o valoare medie de 7.000 euro.(HotNews.ro  Miercuri, 10 aprilie 2013)

Deci daca nu se ia in calcul si sumele depuse in banci, inclus pensiile private si daca mai tinem cont ca nemtii au masini mai bune decat grecii sau italienii .. apai Houston avem o problema!!


Apoi ce se doreste

E si de aici incepe partea cea mai  interesanta ..
Toate articolele zic ceva despre exploatrea surpaomului arian blond de catre sudistu tiganos : Sondajul, aflat la prima ediţie, va adăuga o nouă dimensiune discuţiei despre modul în care ţările din nordul continentului sunt nevoite să susţină statele mai slabe financiar din Sud, dar nu furnizează o imagine completă asupra standardelor de viaţă, influenţate de elemente precum protecţia socială şi infrastructură, notează cotidianul Wall Street Journal. (de Marius Oncu – Mediafax)
Sau Germania este cel mai mare contributor la planurile europene de ajutor in favoarea tarilor aflate in criza din sudul Europei, dar gospodariile germane apar, luand in calcul aceste cifre, mai sarace decat cele spaniole sau italiene(hotnews)
Ori Sondajul, aflat la prima editie, aduce in discutie astfel modul in care tarile din nordul continentului sunt nevoite sa sustina statele mai slabe financiar din sud .

Oare?! informaţia că ciprioţii sau italienii ar fi cu mult mai bogaţi decât germanii a produs uluială la Nicoasia, scrie Der Spiegel, care îl citează pe Trimikliniotis, fost profesor de sociologie, spunând că studiul BCE care arăta acest lucru este “fals şi periculos”. “Unul din doi ciprioţi trăieşte deja cu o pensie mai mică de 4.000 de euro pe an, iar acum, o dată cu austeritatea şi scăderea PIB-ului, sărăcia va lovi şi mai mult în bătrâni.”
La fel, în Italia, cotidianul “Sole 24 ore” răspunde studiului BCE arătând că Italia “nu înoată în bani, ci în sărăcie”. În italia 16,5% dintre locuitori trăiesc sub limita sărăciei, în timp ce în Germania doar 13,4% sunt în această situaţie.
În Spania, trei din patru locuitori au ipotecă pe locuinţe. Peste 4 milioane de oameni şi-au pierdut slujbele începând din 2007. Doar în ultimul an au fost prescrise 30.000 de ipoteci.
(Cotidianul 18 aprilie 2013).
Nu ar fi chiar paradisul neatins de Germania, nu?


Ce se urmareste? Adica ce se propune?!

Pai simplu Soluţia propusă de Der Spiegel este ca ţările lovite de criză să recurgă mai mult la resursele proprii, adică la banii propriilor cetăţeni. Şi, cel puţin în cazul Ciprului, cetăţenii ar avea aceşti bani, susţin germanii.  (Cotidianul)
Rezultatele studiului BCE ar putea incuraja incercarile de a implica si mai mult sectorul privat in viitoare interventii ale guvernelor pentru salvarea de la colaps a unor institutii financiare, prin impunerea de taxe pe avere sau pe depozitele bancare mari. Astfel de masuri ar reduce costurile pentru Germania si statele cu situatie financiara solida din zona euro, afirma analisti, citati de Wall Street Journal. (incont.ro, walstret).
Adica material pentrui cestia aia : depunatorii sunt rugati sa sustina bancile …
Interesant este modul …Peter Bofinger, membru al Consiliului German al Experţilor Economici, arată că ţările îndatorate ar trebuie să le ceară cetăţenilor bogaţi să contribuie mai mult la buget. “Cei bogaţi ar trebui, de exemplu, renunţe la o parte din activele pe către le au timp de zece ani.” Acest model a fost aplicat în Germania după Al Doilea Război Mondial, când celor bogaţi li s-a impus o taxă specială timp de 30 de ani.(cotidianul). Adio liberalism efrenat inapoi la impozit diferentiat!!! Si asta pentru ca Germania garantează în aces moment circa 100 de miliarde de euro sub formă de împrumuturi pentru economiile falimetare din zona euro. Deponenţii obişnuiţi din statele in criză ajung şi ei să fie deposedaţi de o patrte a depozitelor, însă cei care au foarte mulţi bani ajung să şi-i investească în acţiuni şi în proprietăţi imobiliare, beneficiind de avantajele influxului de capital venit din partea Băncii Centrale Europene. Averea lor rămâne astfel aproape neatinsă, în timp ce capitalul celor care îi salvează de criză se topeşte.(Cotidianul).
De fapt ca cam asa este. Nu atat amarsateanu cu masina vierte hand s-a indatorat cat ala cu Mercedes nou. Si daca Germania vrea babii inapoi nu prea are de unde ii lua de la pensionaru cipriot cu 4000 euro pe an (as vrea si eu ataia euroi!) …
Insa este de observat ideaa de baza: traiesc mai bine decat s-ar crede! si au case! adica “hai sa le luam casa!!”


Pozitii germane sau mincina doiceasca redivius

Der Spigel, scrofulos la datoria cea nemteasca, dupa ce trage un bocet cauta explicatii , Una din ele ar fi intinderea economiei negre :În Spania, Portugalia şi Italia, economia neagră este 20% din PIB, iar în Grecia 25% din PIB. În Germania însă, economia subterană nu depăşeşte 13% din valoarea PIB-ului, iar în Olanda sau Austria ajunge la doar 10%. Mai mult, potrivit economistului Friedrich Schneider, economia neagră are un rol mai mare acum în Spania sau Grecia decât avea în anii 1980. Iar dacă această problemă ar fi fost rezolvată, iar rata de colectare a taxelor era egală cu cea a statelor nordice, problemele financiare nu ar fi existat astăzi în sudul Europei, scrie Der Spiegel. (Cotidinaul).
Daca si-ar fi platit impozitele nu ar fi avut bani de mercedesuri si bemweuri!!
Si statele lor s-ar fi imprumutata mai putin de la nemti.. si nmetii ar fi exportat mai putin. Asta este una
A doua ar fi ca totsi Korecta Doicea are si ea un “modest” 13%. Din (estimari 2008)  $ 3,673 trilioane (44.728 per capita) fata de 23,174 miliarde (28.237 per capita) , Spania estimari 2013 :1,394 trilioane (30.315 per capita), Italia 2.150 miliarde (32.700 per capita) . Deci chiar daca in Italia economia la negru este de 20%   .. corectia nu ar insemna ca in Italia omu de rand castiga mai bine decat germanu de rand. Ca daca este de 20%, atunci ce pare la per capita ar trebui sa fie 80% din real deci totalu ar fi $ 40.900 per cap de italian adica cu 4.000 mai putin decat in cazu german uficial (aici daca 13% .. grosso modo ar fi spre 50.000).
De fapt explicatia sta cam in alta parte. Sa zicem in stilul de viata. Ca pensionarul german este vestit ca turist :are bani, voiajeaza mult, cheltuie destul  este o reclama umblatoare, vorbitoare si “sugatoare” a reusitei Germaniei postbelice!! Dar nu prea ma auzit asa ceva despre pensionari italieni sau mai bine greci!! Ma rog sa zicem ca astia au clima buna si antichitati suficente la ei acasa da totusi ..
Explicatia rezida in proprietatea asupra caselor. Si pretul caselor. Raportu, sondaju dracu stie ce a fost dateaza de la inceputul crizei. Cand preturile erau SUS ( ca si apartamentu meu “facea” spre 100.000 euroi deci eram ‘dublul” unei familii germane statistice!! Eu bogat cu cca 380 euroi pe luna ,, neamtu sarac da?) Ma rog intre timp preturile au cazut .. deci s-am evaporta buna parte din “averea prezumata” (la mine cu 40-45%. Ca venitu din mana .. nu zic ca ati crede ca cer pomana! Nu inca!!)
Nemtii nu prea sunt proprietari. Poa nu au o destul de buna educatiune capitalista si nu apreciaza propretatea? Or fi genetic komunisti? (Ca Marx si Engles in nemtia s-au nascut!!).
Ntz este vorba despre altceva.
In Germania, dobanzile la creditele ipotecare nu sunt tratate la fel de favorabil din perspectiva taxelor precum in alte parti din Europa. In plus, bancile germane cer de obicei avansuri mari, descurajand achizitia de locuinte in favoarea inchirierii.(wall-street.ro).
Politica finaciara in folosul marilor propietari imobiliari. Nu grecii sunt de vina ci bancherii germani, capitalistii germani si partidele germane care au condus RFG din 1950 incoace!!! Si uite asa nemtii au cumparat masini tot mai bune, si-ua luat case de vacnata in Spania, Grecia da Germania satu cu chirie….

Asa ca der Spiegel are o mica dificultate si trebe sa spele obrazul Doicei von Austeritaten si cica raspunde la intrebarea Cum au ajuns germanii săraci? Simplu :
explicaţia pentru poziţionarea pe ultimul loc că nivel al averilor în zona euro nu ţine de politica de salarizare şi a legislaţiei muncii, ci de faptul că în ultima sută de ani, Germania a trecut prin două războaie mondiale, hiperinflaţia anilor 1920, exproprieri, reunificarea cu fostă RDG, plata despăgubirilor de război. Aceasta în timp ce, scrie Der Spiegel, ţări precum Franţa au ieşit câştigătoare din război sau au fost neutre, că în cazul Spaniei. În aceste din urmă cazuri, cetăţenii şi-au putut aduna averea timp de generaţii.
Klar? Ca apa de izvor? Ca votca!!

Curat murdar stimati Schweinhunden germani!!
Ca in primul rand prin anii 80 intrasera dracii in francezi.. sa cumpere o rezidenta secundara!! Sau a 2, a 3, a 4 “rezidenta secundara”! (Cronicar auto francez “daca nevasta s-ar opri  sa mai cumpere case “secundare” mi-as trage “jucaria” asta!!” Jucaria find o copie a lu Lotus Seven), Mai conace, mai castelase, mai ferme provensale traditionale, mai case traditionale din Cevennes samd pentru toate familiile (ma rog la Canes numa ptr bogatani! Da poa se gasea ceva intr-o comuna … atlantica daca doreai la mare!). S ava zic una buuUUNNA rau :prin 1973 in Humanite Dimanche se facea reclama la apartamente in Port Grimaud! Daca strangea din buci un maistru chiar si comunist reusea .. sa aiba un partament cu 3 camere la St Grimaud – cu bucatica proprie de debarcader. Azi cestia aia nu costa …. Da’ nu se vinde!!)

Ar mai fi mica cestiune ca cum cine i-a pus pe Schweinhunzi nemti sa faca razboi “total”.  In nici un caz grecii cei bogati!!
Apoi ar mai fi cestia cu reunificarea. Nu aveau decat sa zica “Niet!”. NU au zis ci au zis “spasiba” si s-au purtat extrem de balcanic. Adica odata cand au intrat au cam demolat totul. Motive se gasesc.. imobilaru sa traiasca! Apoi “ajutoarele” alea ptr puturosii Ossis era bine date. Cica in 3 zile o marca data ajutor unui puturos Ossis (puturos ca I s-a taiat locu de munca!) ajungea in conturi din West!! Cestie buna ptr unii – cajutorul prvenea din impozitele tuturor , insa returu se facea in mai putine buzunare.. Balcanic.
Insa reunificarea si apoi “Europa” au devnit cauze “nationale” si prilej de ‘front national” si aia de munceau au strans bucile si au muncit nu chiar ca Kunta Kinte da nu ca refegistii. Ca refegistii aveau cele mai mari salarii din lume sau printre cele mai mari! Azi nu chiar asa .. insa beneficiile Konzernelor au crescut si au crescut!!! Asta nu se poa spune …

Asa ca vine si cea mai gogonata si imputita minciuna porco-doiceasca: plata despăgubirilor de război
Ca care plata?

Ca dupa primul s-au straduit din rasputeri sa nu plateasca!! Ca ua ajuns la hiperinflatie dupa ce francezi au ocupat Rhurul .. asta ca garantie a platii datoriei de razboi findca nemtii ca Korecti Schweinhunzi cam fentau … si au tot fentat!!! Ca lor li se pare normal sa sparga propretatea latuia si sa nu plateasca.. s ao fure dar sa nu restituie!! Ca deh e popor superior!! Cum necum nu prea au  platit dar au facut inca un rezbel.
Dupa care nu au platit NIMIC. Ma org au platit ceva Isaraelului dar atat. Nu au platit Belgiei, Olandei, Greciei samd .
Cu generozitate au fost iertati ,, cica pana dupa reunificare ca cand trebuia sa se faca tratat de pace cu Nemtia si sa se stabileasca despagibirile. Tratat? Care tratat ?! Ca dupa unificare Germania  se pretinde a fi nou subiect de drept international fara nici o obligatie anterioara .. legata de al Doilea Razboi Mondial!!

In final sa observ o alta Große mincinunica : zice alte tari ori nu au fost in razboi ori au fost neutre.. Ins aLuxemburg a fost ocupat (si jefuit) de 2 ori de Germania. Belgai de 2 ori si intr0un mod brutal. Grecia sa nu mai zic .. Franta a suportata placerile razboiului si ocupatie de 2 ori (in primul partial). Insa Germania in 1919 era neatinsa si incepea sa creaza ca de fpat fusese “tradata” ca nu era cica invinsa …

E ceva nelinistitor aici.
http://m.cotidianul.ro/article.php?id=211605
http://www.mediafax.ro/economic/sondaj-bce-germanii-sunt-printre-cei-mai-saraci-din-zona-euro-clasamentul-averilor-10729959
http://www.incont.ro/international/germanii-sunt-printre-cei-mai-saraci-din-zona-euro-cu-avere-sub-cea-a-spaniolilor-sau-italienilor.html
http://www.wall-street.ro/articol/International/147076/germanii-printre-cei-mai-saraci-din-zona-euro.html
http://www.hotnews.ro/stiri-international-14593605-sondaj-rezultate-neasteptate-bce-germanii-cei-mai-saraci-din-punct-vedere-patrimoniului-zona-euro-una-dintre-explicatii-germania-multi-oameni-prefera-chiriile.htm
http://www.latribune.fr/actualites/economie/international/20101001trib000554879/l-allemagne-a-rembourse-ses-dernieres-dettes-datant-de-la-1ere-guerre-mondiale.html
http://lecercle.lesechos.fr/economie-societe/international/europe/221149375/dette-allemande-et-europe-longue-et-drole-histoire
http://lecercle.lesechos.fr/economie-societe/international/europe/221149375/dette-allemande-et-europe-longue-et-drole-histoire
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum