Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Intelectualii este urmasii lu Basescu!! Basistul Liiceanu

In jos

Intelectualii este urmasii lu Basescu!! Basistul Liiceanu Empty Intelectualii este urmasii lu Basescu!! Basistul Liiceanu

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Oct 30, 2014 11:12 pm

O mai tineti minte ?!Gelos pe Nouzty Blona natzionala si pe o doamna care ridica ditirambi lu Victor Ponta "domnul filozof" Liiceanu recidiveaza - pesemne nemultumit de lamentabila sa lamentatie cu Fie-vă milă de noi, domnule Ponta! recidiveaza inatrind dictocnu de taceai filozof ramaneai(as putea zice si in latina asta insa crez ca si dl Liiceanu detesta locutiunile latine! ca le foloseste Beligan!) si intr-o cestie numita Gandul Live da un inerviu . Din care  http://vreaupresedinte.gandul.info/news/scrisoare-catre-victor-ponta-ultimul-apel-al-lui-gabriel-liiceanu-catre-copilul-lasat-la-butoanele-unei-rachete-13476339  extrage "esentialul" .


"Fie-vă milă de noi, domnule Ponta! Nu faceţi să vină năpasta peste România, ajungând dvs preşedinte al ei!", îi cerea, cu câteva zile în urmă, Gabriel Liiceanu premierului Victor Ponta, prin intermediul unei scrisori deschise, care s-a viralizat rapid în spaţiul public. Invitat într-o ediţie specială a emisiunii Gândul Live, moderate de directorul editorial al Mediafax Group, Claudiu Pândaru, filosoful a vorbit despre motivele care l-au determinat să facă un astfel de gest şi l-a criticat pe primul ministru, pe care l-a numit „un om necopt”,”un copil lăsat la butoanele unei rachete”.

Fondatorul editurii Humanitas a făcut, în timpul interviului acordat Gândul, o analiză a prestaţiei principalilor candidaţi la alegerile prezidenţiale, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Monica Macovei şi Elena Udrea, a vorbit despre impactul pe care l-a avut asupra României preşedintele Traian Băsescu, dar şi despre eticheta de „băsist” care i-a fost aplicată de-a lungul timpului. „Dacă a fi băsist, înseamnă a împărtăşi nişte valori, sunt foarte mândru să fiu numit aşa”, a spus Liiceanu.

Gabriel Liiceanu a atras atenţia, în timpul ediţiei speciale a Gândul Live, cât de important este ca românii să meargă la vot: „Eu am spus sus şi tare, mereu, că a nu îţi utiliza dreptul de vot este o crimă la adresa celor care au murit în ’89 şi care au trăit Piaţa Universităţii, în prima ei parte, în ’90. Măcar oamenii aceia, dacă nu noi toţi, merităm să ne facem datoria de votanţi. În orice situaţie se poate vota!”, a spus filosoful.

A se observa - dl Licheleanau si-a castigat faima nationala printr-un plangacios "Apel catre lichele" din care reiesea clar ca nu stie ce e aia o lichea (sau era el insusi)  si care a devenit manifestu de adunare a tuturor lichelelor PCR la noua spalatorie politica "Nufarul Democratiei". Acu inceraca nu stiu ce intr-un mod stupidissim  .. a da sa nu uit ceva delicios din acea scrisorica :aroganţa aceea neşlefuită caracteristică indivizilor care se confruntă cu puterea la prima generaţie şi care, la nivelul cuvântului, se manifestă sub forma jignirii, a deriziunii şi prin introducerea «glumiţei» în limbajul politic ca cand scrii astea si esti admirator, tutar, lingau basesc este de=-a dreptul gretos!! Poate nepotii nepotilor lui Basescu vor ajunge la nivelel AN .. da numa daca parintii lor vor evita cu mare grija freacventarea Udrelor, Cocosilor, Mondilalilor si altoara  de aceiasi extractie “santoasa” (care a stat si la ridcare fameliei babuineze) si ca cand marele filozof scrie ca Ponta ar fi "ridicat la rang de politică de stat cea mai teribilă formă a ne-patriotismului: populismul” imi aduc aminte de  Basescu jucand hora cu Mondialu, basitii cu Printesa ardealului  :


Da cum ziceam nemultumit de eccourile prestatiei sale Filozofu' Nationale persista in cel mai diabolic mod (perseverare diabolicum est)PRINCIPALELE DECLARAŢII PE SCURT

► DESPRE VICTOR PONTA: „Imprevizibilitatea nu este caracteristica unui om care conduce o ţară. Trebuie să ştiu exact ce ai de gând să faci şi să şi cred că ceea ce spui că faci vei face. Or, nu este ăsta cazul lui Victor Ponta. Are un asemenea mod de a patina, un asemenea mod de a deruta prin tot ceea ce face, că frizează aproape patologicul. Un om nu poate trăi într-o matcă, schimbându-şi limita de la o zi la alta. Eu, personal, dacă mă iau ca un etalon pentru cei care simt efectele acestei poveşti, mă simt derutat. Nu ştiu dacă merg spre Est, spre Vest, dacă merg cu Rusia, cu China, cu Angela Merkel, cu Obama, nu mai ştiu nimic. Mă pot aştepta în orice clipă la orice. E vorba de o inadecvare teribilă”.

Nu stiu ca cat de imprevizbil este Tontelu'. Sigir este ca marele Filozof Nationale  se multumeste numa cu ce ii zice Vacselu' si ca nu pune si el (Liiceanu) mana pe o gazeta sau nu isi arunca ochii pe ostire de presa . Ca de pilda asta : http://www.agerpres.ro/externe/2014/10/29/gaz-noi-negocieri-intre-rusia-ucraina-si-ue-la-bruxelles-13-17-00
Ue Negociaza cu Rusia. Anbgelika von Stasii libit Vladimir Vladimirobvici. SUA se imprumuta de la chinezi. Cine nu stie asta ? Cum cine ? Liiceanu!! Numa el crede ca a avea relatii economice cu Chinma se nuneste "imprvizibilitate".  Filozof deh .. de ce n=oa fi ramas asta la Palton?!DESPRE CAMPANIA LUI VICTOR PONTA: „Pentru Dumnezeu, este o asemenea nedreptate în această cursă electorală! Unul dintre ei pleacă cu nişte atuuri inadmisibile, eu nu ştiu cum instanţele de arbitraj ale alegerilor nu se sesizează. Un singur om dintre ei poate dicta mişcarea banilor către anumite categorii electoral:  primari, biserică, romi. Ceilalţi nu au mijloace de a-i corupe pe ceilalţi. Grav este că se pune problema coruperii celorlalţi. Cu bani din banii noştri. Dacă Victor Ponta va câştiga alegerile, va câştiga cu banii mei. Asta este esenţa dramei”

Da cu alegerile prezidentiale din 2009 ca cum stam ?! Nu avea Baselu mai mult ?DESPRE KLAUS IOHANNIS: „Trecerea de la administrarea unui oraş la administrarea unei ţări este un salt enorm, s-ar putea să-l facă, s-ar putea să nu-l facă. Lucrul care mă crispează cel mai tare este că n-am avut şi, dacă l-aş vedea din nou i-aş cere lucrul ăsta în modul cel mai politicos cu puţinţă ca explicaţie, aş vrea să ştiu de ce a făcut ce a făcut în 2012. De ce s-a amestecat în acea cloacă? De ce a acceptat să mărşăluiască înăuntrul unei zone politice care era să surpe complet statul român. Dacă aş fi în locul dânsului, aş da o explicaţie foarte cinstită: de ce a făcut-o?! De ce a ajuns să fie alături de Ponta, alături de Antonescu, alături de Partidul Conservator? De ce? Ăsta este lucrul care pe mine m-ar interesa”.

Era sa ce? Basescu o fi Statul? Precum Luis Soarele?!! Pia asta merita mai mult decat Cartarescu sa fie numit  „intelectualul Führer-uluiBaßescu este Romania , Romania este Baßescu!! Halal Trajan!!"DESPRE ELENA UDREA:  „În cazul doamnei Udrea, nu-i nimic contestabil în programul politic, ci e vorba de o contradicţie, de o inadecvare între ceea ce spui şi ceea ce pari că poţi să faci. Eu o văd pe doamna Udrea excepţional distribuită în roluri sociale. De pildă, dacă ar prezenta produsele unei mari firme de cosmetice, cred că şi-ar atinge gradul de competenţă maximă. Dar nu aspiraţia la preşedinţie! E o inadecvare între cum arăţi, cum te prezinţi, ce istoric ai şi ceea ce îţi propui să faci, în cazul acesta, ca un candidat la preşedinţie. Poate să fie un avocat bun, poate să fie un supercompetent prezentator de mostre cosmetice, pentru că am văzut-o în postura asta şi era de nota 10. Şi mi-am zis: „Dumnezeule, de ce nu face asta? De ce îşi încurcă viaţa în acest fel?” Pentru că, repet, nu pentru rolul acesta cred că a distribuit-o Dumnezeu în istoria României”

Eu  nu cred ca Dumnezeu a distibuit-o  a distribuit-o Dumnezeu în istoria României.. ci Basescu . Sau poa Licheleanu isi aduce aminte ca Base este si Zeus.Ro dar si Dumnezeu.ro!! Dar asta imi aduce aminte ca Dracul, invidios pe Lucrarea Domnului, l-a creat pe Basescu, i-a tras o sticla de whisky in goarna si l-a “desemnat” sa-i conduca pe romani spre el.”( Geneza de Basarabi, Basescu, Cartea I, apud Marcus capitanu' de bampor  http://marcus64.wordpress.com/2011/07/10/lua-v-ar-dracu-ca-ne-ia-de-tampiti-ce-sunteti/)► DESPRE MONICA MACOVEI: „Bănuiesc că e un om derutat, aruncat în acest rol. Monica Macovei nu are o experienţă de om politic, în sensul participării intense la viaţa unui partid. A fost într-un domeniu administrativ-juridic, nu în cel al politicianismului. Din punctul ăsta de vedere ceilalţi sunt mult mai bine antrenaţi. Deruta care se face simţită în cazul doamnei Macovei  vine din faptul că, pe de o parte încearcă să fie ea însăşi aşa cum e, pe de altă parte împrumută gesturi care se fac, impersonale, în spaţiul comediei alegerilor- îţi dai drumul cu paraşuta, învârţi într-o tigaie, arăţi pisică.Dacă aş fi fost mai aproape pe dânsa, i-aş fi spus: „Nu te preta la gesturile celorlalţi””.

Musiu asta confunda politica cu politicianismul ..► DESPRE BĂSISM:  „Dacă a fi băsist înseamnă a împărtăşi acele valori pe care le-a înşirat doamna Udrea, atunci sunt foarte mândru să fiu numit aşa. Dar eu m-am născut şi am trăit şi am făcut câte ceva în viaţă cu mult înainte de a fi apărut termenul acesta, categoria, conceptul de băsist. Aşa încât am preexistat băsismului şi eram şi atunci ceva. Şi eram acelaşi lucru, înainte de a se naşte conceptul enorm al băsismului, care văd că a devenit o doctrină în gura doamnei Udrea. Împărtăşeam aceleaşi valori, credeam în tot ce a spus: statul de drept, economia de piaţă, în tot ce merge pe liniile unui liberalism deschis. Drama în această poveste este următoarea: când a înşirat aceste frumoase lucruri prin care a definit băsistul adevărat, ele erau corect expuse, numai că şi aici...”

Cu alte cuvinte "Tucu-te am Arch iubit Fuhere!". Ce  nu inteleg daca si el este ca si Noutzy de fu Gaina lu' Cocos este urmas a lu' Traian sau ete basits avant la lettre adica avem de-a face cu un protocronism basist?!
Ma rog ceva mai greu de iecsprimat valorile lu' Liiceanu. E alea iecpsrimate de Noutzy ... care e cam banuita ca prin valori intelege Vuiton, Mercedes, vile si , se pare, .. ei da mita!!► DESPRE TRAIAN BĂSESCU:  „Dacă mă întrebaţi dacă aş vota cu Traian Băsescu cel de până acum un an, v-aş spune categoric da. Pentru că îmi dă liniştea că vom rămâne pe linia Occidentului, care este suprema garanţie de bine a României în acest moment. Este personajul care mă face să cred că voi sta în continuare în pactul cu pricina, în UE şi aşa mai departe. Ducându-mi certitudinea mai departe, pe un om care a spus la un moment dat e fratele meu, dacă e vinovat, ridicaţi-l, nu e treaba mea, nu mă bag, îl votez”

Asta ori e bolund ori este corupt. Mia sigir ca coruptia i s-a urcat la cap ... Nu a auzit ca un procuror a fost mazilit pentru ca incerca s anacheteze pe fratior? Ca timp de 3 ani, 2 luni si 28 de zile cazul a stat in nelucrare opana ce studioruirlr "Basica si Mondialu'" au dat un filmulet cine-verite cam nashpa....
Si mai curios ca cum nu vede ca Basescu de azi este Basescu de anu trecut si base akla care ii trimitea aeronava lu Licheleanu.► DESPRE MERSUL LA VOT: „Eu am spus sus şi tare, mereu, că a nu îţi utiliza dreptul de vot este o crimă la adresa celor care au murit în ’89 şi care au trăit Piaţa Universităţii în prima ei parte, în ’90. Măcar oamenii aceia, dacă nu noi toţi merităm să ne facem datoria de votanţi. În orice situaţie se poate vota!”

Ma asta este prost ma! Uita de la mana pana la gura ! Ca cand zicea aş vrea să ştiu de ce a făcut ce a făcut în 2012. De ce s-a amestecat în acea cloacă? De ce a acceptat să mărşăluiască înăuntrul unei zone politice care era să surpe complet statul român .. Hm deci atunci  cand referendumu a fostyboicotat nu a fost la fel "o crimă la adresa celor care au murit în ’89" ?! Sau daca boicotul era "o crimă la adresa celor care au murit în ’89"  atunci cum nu cumva "cloaca" din 2012 a fost ce sprijineste el, Liiceanul? Nu cumva "crima" boicotului din 2012 duce la surparea democratiei pentru care s-a murit in '89?!
Se pare ca logica este grea atunci cand nu ai tinere de minte.
Sau poate cand ai aceleasi principii ca si Noutzy!!

Interviul complet la
http://www.gandul.info/stiri/scrisoare-catre-ponta-ultimul-apel-al-lui-liiceanu-catre-copilul-lasat-la-butoanele-unei-rachete-13475293

da imi face placer sa mai spicuitesc din zisele Marelui Filozof Nationale..
la intrebarea  Dvs de ce nu intraţi în politică? raspunde cu o minciuna :


Ar fi o inadecvare. E ca şi cum mi-aţi cere să dansez pe masă: nu am structura de dansator pe masă. Nu îmi place mişcarea în social masivă, nu îmi place rolul de reprezentare, nu îmi place să mă mişc pe planetă, nu îmi place să ţin discursuri publice şi aşa mai departe... Deci nu sunt bun pentru asta, sunt bun pentru ceea ce fac, cred eu. Cred că ceea ce fac, fac cinstit şi bine.

In 1990 a incercat sa intre in politica... Se visa un "Havel roman". A candidat fara succes in Bucuresti sef de lista de intectuali. El poza mare, separata .. "prezientiala" . Ca de fpat asta se viseaza el .. cel putin presedinte sau si mai bine Supremul Intelept ca cum ne invata Platon "cetatea trebe condusa de filozofi" . Cam acrsi sunt strugurii mai ales cand iti repugana democratia in care votul gunoierului este egla cu votul filozofului..

Sau despre maestrul Radu Beligan Nu pot să-mi imaginez că Radu Beligan nu ştie, nu percepe ce s-a petrecut în aceşti doi ani şi jumătate sub premieratul lui Ponta. Şi atunci, lucrul acesta trece dincolo de libertatea opţiunilor atunci când îl judec .. Hm oare ce s-a petrecut sub premieratul lu' Tonta? Pai s-au mai restituit niste taieri de salari, s-a redus TVA ul la paine.. a da. S-a schimbat conducere ICR !! are a cam risipit banii .. nu spre beneficul culturii romanesti ci a unora si altora .. Insa ce parere are Liiceanul despre anii anteriori lu Ponta ?!

Cum vă explicaţi dvs - pentru că vorbiţi despre Traian Băsescu, care a acumulat un capital politic prin exemplele acelea pozitive în traiectoria domniei sale - că totuşi, la acel referendum au fost 7 milioane de oameni care au votat pentru ca dânsul să fie demis?

În clipa în care pui o maşină sălbatică de propagandă peste un popor căruia îi creşti febra, ai rezultatul acesta. Pentru mine e un miracol că nu au reuşit. În plus, eu nu ştiu câţi oameni ar putea să stea cu spatele la zid în două rânduri, eliminaţi de Parlament, suspendaţi, şi să reziste totuşi psihologic. Nu înţeleg nici asta. Deci, mă întrebaţi cum se face că a rămas sau cum de au votat atâţia.

Păi dacă cineva îţi spune el e diavolul, ţi-a luat din salariu, nu îţi spune oameni buni, haideţi să lăsăm deoparte diferendele politice şi să ne gândim că în clipa de faţă avem de trecut împreună toată ţara printr-un moment greu; nu vrem să ajungem ca Grecia. Iertaţi-mă, mi-aţi dat cârma corabiei, nu o fac cu răutate, va trebui să reducem pentru un bine viitor... Şi o familie la ţară, când vine iarna, îşi face recolta şi spune în iarna asta nu o să mâncăm carne, ci doar cartofi şi pâine.

Ei bine, recolta a fost proastă în lume şi în Europa în acei ani. Cineva a trebuit să aibă curajul să taie în carne vie. Faptul că a făcut-o şi că şi-a asumat asta, este un lucru oribil ca ceilalţi să profite de aşa ceva. Când te văd la greu, iarăşi un act complet nepatriotic, în loc să declare armistiţiu şi să rezolve o problemă naţională....

Lipsa de fair play a fost totală. Le-a dat în cap guvernului Boc, preşedintelui şi au aţâţat tara pe ei. Deci tocmai aceia care încercau să salveze România au fost transformaţi în duşmanii ţării. Asta nu e spre onoarea lor. Demonizarea lui s-a produs în acest fel.

Dacă în momentul acesta ne imaginăm că Traian Băsescu ar mai putea să candideze la preşedinţia României şi ar candida, dvs l-aţi mai vota?

Minus episodul final – adică nu s-ar mai pune problema lăsării moştenire politice de care vorbeam mai devreme...

Dacă mă întrebaţi dacă aş vota cu Traian Băsescu cel de până acum un an, v-aş spune categoric da. Pentru că îmi dă liniştea că vom rămâne pe linia Occidentului, care este suprema garanţie de bine a României în acest moment. Este personajul care mă face să cred că voi sta în continuare în pactul cu pricina, în UE şi aşa mai departe.

Da .. insa se pare ca filozofu nu stie ca grecii e ingoziti sa nu ajunga sa traiasca ca romani .. Ca romanii merg sa munceasca in Grecia nu invers.
Si ca baselu nu a mnacat cartofi si paine .. nici Noutzy. Si nici Liiceanu. Si se pare ca nu stie ca in timp ce unele cheltuieli givernametale scadeau .. cresteau altele..

Acest interviu arata clar ca nu inteligenta si culura dau valoarea unui om ci caracterul. Si din admiratia asta stupidissima fata de Duce Liiceanu ne arata ancilaritatea funciara a caracterului sau ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum