Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Canibala Elocika este modelul intelctual al intelectualului roman

In jos

Canibala Elocika  este modelul intelctual al intelectualului roman Empty Canibala Elocika este modelul intelctual al intelectualului roman

Mesaj  Ghita_Bizonu' Sam Mar 04, 2017 7:03 pm

Elocika - personajul caraghioz dintr0un roman de a lui Ilf si Petrov (Vitelul de aur sau 12 scaune .. nu mai stiu). Ptr cei care nu au citit romanele sa le caute pe goagal .. si nu le va parea rau (la prima lectura babacu' a arput in camera mea scandalizat "ce razbi ba ca prostu de unu singur?" Neputand sa explic - prea eram ocupata cu rasul i-am arata ce sa citeasca .. a pufnit "indignat" ca se abtinea cu greu sa nu rada .. ca fi-su!)

Bun .. sa ne intoarcem la Elocicka .. era o tipa atinsa de morbul "intelctual" si al "vestului" egzact ca cum (b)elita noastra..
Na par degzample "„Proiectul unei Europe cu două viteze este deosebit de frustrant. Realizarea lui ar da senzaţia că am fost minţiţi tot timpul. Spun asta pentru că ideea aderării României a avut drept fundament să importăm instituţiile europene. Ne-am dorit nu portofelul european, ci instituţii ca în Vest, spitale ca în Vest, ne-am dorit să ne simţim cetăţeni europeni. " -Flo­rin Pogo­naru, preşe­dintele Aso­ciaţiei Oame­nilor de Afa­ceri din Româ­nia (AOAR) şi preşedinte al Coaliţiei pentru Dez­voltarea Ro­mâniei. Ma oi fi io bizon si prost da' daca vrei spitale ca-n Vest iti cam trebuiesc marafeti (parai, moloz, bani) ca-n Vest ! Ca s aia parai ca-n Vest nu merge cu salarii ca-n Bangaldej!

Daca ca credetui ca asta este nadirul latente al gandiri "intelectuale" romanesti api va inselati : România a dorit în trecut să facă parte din primul cerc al UE înainte chiar ca cercurile să fi fost inventate – trebuie amintită insistenţa din 2012 a fostului preşedinte Traian Băsescu pentru o „Europă federală” sau de adoptarea în dreptul intern a „obiectivelor pe termen mediu” (MTO), deşi România nu era obligată să facă acest lucru, nefiind în zona euro. Iulian Anghel, ZF. Adica Base ne-a angajat sa respctam conditii pe care Nemtzica si Sfrneti a le-au eludat. "Mai bine" Base cel Rau s-a angajat (?!!?) la un deficit de parca eram in zona euro sau mia rau "In 2010, deficitul bugetar al bugetului de stat consolidat a fost 6,5 procente. Anul acesta, vom avea un deficit sub 4,4. Iar bugetul, deja trecut in prima citire prin Guvern, are un deficit pentru 2012 de 1,9 procente. Iar obiectivul nostru este sa avem anul 2013 cu un deficit bugetar zero". Curat asa precum scria Barbul
Tăind pe înecarea cirezilor agreste,
În grupurile apei, un joc secund, mai pur.

Cirezilor de bizoni care doreau sa traisca nitel mai bine..
Sau ca cum zicea unu Majuru (da cu minte mai putina decat aia de caporal) :
Ca să spunem lucrurilor pe nume, marea masă a românilor dorea doar răsturnarea lui Ceauşescu, nu şi revoluţia anticomunistă, ci doar înlocuirea dictaturii cu un regim mai tolerant. De aici şi tensiunea care s-a produs între mişcările studenţeşti şi cele muncitoreşti de tip mineriadă.
Mineriadele sângeroase demonstrează acest blocaj insesizabil în istorie. Masa nu a dorit niciodată o schimbare radicală în România. Dacă ea s-a produs a fost datorită unor elite care au încercat să împingă ţara spre occidentalizare şi modernizare.

Dar oare ce intelegeau "mişcările studenţeşti" prin "occidentalizare şi modernizare"? Cumva nexam marafetii?

Ete na! Ca cand in 90 "studentii" din Pta cu Golani (pe vremea aia nu orice ins ajungera stidinte) doreau Ratiu preesedinte o faceau ca "Ratoue e milardar si ne va noua milardu sa mergem in OPccident sa stidem democratia" Democratioa insemanand masini second hand. MAi de curand un studentache zicea ceva de "conditii" adica bani. Bien-ntels juni dobi sunt in strada prioetstand impotriav giubvernului coruot care ofera mita electorala!!!

Si cam totui astia alerga sa isi prindsa coasa sa si-o muste ca se dicuta de Europa cu B Viteze si ca ei vor fi "eiropeni" de ultima mana (de parca nu faceau antilezii misto de ei!) ca vezi doamne "Marea rană a României rămâne nivelul de trai. Europa se va despărți potrivit acestui criteriu"
Omenii astia cu idei au avut o jena sa zica "noi vrem parai" nu ei au varut institutii si au primit MCV (si eu odata cu dobi astia), nu sipua dorit "portofeluel" ci dfoar ce se obtine cu un portofel plin. Si azxi e usor nedumeriti si tiotu se intampa ca in bancu cu viorgina de 60 de ani care vizeaza pe Fat Frumos cum doresti in definitov asta este visul tau zice el (incheindu-si slitul ...)

Curat Elocika! Cu difententa ca aia desi proasta avea instincte mai sanataose


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum