Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

La moartea unui gneral KGB sau dubla masura

In jos

La moartea unui gneral KGB sau dubla masura  Empty La moartea unui gneral KGB sau dubla masura

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Iul 07, 2014 7:36 pm

A murit  Eduard Şevardnadze, ultimul ministru de Externe al URSS, unul dintre artizanii perestrocii si glasnostiului .  A fost cel care a ajutat la retragerea trupelor sovietice din Afganistan, în 1989, dar şi la negocierea reunificării Germaniei, în 1990.
A impresionat pe liderii occidentali cu charisma sa.

Insa insa .. iata ce mai gadesc in 2 ziare cica garantat anticomuniste:

După prăbușirea Uniunii Sovietice, Șevardnadze a revenit în Georgia ca să devină președinte și a adus o oarecare stabilitate în republică, după o perioadă de anarhie, când protestatari cu puști Kalașnikov umblau liber pe străzi.
Din Ziua.
Sau de vreti si mai ditirambic  
Şevardnadze s-a întors în Georgia, după ce primul preşedinte al Georgiei independente, Zviad Gamsahurdia, a fost îndepărtat de la putere, în 1992. A fost ales preşedinte al parlamentului şi a devenit liderul de facto al ţării. Gamsahurdia a murit în condiţii misterioase, în 1993, iar Şevardnadze a fost ales preşedinte în 1995. A supravieţuit mai multor tentative de asasinat, însă unii critici consideră că aceste incidente i-au redus apetitul pentru reforme şi l-au determinat să încerce doar să se agaţe de putere. Este motivul pentru care Georgia lui Şevardnadze a devenit o ţară coruptă, incapabilă să se apropie decisiv de Occident. Decăderea marelui lider sovietic începuse. Cu toate acestea, experimentatul diplomat a declarat cu o cazia unei reuniuni OSCE în anii '90 că într-o zi Georgia “va bate la poarta NATO”, fapt care i-a iritat mult pe liderii de la Moscova, însă i-a determinat pe cei de la Washington să menţină relaţii cu Tbilisi şi să pompeze aici sute de milioane de dolari.
Din Cotidianul ....

Adevarul adevrat este ins anitel mai altfel ..
Nu Sevarnadze a adus stabilitatea in Gruzia ci El, generalul KGB era INSTABILITATEA!!
Presedintele ales si legitimm Zviad Gamsahurdia era un autentic "dizident" ba poa nitel opozant al URSS (certizicat prin stagii de reeducare in institutiile penale ale URSS) da avea un mic "defect" : era nationalist! Asda ca imediat "democratii" (care "democrati?), "intelctualii" (care ?) opozitia si minoritatile (a rusa in primu rand) au fost "nelinistite" si au provocat "tulburari" iar militia si armata s-au declarat "neutre"  adica s-au facut ca ploua .. si astfekl genralul de secruitate (KGB) Sernadze a sosit ca un "salvator" si imediat a pus Georgia in orbita rusa!!!!

Cam asta este adevarul ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum