Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Imoralitatea moralei

In jos

Imoralitatea moralei  Empty Imoralitatea moralei

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Noi 19, 2014 12:02 am

Textul urmator este furat de pe Critic Atac ....


În urma acestor alegeri, eu am priceput un singur lucru: trăim într-un paradox. În ultimii 20 de ani, au fost cinci alegeri prezidențiale și de fiecare dată am avut de ales între BINE și RĂU. De patru ori am votat BINELE, totuși în țară este RĂU. Ăsta este paradoxul românesc.

Evident, există și o excepție, în 2000 am votat RĂUL (pentru că era mai mic). După ce am votat RĂUL, am scăpat de vizele pentru UE, România a intrat în NATO și a încheiat negocierile de aderare la UE, țara fiind practic admisă în Uniune. În plus, am avut 4 ani de creștere economică, între 5 și 9,1%. Asta a fost creșterea economică a României în anul 2004, conform datelor de pe site-ul băncii mondiale: 9,1%. Colac peste pupăză, această creștere economică a fost obținută fără bulă imobiliară, fără deficit, fără îndatorarea în valută a poporului și nici a statului.

Dacă vă gândiți că ceea ce s-a întâmplat la alegerile prezidențiale a fost o anomalie, ei bine nu a fost. În Capitală s-a întâmplat exact același lucru. Timp de aproape 20 de ani bucureștenii și-a ales bine primarul general. Binele ăsta a avut și nume, mai multe chiar: Crin Halaicu, Victor Ciorbea nu contează că a fost primar doar câteva luni, apoi Viorel Lis, Traian Băsescu (de două ori) și Adriean Videanu. Paradoxal, deși bucureștenii au votat BINELE, în București a fost rău.

În 2008, nu știu ce s-a întâmplat (poate a fost un moment de rătăcire, poate le-a luat Dumnezeu mințile), bucureștenii l-au votat primar pe Sorin Oprescu. În scurt timp, lucrările publice demarate în urmă cu ani de zile au început să fie finalizate. Bucureștenii au văzut ba un pod inaugurat, ba un stadion. Nu le-a venit să creadă! În Capitală nu se mai făcuse nimic de 20 de ani (în afară de turnuri peste catedrale, dar asta e o altă poveste). S-au dus să vadă minunile cu ochii, să le atingă! De atunci, au finalizate și inaugurate numeroase lucrări publice, însă oamenii nu mai merg să se închine la ele ca la sfintele moaște. A devenit o normalitate. Acum bucureștenii o ard cool în Centrul Vechi, care în 2008 arăta ca Dresda, în 1946, însă a fost renovat în cea mai mare parte.

Sunt ferm convins că există o morală în povestea asta, însă nu îmi dau seama care este.

Ion Stoica
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum