Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

O soţietate fără prinţipuri, va să zică că e "civilă" sau "civică"?

In jos

O soţietate fără prinţipuri, va să zică că e "civilă" sau "civică"? Empty O soţietate fără prinţipuri, va să zică că e "civilă" sau "civică"?

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Mar 22, 2017 10:55 pm


Multe cestii nu suntdoar politice desi ating , uneori, politicul. Sau politicul se serveste de ele... fara insa a faceparte din ce se numeste politică.
Insă imterfera si cupotocul. Ceestiidinastea uneori se numesc prinţipuri ( de la principium)

De exemplu religia.
Acum 27 de ani , unii juni de atunci se stangeau in Piata cu Golani sa fie "natuiti" din Balconul Luminiat unde oficia Marian Munteanu (fots sef la UASCR . Ptr juni, imbecili siramoliti : Uniunea Asociatiilor Studentilor Comunisti din Romania). de 3 pri pe seara se in genunchi sa recite Tatal Nostru si ei da, se credeau relogiosi si erua gata sa jure ca vor guvern crestin fara comunisti ca sa ajunga in Paradisu Capitalist ( de la foecare dupa putirncta foecaruia dupa nevoie cum minimu una vila cu palmieri si un Mercedes S per capita de cetatean adult)
http://www.activenews.ro/stiri-social/Imaginile-care-demonstreaza-de-ce-protestele-de-azi-nu-au-nimic-in-comun-cu-Piata-Universitatii-1990-126516?fb_comment_id=819622714829909_821049954687185#ffafea2a4affdc

Campanie publica ca sa se bage religia ca materie scolara (oblugatorie daca se poate!)
Studentii au revendicat Biserica Rusa ca a "lor" (pcnstitia totusi din fonduri tariste inainted e 1914)
S-a intodus religia in scoli.
La Editura Humanitas s-a lansat cu amre tamatam o noua colectie (de nmare susces la inceput) "Anastasia" ,.Titluri mai actiale : Viaţa Mitropolitului Antonie de Suroj – Omul care L‑a văzut pe Dumnezeu, Cele mai frumoase rugăciuni, Cum să ne creştem copiii. Canon de rugăciune pentru copilul bolnav samd etc inclus Știința medicinei duhovnicești. Practica psihoterapiei ortodoxe
Psihoterapie ? Acum 20 de ai de 2 ori pe saptamana aparea dna Liiceanu , psiholog care avea o formula universala : T-a murit cine di familie? Du-te la duhovnic! Ai rmas soimer? Mergi la duhonic! Orice prpblema se rezolva cu un duhovnic cf pareri dnei Liiceanu Aurora!

Azi moda s-a schimbat. La moda este ASUR si LBTGul. Si USR care promite torte in biserici : ""În clipa în care o să vă târâți hoiturile peste copiii noștri în școli, să le vomați laturile Creației, așteptați-ne pe noi să dăm buzna peste voi în c...e voastre de biserici și să vă predăm evoluția cu torțe în mâini".

Inde sunt Liiceni, Muntenii si ceilati care acum 27-25-20 de ani?! I
Unde este dEbil Constantinescu ala care a terminat campania sa pestinetiala cu intrebarea "Credeti in Dumnezeu, dle Iliescu?"

Nicaoeri . Sau altuir de cei care zic "scârbă de religie ortodoxă", cei religuisu sunt "analfabeți, tâmpiți și mulți", "viermi paraziți ce cresc pe oameni precum cancerul”.

Au uita complet "devotiunea" de acum 20 de ani.

Deci cum le zicem?

Societate "civilă" , "civică" sau mai bine "caineasca"? (cinic vine caine)


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum