Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Moschea intre Basescu si Ponta

In jos

Moschea intre Basescu si Ponta Empty Moschea intre Basescu si Ponta

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Iul 09, 2015 10:54 am

Stirea ca in Bucuresti va fi construita o moschee MARE (da mare!) pe banii Turciei ("turcu' plateste!") a ajuns sa faca ceva valuri.
Valuri  politice strict legate de cine este si ramane premier la Bucale ca stirea MEDIAFAX din 29 mai 2015  referitoare acordarea de catre Guvern  Muftiatului Cultului Musulman din România a folosirii gratuite pentru 49 de ani a unui teren în suprafaţă de aproape 11.300 metri pătraţi şi cu o valoare de inventar de 17,2  
Moschea intre Basescu si Ponta Images?q=tbn:ANd9GcRYFRpmoxHO0lcVahb_TIjmZz1yhH17glrijQ3RWb7aPplzrPsJ
milioane lei, pentru construirea unui complex de clădiri de interes public, stirea zic nu a fost comentata.
Moschea intre Basescu si Ponta Images?q=tbn:ANd9GcTg5SFRjO7Lzxwmtz77a3HM2mZAok8It6KhAnovtIQaKh-yyT4yFgDe abia zilili trecute Baselu s-a dat pe stecala si ne-a anuntat ca :
UNU - premierul gandeste cu piciorul
DOI   - premierul  ne da pe mana terorismului islamic Avem o minoritate de 60-70.000 de musulmani, avem moschei la Constanţa, dar să faci cea mai mare moschee din Europa si sa aduci 600.000 de studenţi mulsulmani.(...) Nu există risc mai
mare decât să aduci studenţi musulmani în ţară", a spus fostul preşedinte, la o întrunire a PMP, care s-a desfăşurat la Piteşti.

Fostul preşedinte consideră că această decizie trebuie discutat în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării şi că proiectul trebuie respins
Tot MEDIAFAX.

Imediata au aparut si parelologi in ton cu Marele Basescu.
O nota maxima ptr mnealui musiu Neagau Africanu' care pomeneste de seculara rezisatenta antiotomana si antitatara si mai aminteste ca nu permiteam moschei pe teritiriul Tarilor Romane - insa uita sa zica ca 1877 religia simanica a devenit reliogia uneo parti a populatiei din Romania (caci turci si tataraii dobrogeni erau de acu' supusi romani!)
Si da-i neintelegeri ca cum si de ce este nevoie la Bucale ca cand majoritatea musulmanilor cetateni romani sunt in Dobrogea? Ce nu le ajung 2 moschei in Bucale?!

Insa eu ma mai mare incredere in Murat Iusuf, muftiu al cultului musulman din România
Moschea intre Basescu si Ponta Iusuf-murat-muftiu-cult-musulman-evz-465x390
decat in tot PMP ul !

Si ce zice muftiul "nostru" ( este al nostru! Din Dobrogea. Turc dar al nostru )?
Pai in primul rand ca in Bucuresti ar fi 16 lăcașuri de cult și 6 fundații musulmane care nu au avize de la Muftiat, că misionarii veniți în ultima perioadă la noi în țară, provin din Franța, Marea Britanie și Germania. Muftiul spune că a discutat acest subiect cu diplomații acreditați la București. Reprezentatul comunității musulmane din România spune că fenomenul se extinde în aproape toată țara, inclusiv la sate. Si se plange ca uni dintre acesti misionari religioși  predică, în moschei și geamii neavizate de Secretariatul de stat pentru Culte, alt tip de islam decât cel tradițional.. (Cotidianul 26 ianuarie 2015).
Giniti marginea? Sunt mai  mult de 2 moschei in care Shaitan stie cine si ce predica! Insa tineri cetateni musulmani  din Franța, Marea Britanie și Germania se duc sa lupte altauri de ISIS.. Dar nu si mulmanii nostri (care prin jihad inteleg sa prefere cola cabernetului ... Nu fac misto .. sa aia peste 18 ani si la un miel bine preparat sa iti refuzi un vin bun ... mi se pare ca este un exercitiu dureros de devotament religios!)
“Cand se vor finaliza, speram sa se finalizeze, acest proiect va fi, in primul rand, benefic pentru siguranta cetateanului care locuieste in municipiul Bucuresti. In Bucuresti, sunt peste 17 moschei din care 90% dintre ele nu sunt autorizate de catre noi si nu stim ce se predica in acele moschei. Deci, cetatenii Bucurestiului ar trebui sa aiba o temere acum, nu peste 3 ani cand se va finaliza acel lacas de cult. Intentia noastra este de a-i uni pe toti musulmanii si de a oficia aceste activitati religioasa la vedere ”

"Avem o moschee, intr-adevar nu este incapatoare. Si le spunem: duceti-va la slujbele  celorlalti care vin dinafara. Nu stim ce predica, vin numai predicatori cum au mai venit si au mai facut probleme, unii dintre ei chiar au fost expulzati. Si duceti-va, faceti pe stadioane, faceti in centrele voastre, in toate cartierele, sa se impanzeasca Bucurestiul cu cate o moschee. Deja, sunt 17.[...]. Noi o sa ne retragem, o sa ma mai gandesc. O sa vina si domnul prim-ministru. O sa discut si cu dumnealui. Noi nu vrem sa fim atrasi intr-un scandal poltici ca institutie. Suntem un cult, nici Biserica Ortodoxa nu isi doreste, nu ne dorim ca nici un cult sa nu fie atras intr-un asemenea scandal politic. [...]Exact, pentru a controla activitatea religioasa islamica din municipiul Bucuresti si pentru a inchide celelalte lacase de cult care sunt intr-un numar destul de mare si care nu sunt autorizate nici de muftiat si nici de catre Secretariatul General pentru Culte care este pe langa guvernul Romaniei. [...]  Acesta este scopul construirii moschei in Bucuresti si a scolii. Tinerii nostri sa fie educati de acei preoti, de acei duhovnici foarte bine pregatiti si acreditati de statul roman, cu diplomele acreditate de statul roman. Nu de unii cu unii care au dat stema Romaniei jos.  Aceste aspecte nu le stie presa, nu le stie mass-media, noi nu le facem publice, dar faptul ca asa fost contextul, recunosc, dar  nu trebuie sa organizam mitinguri. Deci, daca se vor organiza mitinguri in Bucuresti, noi ne retragem, ne vedem de ale noatre, dar cine va suferi vom vedea pe viitor”
MEDIAFX

Ce vad eu este un inalt cleric roman (cetatean roman) preocupat ca oitele sale sa ramana virtuoase pe pajistea recomandata si sa nu imbrace blana de lup ..
Ce vad eu este un bun cetatean roman , chiar daca este turc si musulman.

Pe de cealata poarte vad iresponsabilitate si cecitate politica.

Si de fapt muftiul ne zice ca ar fi vorba despre
O moschee cu aproximativ 1.500 de locuri pentru celebrarea slujbelor la marile sarbatori religioase de peste an, adica cu un numar dublu fata de cea construita de Regele Carol I in 1910, permite indeplinirea adevarate meniri a Muftiatului Cultului Musulman din Romania, de a organiza ritualurile religioase in spatii autorizate, cu personal autorizat si scolit in institutii de educatie oficiale si nu pe stadioane sau in case de rugaciune clandestine, de catre asa-zisi imami, nerecunoscuti de noi, despre care nu se stie ce invataturi propavaduiesc. Aceasta moschee, conform traditiei islamice, dar si crestine, deopotriva, ar urma sa beneficieze de anexe precum o cantina sociala de o suta de locuri si doua sali de curs pentru predarea Coranului la cursurile scolii de duminica.
Nu mii de "studenti" ci doua clase in care copii musulmanilor din Bucresti sa invete ca islamul nu inseamna sa iti pui centura cu Semtex ci printre altele ca de 2 ori pe saptamana sa dai pomana (daca ai de unde). Adica sa avem buni concetateni ... (si la o adica sa ni se scoatza ochii de consoarte ca Abdul nu "suge" ca noi bere, vin, tarie). Si fara propaganda pernicioasa ! Caci mai zice Murat

„Biblioteca va conţine cărţi ştiinţifice şi religioase, fără interpretări, scrise în mai multe limbi. Nu vor fi cărţi ideologice, cum s-a întâmplat, în care se vorbeşte foarte urât despre civilizaţia occidentală şi despre parteneri cum ar fi NATO. Nu este posibil aşa ceva! Muftiatul nu acceptă ca în limba ţării noastre să fie traduse asemenea cărţi. Pentru că niciuna dintre aceste entităţi criticate de propagandişti nu este împotriva Islamului. Cărţile din centrul nostru vor fi pentru cercetare, pentru studiu, pentru elevi şi studenţi, indiferent de naţie, care vor să cunoască adevărata valoare a Islamului. Vom elimina astfel tentaţia tinerilor de a merge la moschei neautorizate înfiinţate de tot felul de fundaţii, unde fac propagandă ideologii musulmani şcoliţi în instituţii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea să îşi însuşească în mod corect învăţăturile Coranului. Islamul nu înseamnă prozelitism, Islamul este religia păcii“

Limba tarii noastre.. adica romana .. Multumesc domnule nu de alta dar sunteti un exemplu !

Si de ce fonduri turcesti?
„Pentru că îi cunosc ideologia religioasă, am preferat Turcia, puteam să cer şi altor ţări musulmane. Nu am vrut ca banii să fie luaţi de la contribuabilul statului român”.
Nu de alta dar este prea finutz si nu zice "suntem prea rupti in ###!" Si a se observa - islamismul turcesc a lui Erdogan este sa zic asa "limitat" , ambiitle sunt mai mult "otomane" (adica sa fie mai ales farul popoarelor turcice) si dpv ecpnomic .. a "performat"!

Deci pe de o parte un om, un inalt prelat responsabil si pe cealata parte un politcian iresponsabil .. cam pune prea mulat gheata in pahar! (2 cuburi au nevoie de mai putin lihcuid ca sa "floteze"..)

-----------------------------------------------------------------------------

Mentiune speciala. Aurel Vainer presedintele FCER pica ca musca in lapte atunci cand afirma ''Comunitatea musulmană are moscheia din Constanța, care e splendidă, are moschee la Mangalia, la Techirghiol, acolo unde există populație musulmană." Nu de alta dar la noi sunt localitai unde sunt sinagogi fara credinciosi ... si in gnl "ocupa" spatii "f utile" altor activitati mai productive! Dar nu i-ar place sa zica unii asta si mai ales sa voseze la ce carciumi ar putea deschide in caldirile fostelor sinagogi .. (de acord. Chiar si mie mi-ar pica cam greu sa beu intr-un fost lacas de cult!)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum