Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Scurt tractat de ipocrizie si bune maniere

In jos

Scurt tractat de ipocrizie si bune maniere Empty Scurt tractat de ipocrizie si bune maniere

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Ian 18, 2017 1:35 pm

De secole, sau macar de vreo 2 , institutiile militare care fac mare caz de "onoare" au dezvoltat un sistem de "prezervare" a onoarei  .. adica cum sa se fereasca sa dea cu bata-n noroi fara sa se murdareasca prea rau.
O modalitate gasita este :punerea la dispozitie".
Adica un X banuit de ... cestii contrare onoarei, reglemntlui sau legii nu este pru si ismplu mazilit.
Dinati este wscos din functie. Nu cu suturi in dos ci politicos este "pus la dispozitia" sefului institutiei care ordona o ancheta (uneori zisa "interna")
Asta inseamna ca seful insitutiei are la dispozitie urmatoarele posibilitati care se poate :
1) il repune in functie
2) ii da alta insarcinare (ca d'aia e "pus la dispozitie")
3) il pune in reverva sau in retragere - adica pe sleau il da afara
4) il da pe mana justitiei ci pune in reverva sau in retragere - adica pe sleau il da afara.
Pare simplu? Mda.. insa aceasta "punere la dispozitie" lasa o mare capacitate de "negociere" , fiindca de multe ori institutia in cauza doreste sa isi "pastreze onoarea" adica ca cum se scrie azi  sa isi  "prezerve imaginea". OAr temenul   "pus la dispozitie"  pare a lasa loc bazdacilor sefului.
Asa ca seful poate comunica "pusului la dispozitie"  ca nu mai este dprit in institutie. Daca se bate mana cu sopon ... se poa intampla ce s-a intamplat acum.
Adica seful zice ca "il repune in functie" dar ala se simte indignarisit si isi da demisia "din onoare" sau late motive "onorabile"  (insa dintai si-a scris demisia )
Daca nu prea au ce reprosa celui "pus la dispozitie"  da nu mai vor sa il vaza .. "proasta dispozitie" a lu' sefu' (de la mahmureala la constipatie) il trimite pe ala intr-un loc de unde ori isi va da demsia, ori va ajunge alcoolic, ori se sinucide. De exemplu dintr-o functie de inalta comanda ii dai un post cu functie "de caporal" . Sau din director il faci sef la portari ... Asaca omu' mai bine isi scrie demisia pronto' inainte sa fie publica proasta dispozitie si totu' se incheie.

Negocierea asta "da-ti demisia sau"  se bazeaza ca "pusul la dispozitie"  se alege cu o pensie ... bunicica sau excelenta (depinde de grad si functie. Asa ca un amanunt - unchiu' meu ofiteru' a fost data afara prin 57-58 la 41-42 ani .. Era lt col si a promit o pensie militara frumusica .. care a permis ca tanti sa aiba servitoare inca vreo 20 de ani. Da  ma rpg unghiu nu a fost "pus la dispozitie" ci dat afara ca "nesigur")

Care este tot spilul?
Dintai omu "pus la dispozitie" este si nu mai este in cadrul institutiei. Si fiindca are loc o ancheta interna se cheama ca institutia isi "curata singura onoarea" .. chiar daca pe urma il va da pe ala pe mana justitiei. Si mai bine ... cand il da pe mana justitiei ala este deja pus in retragere. adica institutia se leapada de el . "Onoarea" este salvata!
La o adica omu este indepartat fara proces. Ca nu este cazul ca ala sa inceapa sa zica la proces "da stiti ministrul Cutarescu ..." Adica se evita scandalul care nu va privi doar institutia..

Ma rpg pe vremea cand "onoarea" era onoare ... unii prinsi cu mana in sac erau abrtizati "rezolva-ti problemele.. maine venim dupa tine" .. Asa ca omu isi rezilva problemele (testament , plata de datorii) , scria o scrisoare si se impusca. Inevitabil se zicea ca era deprimat ,  ca s pare ca santatea era zduncinata , totu din cauza abnegatiei cu care si-a indeplinit sarcinile de serviciu si se musamaliza totu. Ma rog sinucisu' urmea si un benefitz : familia primea pensie de urmas ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum