Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...

In jos

Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...  Empty Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Sam Iun 20, 2015 9:54 am

E ... fata de altii eu tin cont de vechitura aia care zice audiatur et altera part mai ales cand altera vrea sa ma cam "altereze"...

Azi din  Bacania Libertina :

1) Cristian Unteanu la 18 luna aiasta :
Prin așa-numita sa comisie de analiză a democrației și prin cultivarea unor asociații de magistrați asociate cu fenomenul corupției sistemice, președintele Senatului României a inițiat un proces de restaurație a regimului de pradă din anii '90 și subminează libertățile fundamentale ale românilor în disprețul valorilor atlantice și europene. Aceasta este a doua tentativă de demolare a statului de drept în trei ani iar președintele este dator să îi reziste cu orie preț.

Intrebare " care regim de prada a anilor 90? Ala CDR cumva?!
Cafe valori attaltice si care libertati?!

Deși nu e încă suficient de clar pe la noi, esența și calitatea lumii libere sunt date de tensiunile dintre Libertate, care este întotdeauna individuală și Democrație, care este colectivă. De modul în care este rezolvată această tensiune depinde prezervarea celei dintâi sub constrângerile celei din urmă. Forța democrației constă în faptul că oferă cea mai mare legitimitate pentru Putere și, de aceea poate fi foarte ușor folosită pentru a legitima dictatura majorității sau forme de dictatură personală. Pentru că Puterea trebuie să fie limitată, regimurile liberale au introdus instituții care previn aceste distorsiuni ale democrației. De aceea există sistemul de checks and balances, separația puterilor în stat și domnia legii. Acestea sunt elemente fundamentale ale unei societăți libere și fac parte din abc-ul oricărei educații liberale.

Nu ma inebuni soro! Deci ca cand ala Muntescoiu visa la separatia putorilor era .. democratie?!

Arta omului de stat este de a face față presiunii democratice pentru a prezerva libertățile fundamentale și a nu dezechilbra balanța între drepturile colective și cele individuale. Atunci când un om politic nu face acest lucru și începe să exacerbeze virtuțile democratice în dauna celorlaltor puteri, avem de-a face cu un atac populist la libertățile fundamentale. Cum instituția democratică prin excelență este Parlamentul, metoda de a distruge regimul liberal este să folosești legislativul și puterea sa legitimă obținută prin alegeri pentru a legitima o formă sau alta de dictatură sau regim autoritar. Așa a procedat Hitler, așa au procedat Putin și Erdogan, o face astăzi Viktor Orban și asta au încercat Ponta și Antonescu să facă în vara lui 2012, motiv pentru care am vorbit de o tentativă de lovitură de stat. Tehnic, și Rusia și Turcia sunt democrații de vreme ce Putin și Erdogan sunt aleși, dar nu sunt țări libere pentru că statul de drept a fost anihilat, Justiția este subordonată Executivului iar cenzura constituțională nu există. Acum a venit rândul lui Tăriceanu.
EI taci! Ca care lobertati fundamentale este atacate azi de Democratie?!
Cazul Rarinca nu vorbeste cumva despre incalcarea cinica a libertailor fundamentale ?

Când președintele Senatului României face o comisie pentru evaluarea democrației și se plânge public că Justiția a căpătat prea multă putere, intenția sa este transparentă. În manieră populistă, Tăriceanu folosește legitimitatea puterii democratice a Parlamentului pentru a îngrădi și pune sub control una din puterile statului, Justiția și pentru a anihila statul de drept și libertățile fundamentale ale cetățeanului român.
.....................................................................
Obstacolele în calea acestei schimbări de regim sunt Justiția și Curtea Constituțională și de aceea aceste instituții se află acum sub tirul Parlamentului. Modificarea codurilor, asaltul permanent la DNA și hărțuirea CCR fac parte din ceea ce Dan Tăpălagă numește „revoluția borfașilor” și are același scop: restaurația și suprimarea Libertății. Președintele Iohannis este dator să se ridice în apărarea ordinii constituționale și a statului de drept cu orice preț, chiar cu cel al suspendării. De aceea, dacă Ponta (pe picior de plecare sau nu), Tăriceanu și „majoritatea” vor încerca să îi vâre pe gât modificările la legea penală, va trebui să ia în considerare chiar și un gest extrem precum greva prezidențială. Ponta a aruncat țara într-o criză constituțională o dată în mandatul său și nu i se mai poate permite să o facă și a doua oară.
Deci libertaile fundamentale ce se cer aprate sunt
- dreptul de a fi arestat in mod abuziv
- dreptul de a fi judecat pe baza unor probe incomplete, ignorate sau manarite cu buin stiinta de magistati.
Este dreptul Politiei (Politice) de a fi Libera la abuzuri .
Loberatea ce este amenintat este libertatea aia inpuscata odata cu Beria si demisa odata cu Draghici.
Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...

Restu sunt sofisme de maochist dar care risca sa tina intr-o societate de decervelati ce se cred destepti doar pentru ca zbiara jos comunismu .. (si zbiara sub atenta conducere a unor fosti comunisti .. si nu numai comunisti ci profitori oportunisti ...)

2)Laurentiu Mihu , 18 iunie 2015

In ciuda faptului că opoziția nu pare a se grăbi cu debarcarea acestei guvernări (mai important, cu retezarea acestui MOD DE A GUVERNA) și în pofida faptului că acest nucleu nu dă semne că ar înțelege cu precizie chirurgicală cât de vulnerabilă a devenit deja România - cu toată grăsimea acumulată din câștigurile puse la dispoziție de reformele ultimilor zece ani pe linia justiției și a principalelor două servicii de informații – asta nu înseamnă că publicul larg trebuie să le și accepte pasivitatea.

Lecția dură a scenarii în care soecietatea nu trage după ea politicienii este aceea că, peste tot în lume, prețul cel mai mare îl va plăti tot publicul larg, cetățenii, cei de pe umerii cărora statul recoltează taxe și impozite, dar cărora un stat corupt nu le va întoarce decât tone de sărăcie, munți de neliniști, kilometri de necazuri.

Priviți puțin la ceea ce se întâmplă din februarie încoace și (greu mi-e să cred că va fi altfel) veți conchide că timpul nu mai are multă răbdare cu noi.

Că orizontul 2016, cel pentru predarea la termen a ștafetei parlamentare, este nerealist. Că actul de guvernare, dacă va continua în ritmul deja consacrat va rămâne pururi unul de subminare, iar activitatea Legislativului – de perpetuare periculoasă a rupturii dintre clasa politică și societate.

De ce?

Pentru că, dacă la nivelul președintelui țării, la nivelul opoziției politice și până la cel al societății civile atitudinea va rămâne aceeași ca în ultima jumătate de an, e foarte probabil ca la scrutinul legislativ din 2016 statul de drept autentic să răsune ca o palidă amintire. Iar aspirația însăși spre așa ceva să se disipeze.

Ritmul amețitor în care se succed operațiunile de minare a justiției (prin tentative în serie de modificări legislative, respectiv atacuri tip dronă la adresa unor magistrați), cantitatea colosală de oportuniști care o scaldă pe băncile Parlamentului, inclusiv pe cele ale opoziției, dar și injecțiile cu vitamine făcute de PSD dinozaurilor care au supraviețuit cumva în sistemul judiciar nu ne vor da nicio șansă.

Nu vom prinde întregi sfârșitul lui 2016.

Moțiunea de cenzură a PNL a venit târziu (și, în ciuda dificultății principiale în care a pus PSD-ul prin tema ei, diaspora, pare a fi fost încropită, iar nu pregătită); animozitățile din interiorul acestui partid „nou”, născut din cenușa PDL și umbra PNL, se întețesc; lupta irațională pentru ciolanul virtual a căpătat deja rangul de ocupație principală în ambele tabere; s-au consumat chiar unele dezertări; iar petele de dalmațian de pe stofa șifonată a co-președintelui buldog, Vasile Blaga, ies cu grămada după arestarea ginerelui și stiva potențială de denunțuri împotriva sa, a lui Blaga însuși, ce ar putea fi arhivate la DNA.

Priviți fotografia de mai sus, așa schematică cum este ea, și încercați în sinea voastră să vă convingeți că nu puteți, fiecare dintre voi, juca un rol vital în apărarea a ceea ce cu greu fusese câștigat până acum.

Cu mâna pe inimă vă previn: nu veți reuși!

Pentru libertate, pentru democrație și pentru statul de drept lupta se dă zilnic.
De acord insa ce dracu o fi aia democratie si ce naoba o fi ala stat de drept ?


Și trebuie să o dea în primul societatea.

La un moment dat, până și procurorii DNA, cei pe care azi îi vedem pescuind cu curaj și inteligență rechini ai tranziției ce păreau de nepescuit, vor avea nevoie de ajutorul omului simplu.

La un moment dat, chiar și un serviciu precum SRI va trebui protejat de cetățeanul de rând, al cărui interes, până una-alta, îl servește deschis prin contribuția avută în lupta anticorupție. Trebuie protejat de pericolul de a se reîntoarce la ceea ce a fost odată, în vremurile tulburi de tipul Măgureanu sau Timofte. Pentru că protejându-l de fantoma unei asemenea întoarceri, ne vom proteja practic pe noi înșine, vom apăra de fapt interesul întregii societăți și pe al fiecăruia dintre noi, anume interesul de a avea un serviciu de informații aflat în slujba unui bine comun și nu al unor interese de grup.

La un moment dat, unul tot care se apropie cu repeziciune, Curtea Constituțională va trebui să se bucure de privilegiul de a fi pusă sub protecția cetățenilor ei, căci puterea politică și un Parchet General controlat tot politic au lansat deja primele salve de rachetă împotriva ei.

Cei care, la umbra unor discursuri demne de pieptul înfoiat al unui curcan, vorbesc despre democrația prin eliberarea de cătușe, care trudesc la înființarea unor comisii de evaluare a statului de drept de către un grup de infractori ori prieteni ai infractorilor sau care împing prin Parlament zeci de modificări legislative menite, zice-se, a elibera cetățeanul de procuror și a face Codul Penal dulce ca zahărul cubic sunt astăzi inamicul numărul unu al României.

Împotriva lor, brațele justiției funcționează până la un punct: respectiv, până la punctul în care împricinații vor reuși, cum-necum, să le amputeze prin vot în Camera Deputaților și în Senat.

Împotriva lor, sprijinul ambasadelor prietene are și el o autonomie de zbor limitată.

Dacă partenerii strategici nu vor identifica și ăîn societate o tresărire consistentă de nerv, bătăușii tinerei democrații românești îi vor întoarce destul de ușor din drum, fluturându-le „democratica” legitimitate a acțiunilor lor.

Căci, nu-i așa?, ceea ce poporul nu le va interzice, ei vor putea argumenta că, de fapt, le fusese permis!
UAUUUUUUUUUUUUUUUU!!
Deci DNA, SRI si Curtea Constitutionala sunt Statul de Drept. Si Copdul Penal care de la Tatal ceresc ne vine (io credeam ca numa Tablele Legilor..)
Democratia a fost pierduta pe drum . Da vaz ca se virbeste ceva despre bratele justitiei ca cine o fi? DNA? Ca parchetu general nu ca este "controlat politic"
Sau CCR o fi justitia? CCR care cel putin intr-un caz a  depasit litera si spiritul constitutiei adaugand la text din proprie initiativa . Cestie ce numa stat de drept nu se cheama iar democratie nici atat!
Apopos dar ati observat cestia cu Curtea Constituțională va trebui să se bucure de privilegiul de a fi pusă sub protecția cetățenilor ei? De unde ar rezulta ca in Romania in fara de cetatenii "normali" ar mai fi si unii care sunt si "cetateni ai CCR...

Oricum dupa ce au votat DNA (Cristian Ghinea, Eu votez DNA!De ce merita sa aparam institutiile anticoruptie )
Ma voi duce asadar la vot pentru ca DNA sa ramana structura care este acum, sa actioneze asa cum actioneaza acum. Ma voi duce la vot pentru ca justitia din Romania sa isi faca treaba nestingherita.

Pentru ca pentru niciunul dintre condamnatii penal sa nu se faca alta "dreptate". S-a facut deja dreptate in cazurile lor. Pentru ca niciunul dintre urmaritii penal, indiferent de partid, sa nu rasufle usurat. Pentru ca tavalugul sa mearga mai departe.

Aceasta asanare cat mai completa a mlastinii politice este, cred, premisa esentiala pentru ca Romania sa ramana o tara UE si NATO si sa isi poata incepe o autentica dezvoltare. (http://www.ziare.com/alegeri/alegeri-prezidentiale-2014/eu-votez-pentru-dna-1333283)

se pregatesc sa "apere" SRI. Eventual in strada.
Pentru  libertatea de a fi :
- retinuti (arestati) pe baza de banuieli
- arestati preventiv pe baza de banuieli sau ptr ca datornicu lor este persoana sus pusa
- lasati fara reperezntantul parlamentar pe care l-au votat
- sa fie "ascultati" si filati non stop.


Toate astea in timp ce timp ce insi impotriva carora exsita nu banuierli ci indicii daca nu probe temeinice ca au savarsit acte de violenta se plimba liberi (cazul tinerei japoneze ucise .. ) , cand mormane de sesizari de la Corpul de Control al Primului Ministru sau ale Curtii de Conturi sunt "uitate", cand nimeni nu se "autosezizeaza" de multimea de palate si palatele de la Snagov sau "neregulile" de la Rosia Montana dar sunt fugariti satenii care au votat si sunt protejati aia care au furat masina lu Becallo insa sunt alergati fotbalistii care ar primi o prima ca sa castige meciul (bun! ar fi courptoe daca ar primi sa piarda  .. )

E .. sa nu va mirati daca vor iesi unii in strada cu We love SRI! Si jos labele de pe Coldea!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...  Empty Re: Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...

Mesaj  Intrigat la data de Sam Iun 20, 2015 5:57 pm

Pai de ce te miri, nene Ghita!? Ia ada-ti matale aminte, cu cine-a dat Trotsky iuresul prin Petrograd? De unul singur? Ce, ti se pare ca n-o sa mai vezi komsomolisti pupand pamantul pe care calca luptatorul anticoruptie Ejov? Istoria are prostul obicei de a se repeta, nene Ghita, si ia sa vezi matale, dupa ce vor termina si cu Albii, si cu preotii, si cu culacii, dupa cine vor alerga cekistii de rit nou.

Si cu citatele de le dadusi matale...nene Ghita, din ce bani traiesc aia care scrisera odele si ditirambii de mai sus? Afla raspunsul la intrebarea asta si n-o sa mai trebuiasca sa te ostenesti sa cauti vreo logica in ce-au scris. Stralucirea stelelor acopera totul, nene Ghita. Evil or Very Mad

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...  Empty Asteopata

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Iun 21, 2015 8:56 am

ca zilili astea o s abga ceva despre cum si cine platetse anticoruptia ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...  Empty Re: Manifest pentru Libertatea maimutei de a se juca cu briciul dupa cum pofteste ...

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum