Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Thinking outside the box - Votul exprimat de greci reprezinta esenta capitalismului

In jos

Thinking outside the box - Votul exprimat de greci reprezinta esenta capitalismului Empty Thinking outside the box - Votul exprimat de greci reprezinta esenta capitalismului

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Iul 08, 2015 10:39 pm

(ce faptu ca nu stiu engleza ma inpiedica sa ma englezesc? Pai sunt destui care nu stiu romaneste.. altii nu stiu politica si istorie dar sunt profi la "Stiinte Politice" ... altu preda constitutional la asa ceva si in calitate  de premier incaleca constitutia voios nevoie mare ...Si ma mai ajuns si presedinte pe bloc – vai de bloc!)

Deci am gasit niste pareri ERETICE!!!!

Radu Soviani in ziuanews.ro Realizarea cu maxima responsabilitate a scopului pentru care au fost create atat UE, cat si uniunea monetara, moneda unica. UE a fost creata pentru a asigura bunastarea tuturor membrilor. Nu poti asigura bunastarea unor membri ai UE, in conditiile in care le ingheti adhoc banii transferati de la BCE, asa cum s-a intamplat vineri.

Traim un moment istoric in care grecii au aratat ca nu pot fi niste servitori eterni, iar ce a ramas din troica, adica binomul CE-BCE, are nevoie de mai mult timp pentru a gandi pasul urmator.
Esenta UE nu e sa-i excluzi pe cei mai saraci.

Nu vorbim doar despre o culpa a Greciei. Sigur ca Grecia s-a indatorat peste masura. Dar cei care au turnat vin la petrecere sunt creditorii europeni. Ei au decis ca datoria privata a Greciei sa fie substituita de datoria institutionala. Deci creditorii privati care au imprumutat Grecia in acel banchet al imprumuturilor au scapat "netunsi", adica si-au recuperat o buna parte din suma, in locul lor fiind pusi creditorii institutionali. Aceasta reteta nu a functionat.

Grecia e dupa 5 ani de austeritate, a pierdut un sfert din PIB, iar datoria publica nu numai ca nu s-a redus, ci a crescut de la 220 de miliarde la 320 de mld de euro. Deci creditorii trebuie sa-si asume partea lor de responsabilitate pentru ca nu au luat bautura de la petrecere atunci cand ar fi putut, adica nu au limitat aceste imprumuturi la timp.


Si daca maine Portugalia, poimaine Italia, raspoimaine Spania vor ajunge la concluzia ca democratia trebuie sa invinga, ca UE este despre solidaritate si vor cere stergerea unei parti din datorie? Nu avem un imens risc de contagiune?

Eu cred ca riscul este mai mare daca Grecia va fi lasata de creditori sa cada, sa fie exclusa din zona euro sau din UE. Pentru ca state precum Spania sau Italia vor vedea ce se intampla cand e nevoie de coerenta UE si de manifestarea scopului fundamental pentru care ea a fost creata.

Deci riscul este mai mare daca Greciei nu i se face o oferta rezonabila si rationala din punctul de vedere al restructurarii datoriei.

E ca si cand Bucurestiul ar decide ca Vasluiul, sarac, nu ar mai avea acces la lei pentru ca e zona indatorata si nu poate plati. Asa ceva este inimaginabil in interiorul unei tari si inimaginabil in interiorul UE.

[/b]
Si mai zice una buna!!

A spune ca nu ne comparam cu Grecia nu ne favorizeaza. Dupa 5 ani de criza, PIB-ul pe cap locuitor al Greciei este mai mare cu o treime comparativ cu al Romaniei. Exceptand aceasta criza de lichiditati, care se va rezolva in termen de saptamani, nivelul lor de trai e cu mult mai ridicat.
Bun asa.. BUN??!? Adica noi ne straduim sa nu ajungem ca ei?!!!!

Dar nati-o franta ca ti-am dres-o !!


This is what capitalism is really about.
"Aceste idei sunt total gresite. Votul exprimat de greci reprezinta esenta capitalismului"

http://www.businessinsider.com/greece-referendum-result-and-the-meaning-of-debt-2015-7?&platform=bi-androidapp

Germania si restul UE au pornit de la ideea ca Grecia s-a indatorat, asa ca trebuie sa isi achite toate restantele. Liderii europeni au avut in cap ca este un drum cu sens unic: daca imprumuti cuiva bani, atunci acela e obligat sa iti restituie totul.

Insa NU asa functioneaza pietele financiare libere. Indatorarea nu garanteaza viitoarele plati. De fapt, e un risc pe care creditorii si-l asuma, in speranta ca si-ar putea recupera banii, la un moment dat. Cuvantul de baza este risc. Daca esti dispus sa faci acest pas, atunci vei primi ceva in plus: o dobanda.

Intr-adevar, exista si reversul medaliei: e posibil sa pierzi bani. Iar Grecia tocmai a jucat la cacealma cu Germania

Fondul Monetar International (FMI) a imprumutat Grecia cu 1,5 miliarde de euro, suma ce trebuia restituita pana la finalul lunii trecute. Insa Atena nu a facut aceasta plata. Mai mult, in iulie expira termenul-limita pentru o rata de 3,5 miliarde de euro catre Banca Centrala Europeana (BCE).

Asa functioneaza lucrurile in capitalism. Insa e ramarcabil faptul ca a fost nevoie de un guvern ales pe baza unui vot democratic, ale carui birouri sunt ticsite cu postere cu Lenin, Engels si Guevara, care sa le predea liderilor europeni aceasta lectie.

Mai uimitor încă este faptul că Merkel și alții știa Grecia nu a putut plăti înapoi această datorie înainte de începerea acestor negocieri evaluare proprie FMI a datoriilor din Grecia , a publicat doar câteva zile în urmă, prevede: "Venind pe partea de sus a datoriei existente foarte mare, acestea noi nevoi de finanțare face datoria nesustenabila ... "
"Nesustenabilă"! Bancherii Germaniei știau ca  Grecia nu putea plăti. Și totuși Merkel a persistat.
Aruncati o privire la produsul intern brut greacesc. Pentru a plăti datoria, trebuie să ai o economie în creștere. Asta-i o lege de bază a economiei. Asa cum funcționează si cardurile de credit. Este modul în care funcționează ipotecile. Si acesta este modul suveran de lucrări de creanță / central-bancare. Dar economia Greciei nu a fost niciodată în măsură să beneficieze de datorii, pentru că a fost în scădere de ani de zile…

Mai este un aspect de luat in calcul  de care grecii sunt conștienți (insa se pare  că toată lumea a uitat) Sa ne amintim ca, initial, datoria Greciei era detinuta de banci private de investitii, cum ar fi Goldman Sachs. Dar FMI si BCE au luat decizia de a transfera datoria detinuta de creditorii privati catre instititutiile europene si FMI , pentru a "salva" Grecia.
Business Insider a raportat în aprilie ca  fostul președinte BCE Jean-Claude Trichet a insistat ca sa se faca  transferul datoriei ..
Rezultatul a fost că BCE a făcut această afacere catastrofal de proasta cu Grecia , în conformitate cu raportul nostru din Aprilie:

"Si uite-asa nu s-a ajuns la o restructurare a datoriei. Tara a achitat restantele pe termen scurt catre sectorul financiar privat - in special, banci de investitii - iar restul creantelor au fost transferate catre contribuabilii europeni In schimbul a 110 miliarde de euro, Guvernul de la Atena a fost de acord sa aplice un pachet de masuri dure, care continea taieri de cheltuieli si reforme structurale.”
Trichet a făcut o, greșeală elementară si colosală. Locul potrivit pentru datoriile riscante prin definiție este pe piețele private, cum ar fi Goldman. Întregul punct de investiții datoriei private este că creditorii sunt pregătiți pentru o “tunsoare” (are prepared for a haircut in original). Riscul absolut nu ar trebui să fie suportat de către băncile centrale, care se bazează pe banii contribuabililor pentru salvarea creditorilor privati (Bailout).
Daca  Trichet ar fi  luat decizia opusa - și a lăsat datoria greacă cu Goldman et al - atunci votul de duminică ar fi fost o notă de subsol, mai degrabă decât un titlu in istorie. "Goldman Sachs o ia in barba cu  datoriilor din Grecia." Cui sa îi pase? Acționari Goldman și clienții, cu siguranță. Dar nu ar fi declanșat o criză în inima UE.
Italia, Spania, și Portugalia acum se  uita Grecia îndeaproape sperand : hei, poate putem ieși si noi din mizeria asta“

Sa fim nitelus realisti si sa nu ne apucam sa cantam "Bandiera Rossa". Grecia nu este de fapt o tara plina de socialiști nebuni care nu înțeleg cum funcționează piețele de schimb valutar. De fapt, mare parte din  probleme fiscale de colectare a țării provin din faptul că există de două ori și jumătate mai multe persoane care desfășoară activități independente și mici afaceri în Grecia decât există în orice alta  țară medie. Și întreprinderile mici sunt experte la evitarea fiscalitatii , fostul vameș Greciei a declarat Business Insider Mike Bird recent .
”Conservatorilor  care urăsc plata impozitelor și să îndeamna întreprinderile mici să urmărească strategii fiscale de evitare a taxlelor sa  ia notă: Visul vostru tocmai a devenit realitate in Grecia!

Dacă Grecia ar fi  mai socialista- mai mult ca Germania, cu corporațiile sale gigantice care au forța de muncă sindicalizata masiv platind impozite pe baza de sate de salarii  - atunci colectarea impozitelor ar fi mult mai mare în Grecia.
Grecia este acum cel mai probabil un paria internațional pe piețele datoriei. Ar putea avea pentru a începe imprimarea propria monedă devalorizată drahme. Acesta va avea acces la credit. Sigur, ulei de măsline, feta, iar raki va deveni brusc mărfuri incredibil ieftine pe piețele de export. Turismul în Grecia este pe cale de a deveni minunat. Dar cea mai mare parte va fi groaznic. Șomajul va crește pe măsură ce economia Greciei va imploda.
Dar grozăvia este ca  Grecia este singura. Grecia este acum pe propria cale. Isi  decide propria soartă.
Nu este ceva de admirat despre asta.
* Addendum: Un comentator (mai jos) arată că, atunci când datoria bancă privată a fost mutat la FMI, aceste bănci au o tunsoare de aproape 50%. Tunsori privind datoria bancă privată au fost pe ordinea de 59-65% în 2012, în conformitate cu acest studiu de restructurare a datoriei Greciei . Cu toate acestea, inainte de aceasta, oferte Greciei finanțare cu Goldman au fost pe larg considerate ca fiind "extrem de profitabilă", potrivit Bloomberg .

Deci asa.. dintai au fost salvati pruvatii gen Goldman Sachs.
D'aia desi a fots criza sunt - se pare- multi bani pe piata care cauta cu disperare niste insi care sa se imprumute la dobanzi cat mai mari.,..

Nu de alta insa in gnl dupa o criza NU SUNT BANI!!!! Criza distriuge banii nu ii inmulteste..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum