Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Prioritatile Directiei Nationale de Abuzuri din Statul de Nedrept

In jos

Prioritatile Directiei Nationale de Abuzuri din Statul de Nedrept Empty Prioritatile Directiei Nationale de Abuzuri din Statul de Nedrept

Mesaj  Admin la data de Lun Mai 25, 2015 5:46 pm

Scurt hronic al cazului Rarinca , luat din luju si prescrutat

4 iunie 2014 – Livia Stanciu formuleaza plangere. Se emit mandate de interceptare
Fara niciun fel de probe afara de declaratia partii vatamate Livia Stanciu, prin Ordonanta 224/P/2014 din 04.06.2014 se dispun:
-autorizarea provizorie a interceptarii comunicatiilor Rarincai Mariana pe mai multe numere de telefon (mandat provizoriu emis de procuror);
-supravegherea video, audio si prin fotografiere a Marianei Rarinca (mandat provizoriu emis de procuror);
-localizarea si urmarirea prin mijloace tehnice a Marianei Rarinca (mandat provizoriu emis de procuror);
-autorizarea folosirii in cauza in calitate de colaborator cu alta identitate decat cea reala sa transmita mesaje catre numerele de telefon utilizate de Mariana Rarinca;


8 iunie 2014 – ora 15.42 – Rarinca suna la Antena 3

8 iunie 2014 – ora 21.00 – Se emite mandat de perchezitie

9 iunie 2014 – ora 06.00 – Rarinca este saltata cu mascati din casa

10 iunie 2014 – Rarinca a fost arestata pentru 30 zile

Gratie unor judecatori care nu s-au invrednicit sa verifice acuzatiile neintemeiate ale procurorilor DNA de caz, Mariana Rarinca a fost arestata. Ulterior mandatele de arestare au fost prelungite succesiv, pe simple “suspiciuni rezonabile”, Mariana Rarinca ajungand sa execute 191 zile de arest preventiv (peste 6 luni), desi era complet nevinovata.


18 decembrie 2014 – Rarinca a fost condamnata la fond la 3 ani inchisoare, cu suspendare, pentru santaj

20 mai 2015 – Rarinca a fost achitata definitiv – fapta nu exista
Celeritate ca la o inormantare arapeasca. Celeritate normala sau de exceptie?

2012. Guvernul Ponta proaspta instalat ordona un audit generalizat la ministere "Va fi soc, cutremur. Spectaculos e putin spus. De la spitale la ministerul Dezvoltarii, de la ministerul Economiei la gaze, de la mari asfaltatori la panselute. Va fi prezentat totul cu nume, prenume, sume de bani" zicea Secretarul Consiliului National al PSD Codrin  Stefanescu. (ziare.com)

Astfel, în perioada 7 mai 2012-17 septembrie 2013, Corpul de Control al prim-ministrului a depus la organele de cercetare penală 30 de plângeri, prin care au fost sesizate 228 posibile fapte penale privind fraudele sau neregulile constatate în ministere, autorităţi şi instituţii ale administraţiei centrale şi locale, companii naţionale subordonate acestora.

Din totalul celor 30 de plângeri, 26 au fost transmise la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), iar 4 au fost direcţionate către Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. La DNA au fost sesizate nereguli la Agenţia Domeniilor Statului, Poşta Română, Fabrica de Timbre a Poştei, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Depatamentul pentru Românii de Pretutindeni, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului, Autoritatea pentru Achiziţiile Publice, Administraţia Fondului pentru Mediu, Ministerul Sănătăţii, Sala Palatului, Româniafilm, Conpet, Hidroelectrica, Oficiul pentru Drepturi de Autor, CE Oltenia, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, RATB, RADET, Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Educaţiei, Conversmin, Metrorex şi instituţii publice implicate în restituirea unui teren din Bucureşti, iar la Parchet au fost reclamate nereguli la Ministerul pentru Societatea Informaţională, Ministerul Mediului, Primăria Piatra-Neamţ şi Administraţia Fondului pentru Mediu, Primăria Teişani (Prahova).

În acelaşi timp, 12 ministere şi departamente conduse de miniştri delegaţi au depus la rândul lor 364 plângeri penale/sesizări la DNA, Parchet şi structuri teritoriale subordonate acestora vizând nereguli la clubul Olimpia Bucureşti, complexul sportiv Bascov, CE Oltenia, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, RAAN, ISU Constanţa, Arhivele Naţionale, Oltchim, CN Cuprului, Minvest, Iprochim, Cuprumin, ambasade şi consulate, Romsilva, Spitalul Bagdasar Arseni Bucureşti, Spitalul de Urgenţă Focşani, Institutul de Boli Cardiovasculare Timişoara, Spitalul de Urgenţă Cluj-Napoca, Agenţia de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, SC Mamaia, unităţi militare.

Premierul Victor Ponta a reclamat în mai multe rânduri faptul că plângerie penale înaintate de către Guvern nu au primit un răspuns.
http://www.mediafax.ro/social/situatia-plangerilor-penale-trimise-de-guvern-la-dna-si-parchet-incepand-cu-luna-mai-2012-ce-institutii-sunt-vizate-11444504
Atui cetiot cumva ca DNA a miscat ceva ? Eu tin minte doar  ca Godzilutza s-a repzit la Parlamnt "unde e banii bugetului meu ma astia?!"
Hai sa mai caut c apoate gasesc ceva ca or fi facut ceva :


Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a anuntat vineri ca in urma sesizarilor trimise de Corpul de Control al Guvernului si de ministere au fost deschise 21 de dosare penale.

Conducerea DNA a tinut sa-i raspunda premierului Victor Ponta, care de curand se intreba ce se intampla cu plangerile penale inaintate de DNA de Corpul de Control al Guvernului.

"Ca raspuns la afirmatiile comunicate in spatiul public de catre primul - ministru Victor Ponta referitoare la sesizarile penale transmise catre Directia Nationala Anticoruptie de Corpul de Control al Primului - ministru sau de catre unitatile de control ale ministerelor de resort, Biroul de informare si relatii publice este abilitat sa transmita urmatoarele precizari:

Pe baza sesizarilor transmise in perioada mai 2012 - martie 2013 de catre Corpul de Control al Primului - ministru sau de catre corpul de control al ministerelor, s-au constituit 21 de cauze penale care sunt in curs de instrumentare de catre procurorii DNA iar in una din aceste cauze, procurorii au dispus inceperea urmaririi penale.

De asemenea, durata de solutionare a acestor dosare este data de complexitatea cauzelor, de specificul infractiunilor investigate si de necesitatea de a administra probe precum constatarile tehnico - stiintifice sau expertizele de specialitate, cu respectarea tuturor garantiilor procedurale"
, se arata intr-un comunicat de presa al DNA.

Procurorii anticoruptie mai precizeaza ca "termenul de solutionare a acestor dosare se incadreaza in durata medie de finalizare a cauzelor penale aflate pe rolul DNA".
Vineri, 22 Martie 2013, ora 17:51
http://www.ziare.com/victor-ponta/guvern/dna-ii-raspunde-lui-ponta-s-au-deschis-21-de-dosare-penale-ca-urmare-a-sesizarilor-ministerelor-1225816

Sa inteleg ca si cazul Rarinca este in medie? Sau a mers asa iute ca probele oscilau intre nema si canci?!


In urma cu aproximativ doua saptamani, Victor Ponta si-a manifestat nemultumirea, la Antena 3, cu privire la lipsa de reactie a DNA fata de sesizarile inaintate de Guvern si ministere.

"Referitor la cei care trebuie sa plateasca, nemultumirea mea si mai mare este ca am facut incepand de anul trecut, de cand am venit la guvernare, zeci de plangeri penale, in urma unor controale efectuate de Corpul de control. Eu mi-am exprimat nemultumirea la procurorul sef al DNA,cel interimar, ca a fost schimbat acum, cel care a facut bilantul pe 2012, si mi s-a spus ca se lucreaza la aceste dosare si ca o sa avem rezultate.

Eu nu pretind, desi m-am uitat cu ochii unui procuror pe acele sesizari, nu pretind neaparat ca tot ce am sesizat noi trebuie pedepsit, poate ca n-am sesizat noi bine, dartrebuie dat un raspuns referitor sesizarile Guvenului la Hidroelectrica, la Posta Romana, la Casa Nationala de Sanatate, la Oltchim.

In acest moment sentimentul este ca nimic din ceea ce noi am gasit si am transmis nu s-a finalizat intr-un fel si atunci vad ca sunt multi care incep sa scoata capul din nou, incep sa-si caute case, incep sa apara din nou la televizor"
, a declarat Ponta in 10 martie.

Vineri, 22 Martie 2013, ora 17:51
http://www.ziare.com/victor-ponta/guvern/dna-ii-raspunde-lui-ponta-s-au-deschis-21-de-dosare-penale-ca-urmare-a-sesizarilor-ministerelor-1225816

Si? Ce mare cacat?!

Dosare cu prejudicii de peste o jumatate de miliard de euro zac la DNA. Informatia reiese dintr-un document oficial dat publicitatii de Curtea de Conturi a Romaniei, in data de 31 ianuarie 2014, si prezentat de publicatia pesurse.ro. Este vorba despre o situatie realizata de Curtea de Conturi cu privire la sesizarile transmise Ministerului Public pentru efectuarea urmaririi penale in cazurile in care prejudiciul estimat depaseste suma de 500.000 de euro si care nu erau solutionate la 31 decembrie 2013.

Astfel, la nivelul parchetelor din intreaga tara, la 31 decembrie 2013, erau nesolutionate aproape 50 de dosare deschise ca urmare a sesizarii Curtii de Conturi. Iar prejudiciile totale estimate in acestea sunt de peste 1,25 miliarde de euro, ceea ce potrivit pesurse.ro, reprezinta 0,89% din Produsul Intern Brut al Romaniei pe anul 2013.

Multe dintre aceste cauze se afla la Directia Nationala Anticoruptie condusa de Laura Codruta Kovesi , fie la structura centrala, fie la serviciile teritoriale. Iar din in aceste cazuri, prejudiciile estimate de inspectorii Curtii de Conturi au fost in lei de 478.152.610 (adica 106.256.135 euro), iar in euro de 555.567.186. Adica, un total de 661.823.321 milioane de euro
. De asemenea, trebuie precizat ca unele dosare sunt vechi chiar si de cinci ani, de pe vremea in care DNA era condus de Daniel Morar , actualul judecator CCR.
http://www.luju.ro/magistrati/dna/incredibila-statistica-dosare-cu-prejudicii-de-peste-650-milioane-euro-zac-la-dna-cauzele-au-fost-deschise-dupa-sesizarile-trimise-in-perioada-2009-2014-de-curtea-de-conturi-in-cazuri-in-care-frauda-depaseste-500-000-euro-in-total-la-nivelul-parchetelor-d

Peste 650 milioane euro. Adica peste 30 de euro de cetatean roman inclusiv copii dezbracati din Pata Rat! Dar nu au timo de ele

„Sunt procurori care au o încărcătură foarte mare de dosare. Au vreo 70 de dosare, sau 120 de dosare. Dacă ne referim la dosarele din DNA, sunt dosare complexe. Imaginați-vă dosarul Microsoft, dosarul EADS, dosare în care sunt cercetați miniștri, parlamentari, magistrați; dosare de achiziții publice, unde avem mii de persoane cercetate sau avem de verificat foarte multe contracte”, a adăugat Codruța Kovesi.

Un procuror trebuie să lucreze aproape 100 de dosare, este aproape imposibil să termini toate dosarele într-un an de zile”, a menționat șefa DNA.

Laura Codruța Kovesi a spus și cum sunt prioritizate dosarele DNA.

Prioritățile pleacă în primul rând de la dosare în care sunt cercetate persoane față de care s-au luat măsuri preventive. Un dosar cu arestați întotdeauna este o prioritate pentru procuror. Apoi sunt dosare în care sunt implicate persoane ce dețin funcții importante și care comit fapte de corupție din poziția pe care o dețin și atunci sigur că este o prioritate să intervii și să oprești activitatea infracțională. O altă prioritate vizează dosarele în care sunt prejudicii foarte mari sau există riscul să se producă astfel de prejudicii. Apoi sunt dosarele al căror termen de soluționare se apropie de prescripție. Sunt niște criterii foarte clare, foarte obiective în funcție de care procurorii își prioritizează activitățile, a spus Codruța Kovesi, procuror șef al Direcției Naționale Anticorupție.
http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Justitie/Laura+Codruta+Kovesi+solutionare+dosare+coruptie+2012


E clar ? Clar ca papa de izvor ? Ca votca Absolut? Ca aquavitu?
PRIORITATEA o stabileste Godzilutza "cea mai curajoasa femeie din Romania" (parca nu are picioarele chiar atat de scurte ca in rest de care curaj ar fi vorba?!) . Si findca ea a stabilit prioritatea - Stanciu nu trebe sa plateasca datoria ca altfle unde dracu ajungem (de exemplu ca Kodrutza sa o imprumute pe termen lung asa ca intre amici de acelasi rang adtiv) - s-a bagat  celeritate maxima si abuz maxim. Si s-au luat măsuri preventive ca sa poata fi cercetata cu prioritate. Si pedespsita cu prooritate.

Insa in cazul sesizarilor ce vin din partea Curtii de Conturi, sau a guvernului ...presupun ca  criteriile foarte clare, foarte obiective sunt "da-i in ma-sa de PeSeDisti!"!

Asa ca presupun ca prioritatile lor este sa isi ia tara inapoi ca sa poa da mue la tot poporu!!!

PS. Se pare ca este mai simplu sa instrumentezi un dosar fara sa ai .. probe!!!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 79
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

https://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum