Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Credite, politica si rizicuri ..

In jos

Credite, politica si rizicuri .. Empty Credite, politica si rizicuri ..

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Sept 10, 2014 8:28 pm

Articolul este furat de la https://ro.stiri.yahoo.com/pl%C4%83tim-cele-mai-scumpe-credite--cu-c%C3%A2t-este-mai-ieftin-un-%C3%AEmprumut-%C3%AEn-belgia--080241004.html

Românii plătesc cele mai scumpe împrumuturi bancare, dintre toți cetățenii țărilor membre ale Uniunii Europene.


De exemplu, un român care își cumpără o maşină în rate restituie instituției de credit o sumă de până la şase ori mai mare decât un belgian care apelează la aceeaşi instituţie.

Astfel, pentru echivalentul în lei a 10.000 de euro, un român care apelează la sucursala din ţara plăteşte o dobândă de peste 10%, ceea ce face ca după cinci ani să plătească până la 3.000 de euro peste suma împrumută.

Spre comparație, la aceeaşi bancă, dar din Bruxelles, pentru acelaşi credit, unui belgian i se oferă o dobândă de 3% şi are doar 600 de euro de restituit peste suma împrumutată, potrivit calculelor stiri.tvr.ro.

În replică, băncile dau vina pe piața riscantă de la noi din țară.

Românii plătesc dobânzi mai mari și în cazul creditelor ipotecare. De exemplu, pentru un credit contractat în Spania, de 60.000 de euro, pe 30 de ani, dobândă aplicată este de 3,75%. La fiecare rată, economia realizată este de aproape 100 de euro pe lună faţă de aceeași rată, făcută la aceeași bancă, din România.

La finalul perioadei, spaniolul ajunge să dea înapoi băncii cu 25.000 de euro mai puţin decât ar restitui banii, sucursalei din România.

Hm chiar asa.. In Romania este piata riscanta?

Deci sa reluam : daca un belgian imprumutat din Blagia  10.000 euroi sa isi ia o masina ieftina banca castiga 600 euroi. Daca un roman imprumuta din Romania 10.000 euroi sa isi ia o masina ieftina banca castiga 3000 euroi.
ce venituri sunt in Belgia si ce venituri sunt in Romania? A nu se uita ca noi trebuie sa liberaliuzam preturile al diverse ca sa le egalizam cu alea din Belgia ..
Deci samsele unui roman din Romania de a nu putea restitui creditele sunt mai mari decat in Belgia. Si asta si ptr ca intr-o foarte proasta zi romanu va trebui s aplteaasca neprevazut 1000 de eruroi (accident de masina, bosls, ruda saraca de inormantat) romanu poate fi in situiatia de a nu putea plati niste rate si sa intre la rau platnici. Da;'ai intreb  oare
politica de credite scumpe nu cumva creste riscul pietei?
Idem ptr case. Nu de lata dar in Spnai se catiga mai bine ca in Romania . Dar aici platim cu 100 euroi in plus. Scuze dar daca nu esti prwea pretentios si cumapri din locurile ieftine cu 100 de euroi mananci o luna ...
A da riscupieti .. Spania este in grupul PIGS. Da riscu e cica in Romania ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum