Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

De prin presa adunate :

In jos

De prin presa adunate : Empty De prin presa adunate :

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Feb 14, 2017 12:19 pm

Peste 3 miliarde de euro, bani europeni, pierduţi de România. Investiţii pierdute în Infrastructură, Mediu şi Dezvoltare
România a pierdut cei mai mulţi bani europeni pe cadrul financiar 2007-2013 prin Programul Operaţional Sectorial Transport, respectiv peste 973,1 milioane de euro, reiese din datele autorităţilor publicate pe site-ul fonduri-ue.ro.
Astfel, pe locul al doilea în ceea ce priveşte cea mai mare sumă pierdută se situează Programul Operaţional Sectorial Mediu cu 946,6 milioane euro, iar pe al treilea — Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane cu circa 852,1 milioane euro. O altă sumă semnificativă este la Programul Operaţional Regional — 593,1 milioane euro. De asemenea, s-au mai pierdut 2,7 milioane euro în cadrul Programului Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative.
În total, România a pierdut 3,2 miliarde euro din banii alocaţi pentru perioada de programare 2007-2013.
Autorităţile au majorat gradul de absorbţie a fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 prin reducerea alocării banilor europeni cu 276 milioane euro, la 18,78 miliarde euro.
Si ca sa creasca absortia au redus prevederile :
Autorităţile au majorat gradul de absorbţie a fondurilor europene pe cadrul financiar 2007-2013 prin reducerea alocării banilor europeni cu 276 milioane euro, la 18,78 miliarde euro.http://www.capital.ro/peste-3-miliarde-de-euro-bani-europeni-pierduti-de-romania.html

O alta stire "buna"
Enel trebuie să plătească statului 401 milioane de euro, potrivit unei decizii a Curţii de Arbitraj de la Paris, conform economica.net.

Dar si mai bine
Băncile pentru locuinţe ale Raiffeisen şi BCR au prejudiciat statul român

Curtea de Conturi a sesizat DNA că Raiffeisen Banca pentru Locuințe şi BCR Banca pentru Locuințe au dat bugetului o gaură de aproape 330 milioane de lei. Litigiul, care se anunţă de durată, este pe rolul instanţelor

Singurele bănci pentru locuinţe au suspendat creditarea şi se judecă cu Curtea de Conturi, după ce instituţia condusă de Nicolae Văcăroiu a sesizat DNA, în iunie 2016, că Raiffeisen Banca pentru Locuințe, BCR Banca pentru Locuințe și Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice au prejudiciat bugetul de stat cu 384 milioane lei.
Raiffeisen are de restituit 59,97 milioane lei

Controlul Curţii la Raiffeisen a fost încheiat prin procesul verbal din 18 septembrie 2015, iar cel de la BCR prin procesul verbal din 26 octombrie 2015. Auditorii au descoperit că prejudiciul a apărut din cauza modului defectuos în care s-a derulat economisirea- creditarea susținută de către stat. Curtea de Conturi a constatat prejudicii de 268,78 milioane lei la BCR Banca pentru Locuințe, de 59,97 milioane lei la Raiffeisen Banca pentru Locuințe și de 55,09 milioane lei la Ministerul Dezvoltării, valoarea totală a prejudiciilor din acest caz fiind de 383,8 milioane lei.

316 milioane de la stat doar în 2014
În perioada 2005 - 2014, Raiffeisen Banca pentru Locuințe a primit de la stat 157,51 milioane lei, pentru 328.805 contracte. Depunerile clienţilor însumau 912,95 milioane lei. În perioada 2008 - 2014, BCR Banca pentru Locuințe a primit 608,26 milioane lei, pentru 563.235 de contracte de economisire- creditare, suma totală a depunerilor efectuate de clienți fiind de 2,97 miliarde lei. În 2014 au fost efectuate plăți din bugetul de stat prin MDRAP pentru prima de la stat de aproximativ 316 milioane lei.

Creditarea cu economisire pentru locuinţe a fost suspendată
Deciziile Curții de Conturi au fost contestate în instanță de cele două bănci, dar şi de MDRAP. Însă, fiind executorii, acordarea creditelor cu economisire pentru locuinţe a fost suspendată. BCR a pierdut, la finalul anului trecut, la Curtea de Apel Bucureşti, procesul în care contesta acuzaţia Curţii de Conturi că a prejudiciat statul. Băncile susţin că au dat primele de stat doar celor care au economisit minimum cinci ani, conform prevederilor legale. BCR a reuşit să obţină la Curtea de Apel suspendarea aplicării deciziilor, care impun bancilor să returneze statului sumele acordate clienţilor care nu au respectat normele legale. Însă, Curtea de Conturi a făcut recurs la Înalta Curte, care va avea ultimul cuvânt în privinţa aplicării sau suspendării deciziei, până la judecarea pe fond a cauzei.

CEO-ul Raiffeisen, Steven van Groningen, în Piaţa Victoriei
Președintele Comisiei de control a activității SRI, Adrian Țuțuianu, a declarat săptămâna trecută că instituțiile statului ar trebui să declanșeze o anchetă cu privire la implicarea companiilor multinaționale în manifestația din fața Guvernului. Reacţia lui Ţuţuianu a venit după ce CEO-ul băncii Raiffeisen, Steven van Groningen, a fost fotografiat printre protestatarii din Piaţa Victoriei. Acesta a motivat că a mers la protest „
ca persoană fizică. Cei din familia mea sunt români. Am doi copii născuți români. Soția mea este româncă. S-au dus în piață. Evident că m-am dus cu ei. Ca tată, mă interesează viitorul lor
”. Cât priveşte controalele, Steven van Groningen a precizat: „Dacă vrea să vină cineva în control, este binevenit”  
http://www.evz.ro/bancile-pentru-locuinte-ale-raiffeisen-si-bcr-au-prejudiciat-statul-roman.html
Bien intels ca il intereseaza vitorul copiilor lui. Normal. Asa cu normal ca si Clpthilde este interesata de viitorul celor 4 copii ai ei (hm .... PATRU! Sa ii traiasca insa nu stiu de ce imi aduc aminte de Pingelica) DAR mie mi se pare ca viitorul copiilor lor este cam legat de lipsa de viitor a copiilor alaturi  de care protesteaza  ei ... Madam Armand maritata Moroianu ia niste baniu buni ptr ca suprvegeaza calitatea lucrarlor care nu se mai fac, Groningen facu o gaurea bugetara de vreo 60 milioane  ... dar sunt in strada impotriva banditilor de la guvern .. guivernul rezultata din alegerile de acum 2 luni.
Sau ca cum zicea madam Groeningen ,mai cunoscuta ca Valeria Răcilă, campioană olimpică în 1984, acum directoarea Maratonului Internaţional Bucureşti, era în continuare indignată joi seară, la ora întâlnirii întâmplătoare cu reporterul ProSport: „Nu se poate să rămână aşa! Este prea de tot!“. Van Groningen, mai temperat, îşi păstra cumpătul: „Nu le pasă de proteste. Dar ceva trebuie să se rupă, la un moment dat. Ori la noi, ori la ei"

Pai da ar fi prea de tot ca  Raiffeisen  sa fie pus sa repare prejudiciul. Asta ar insemnas ceva rau ptr copii dlui Groeningen -  minim un an fara ca taticu sa iabe binusuri MARI .. si poa mai rau (sa nu mai fie director .... ) Sa nu mai zic ca si mai rau ar fi daca DNA ar deveni interesat de ca cum au "gresit" bacherii austrieci  ..
Insa si mai nasol ar fi fost daca tinerii protestari ar fi intrebat familia   Groeningen ce rol au avut ei in suspendarea creditarii cu economisere pentru locuinte ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum