Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Coruptia anticoruptiei

In jos

Coruptia anticoruptiei Empty Coruptia anticoruptiei

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Iun 21, 2015 6:30 pm

Poa ati auzit de Expert Forum . Cica societate civica luptand curjos impotriva coruptilor de la putoare ...

Ce nu prea inteleg io este de unde le vin banii ... da' am observat ca au un "fics" cu energia; Pe forumu lor chiar au o sectiune "te fura la energie" si o petitie.
I-am mai gasit interesati pentru o energie "curata" si impotriva poluantelor termocentrale.
Da cam uita ca in numele energiei "curate" noi platim "certificate verzi"a dica subventii catre producatorii "curati": si "ecologici" . Fiecare MWh produs în centralele eoliene şi solare este preluat automat în sistem şi primeşte subvenţie. MWh eolian primeşte jumătate de certificat verde iar cel solar trei certificate. Un certificat verde costă 27 de euro, deci administratorului parcului eolian îi intră din start în buzunare 13,5 euro pentru fiecare MWh produs, iar "fotovoltaicului" 81 de euro. Pe lângă aceste sume, investitorii din domeniu mai primesc bani şi la vânzarea propriu-zisă a energiei pe piaţă. Preţul mediu pe bursă este de 37 de euro, dar firmele din industria regenerabilă vând mult mai ieftin MWh, pentru că îşi permit, la 25, 20, chiar şi 15 euro.
De aici unele beneficii pentru altii nu ptr noi ,. Dar asta intr--un post ulterior.

Insa ce se intampa daca  verificam nationalitatea alaora de halesc certficate verzi precum porcu laturile?!

Primu ar fi CEZ (České Energetické Závody, în română: Centralele electrice cehe) care din banii de certficate verzi romanesti (energie produsa in centrale eoliene suvbentie 13,5 euro pentru fiecare MWh produs) ar vrea sa isi traga centrala electronucleara la Temelin!!
Care CEZ  angajeaza firma de lobby (trafic de influenta) Candole Partners (Based out of Prague and Bucharest, Candole provides policy, market and transaction analysis to firms operating and investing in central and southeast Europe. samd)
Care Candole Partners  o are angajata pe Ana Otilia Nutu (Ana Otilia Nutu is a senior policy analyst focused on energy and infrastructure. She has worked as a consultant for the World Bank and as a civil society advocate for policy and regulatory reform in Romania. Otilia cofounded a think-tank where she is engaged in a project monitoring the Romanian energy regulator, and often appears in the media with analysis of the energy sector. She holds an MA in Public Policy at the Central European University. Central European University e la Budapesta)
Care Ana Otilia Nutu  este si este membru fondator la EFOR unde se ocupă de proiectele în domeniul energiei: organizează dezbateri la Bucureşti şi în local privind liberalizarea pieţei de energie şi corupţia din sector, monitorizează calitatea reglementărilor şi guvernanţa reglementatorilor, precum şi cea a companiilor de stat.
EFOR fiind Expert Forumu ala care "combate coruptia" si printre picaturi se ocupa si de o energie "curata" adica verde ca si certficatele alea .. fara de care energia "verde" ar fi brusc neeconomic de scumpa ... si nu numai .. pArca esxpertii astia trec si la imobiliare :
EFOR se ocupa de CET Grozavesti, care trebuie retehnologizat pentru eficienta, scaderea emisiilor si eliberarea a 60-70% din cele 7ha de teren pe care le ocupa degeaba in buricul targului. Spatiul liber si noul CET cu tehnologie de sec XXI trebuie invadat de Gradina Botanica, de un muzeu de patrimoniu industrial si de incubatoare de industrii creative.(de la EFOR cetire)
Mda cam vaz de unde are EFOR banii de combatere a coruptiei .. 4-5 hectare de teren in Bucuresti sunt ceva ... cate "turnuri"? 1000 euro pe mp construit - cate sute de milioane de euroi? SI cati bani ptr Candole de la CEZ?! Da ptr "experti"?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Coruptia anticoruptiei Empty Re: Coruptia anticoruptiei

Mesaj  Intrigat la data de Dum Iun 21, 2015 7:44 pm

Si inca nu pomenisi de cea mai cea "luptatoare anticoruptie" de la Expert Forum, nene Ghita, in sensul ca se sperie si coruptia de dansa, ca de Macovei, nimeni alta decat Laura Stefan, aia de fu botezata (de cine?) "expert anticoruptie" (unde apare meseria asta in nomenclatorul meseriilor sau profesiilor libere?), proaspat medaliata de insarcinatu' Thompson urmasul Macelarului si trimisul Wigwamului Varuit pentru "curaj" (i-o fi umblat si ei careva pe la masina ca judecatoarei Baltag, nene Ghita?). Asta angajata cui o mai fi, nene Ghita, sau isi ia banii direct de la CIA?

Sa nu uit, mai acu' 2 ani, iesira bulgarii in strada fluturand facturile de energie si amenintand cu razbel. Vinovatul? CEZ. Stiu ca guvernul bulgar chiar voia sa-i dea afara din tara cu scandal, dar nu stiu ce s-a mai intamplat...

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum