Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Congruenta intre mijloace si scop este necesara!

In jos

Congruenta intre mijloace si scop este necesara! Empty Congruenta intre mijloace si scop este necesara!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Mar 27, 2017 4:17 pm

In general nu tinemcint ca mijloacele folosite trebuiesc adecvate scopurilor urmarite.
Noi in anii trecuti am urmarit scopuri keynesiene (sau de vreti "sociale") folosind mijloacele reganeanist-thatchetriste.
Durându-ne (de la a durea, durere) in my sheet (my is a bufallo) de ce se inatmpal la antemergatori. Parte din cele ce urmeaza le copii fara rusine (shame) de la unu magregor pe care de obiceai il cam iau "la bete" . Da pana si pacatosu unoeri iecsprima adevarul - desi pacatul nu il lasa sa vaza eroarea de judecata.
Deci , despre SUA

1970… 1200$/an faculta… salar minim1.60$/ora. rezulta 755 ore
2007… 11300$/an faculta…salar minim 7$/ora…. rezulta 1820 ore

1970 – 755h/an inseamna 14 h/saptamana
2007 – 1820h/an inseamna 35h/sapatamana

Ce inseamna asta pentru puterea financiara a omului obisnuit?

Ca in 1970 era suficient sa fii part-time casier de ex, ca sa iti platesti linistit facultatea si aveai si timp sa inveti.
Dar in 2007 ai nevoie de un job full-time. Si o sa fie greu sa le impaci.

Pretul unei case

1970 – 23.600
2007 – 240.000

la salariul minim
1970 – 14.750 ore munca
2007 – 33.100 ore munca

Si da-i si munceste, ca asa e in societatea viitorului
si apoi indica un link. Traduc io


O doză de realism financiar

Să începem sa sapam dupa date . Am încercat să dau surse pentru o mare parte din informațiile de mai jos, așa cum am putut.

Salarizare
In 1970, salariul minim era de 1,60 $ pe oră . Astăzi a fost, este $ 7.25 . Aceasta este o creștere de 353% în acea perioadă de timp, care se pare ca o mare brânză ... până când începe de fapt verifici la modul în care au crescut .... prețurile .

Zici salariile medii? Nu se putea găsi un document care sa redea detaliile disponibile desore salariul mediu timp, anul , dar acest document al Biroului de Statistica , arata ca salariu mediu a tinjut cu greu pasul cu prețurile de consum. (Niota Bioznica : la adresa indicata eu am gasit ALUPIGUS adica pe amricaneste "Sorry, the page you requested has either been moved or is no longer available on this server." )


Prețurile de consum
În ianuarie 1970 indicele prețului de consum A FOST 37.8 . În ianuarie 2011, a fost 220.223 . Aceasta este o creștere de 482% față de perioada la care ne raaportam.

Cu alte cuvinte, pentru fiecare creștere de UN dolar a salariului minim începând cu 1970, prețul mediu a unui articol a crescut $ 1.36. Chiar și ajustat în funcție de inflație, persoanele cu venituri mici cu astăzi un dolar cumpără mai putin decât au cumpărăt inainte .

Deci, pentru o persoană proaspăt absolvent , perspectivele inițiale de venit sunt mai rele decât ale unui proaspăt absolvent în 1970, dar după o anumită avansare în carieră, salariile lor sfârșesc prin a fi comparabile , slava inflației.

Educație
În 1970, un an de studii la o universitate publică costa $ 1.207. În cel mai recente date disponibile din anul 2007, un an de studii la o universitate publică costa $ 11.034 . Aceasta reprezintă o creștere medie anuală de 6,2%, care, dacă l-ați aplicat la prețul 2007, vă oferă o valoare estimată 2010 costul unui an de învățământ ca fiind $ 13.216. Aceasta este o creștere de 994% în costul de patru ani de învățământ superior.

Deci, să presupunem că careva încearcă să-l urmenze un colegiu lucraind cu salariul minim

În 1970, putea lucra 755 de ore, la un loc de muncă platit cu salariul minim si pe parcursul unui an lucra aproximativ 14 ore pe săptămână si câștiga suficient ca sa plătească pentru un an de școlarizare la o instituție publică - .

În 2010, ar fi trebuit să lucreze 1.823 ore, la un loc de muncă platit cu salariul minim si pe parcursul unui an trebuia sa luceze aproximativ 35 ore pe săptămână pentru a câștiga destui bani pentru a plăti pentru un an de școlarizare la o instituție publică - .

Cu alte cuvinte, în 1970, puteai lucra la un loc de muncă part-time ca un casier sau ceva în acest sens și să plătească ușor pentru colegiu, permițându-si să lucreze și să urmeze si crusurile la colegiu, fără a intra în datorii. În 2010, trebuie să lucrezezi la un loc de muncă cu normă întreagă pentru a plăti pentru colegiu, ceea ce înseamnă că, în esență, trebuie să aleagă între munca și o educație sau un alt e solutii dificile.

Nu numai că, o educație la un colegiu este din ce în ce mai mult o cerință decât a fost în 1970. În 1973, anul primul an in care am putut găsi date ale firmelor , 72% de locuri de muncă disponibile pentru lucrătorii din Statele Unite au avut ca cerinta doar o diplomă de liceu sau mai putin . În 2007, acest număr a scăzut la 41% , și viitoare proiecții merg si mai in jos. Locurile de muncă rămase care nu necesită o educație de colegiu sunt în primul rând de locuri de muncă de servicii care nu plătesc un salariu ridicat.

Cu alte cuvinte, în 1970, alegerea de a intra campul muncii imediat după liceu cu salariul minim sau a continua studiile la un colegiu a fost o adevarată alegere . Astăzi, nu este o alegere cu excepția cazului în care doriți să acceptați venituri mici pe viață. Sunteti siliti să intrati în afacerea costisitoare a învățământului secundar.

Pretul unei case
In ianuarie anul 1970 pretul mediu al unei case vândute în Statele Unite A FOST $ 23.600 . In ianuarie 2011 pretul mediu al unei case vândute în Statele Unite a fost $ 240.100 .
Aceasta este o creștere de 917%, la egalitate cu saltul prețurilor din educație.

Cu alte cuvinte, chiar și după prabusirea preturilor locuințelor ,comparativ cu salariul mediu pe care il câștigă o persoană o casă de astăzi costă de aproximativ trei ori mai mult decat o casă în 1970 .

Full Picture(Nota bizonica - nu mai traduc ... expresiile romansti v-ar baga in ceatza!)
Salariul minim din Statele Unite a crescut cu 353% din 1970, iar veniturile medii au crescut cu aproximativ cu 500%. În același interval costul de bunuri de uz casnic "de bază" a crescut 482%, costul învățământului suoperior de patru ani a crescut cu 994%, iar costul unei case medii a crescut 917%.

Cu alte cuvinte, în ochii unuaia care castiga un salriu mediu in 1970 comparata cu puterea de cumparare actuală, prețurile de la magazinul cu produse alimentare au rămas în mare parte neschimbate, dar costul unei educații superioare aproape s-a dublat (și acum diploma este necesară dacă doriți să câștigati bani mai multi sinu era , cazul în 1970), iar costul unei case aproape s-a dublat, de asemenea.

Dacă provestui din PV a unui salariat la minim din 1970 până azi, prețurile de la magazinul cu produse alimentare au crescut cu aproximativ 30% si costul educației sau al unei case s-au cam triplat.

Există o soluție? (Nota bizonica - nema canci!)

Va place sau nu, voi studenții de astăzi, este foarte probabil ca nu veti fi capabili să urmati exemplul părinților vostri - și mai ales al buniciilor vostri. Dacă doriți să aveți o viață sănătoasă dpv financiar, vei soliti pentru sa stati cu un ochi pe fiecare dolar mult mai mult decât ar fi nevoie. Capacitatea de a gestiona în mod rațional banii și de a face alegeri inteligente de cumpărare este mult mai mult decat o cerință fata de ce era înainte. (Nota bizonica - adica STANMGETI CUREAUA ca sa nu va spanjurati cu ea!)

Părinți și bunici de azi, da copii vostri iau "o pauză". Au luat o realitate financiară mult mai rea decât ati trait voi când ati ieșit din școală. Se confruntă cu costuri mai mari de locuințe, costuri mai mari de învățământ, precum și o cerință mai mare de a avea suduii decât voi . Nu comparati calea pe care o urmăresc. Este o comparație nedreaptă
sursa : http://www.thesimpledollar.com/a-dose-of-financial-reality/ Ultima ocrectie 08.01.14)


(Scuzati calitatea traducerii : EU NU STIU ENGLEZA! Googkle translate si apoi aproximari)

Asta este de DOAR o parte a modelului ce ne-a fost impus de (b)"elita" noastra!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum