Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Voctria lui Macrou imi trezeste amintiri ....

In jos

Voctria lui Macrou imi trezeste amintiri .... Empty Voctria lui Macrou imi trezeste amintiri ....

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Mai 08, 2017 1:40 pm

Cine a zis Fuck the UE! ?a) Vladimir Vladimirovici Putin
b) Victor Ponta
c) Gabriela Firea
d) Olguta Vasilescu
Am asa o stare de malaise provocata de o senzatie intensa de déjà-vu cand citesc reactiile la victoria (prezvizibila) a  Macroului sau poate Micronului … MAi ales cand  sunt in tobalitatea  a lui Bogdan Nuamescu sau .. destui altii. PArca la vasta mea am mai vazut ceva … Ceva care tot cu M incepea .. si tot in Franta da…. si era tot in mai si eu eram inca sub 30 si aveam par ..A da se numea … Mitterand!!


Victoria lui Micron mi se pare ca este asemanatoare victoriei lui Tonton – o voctorie care mascheaza un sfarsit de ciclu …

Domnul Naumeascu de la SNPSA analizeaza victoriile la limita a Brexitului, a lui Trump, victoria electorala a PSD care , observa just, este obtinuta pe fondul unui absenteism electoral marcat, si am analizeaza esecul lui Wilders din Olanda si se casm intreaba daca sunt coincidente. (Pomessc fiindca articolul lui mo-a relevat care este substanta starii de déjà-vu
Eu zic ca 2 coincidente DEJA este prea mult!
Si ca .. decanul de varsta al multor forumuri (desi unii sunt nascuti inaintea mea … eu ca observtor politic sunt mai batran!) si ca „vechi european” ba chiar „mondialist” cu cea mia mare vechime imi adcu aminte de anii 69-83 ca si cum ar fi fost saptamana trecuta.
Dvoastra suntei prea tineri …
Revoluția Garoafelor nu va zice nimic (eram in armata cand am auzit traznaia ..)
Credeti (ca asa vi s-a explicat de niste “profesori” prea interesati) ca dupa moartea lui Franco a urmat simplu referendumu “noi vrem monarhie” (dar nimeni nu prea stie ce functie avea don Juan Carlos de Borbon ) nu ati auzit de “eurocomunism” samd etc. Sa va zic asa in 75-77 se parea ca “socialismul” castiga partida .. Portugalia (ex salzarista adica “fascista” ) dorea sa faca socialism.. unii se mirau cat mai rabda sa stea in opozitie comunistii italieni, Franta ..
Insa in 1974 apare o „bizarerie” numita Clubul Orologiului (bizarerie fiindca in epoca mediul intelctual francez era de stanga in care abundau trotchistii si maoistii si frankfurteri unu mai radical decat altul. Cam la fel si in Italia). Urmat de noii filozofi. Incepe sa fie f la moda Scoala de la Chicago …
Pe acest fond victoria in 1979 a Margaretei Thatcher apare cam in “contracurent” , Reagan deja mai “normal” dupa 2 ani …. „contrabalansat” de Mitterand …
Insa victoria lui Mtterand se dovedeste a fi finalul .. a da ca cica Hollande … dar este cu totul si cu totul ALTA EPOCA!
D’aia ptr mine “coincidente” pe care le evoca Naumescu cam seama (prea) mult cu ce am “vazut” in anii 70-83 ca om deja “matur” (adica cu drept de vot.. nu ca conta prea mult votul)

In afara de asta voi a va mai aduce aminte 3 fleacuri :
1) Fuck the UE! a fots zisa de Victoria Nuland .
2) ca acum cca 12 ani Rand “dadea” UE i speranta de vioata de 15 ani? Din cate stiu cand Rand publica asa ceva planul deja se “impelenteaza”
3) ca UE s-a dorit nu numai o contrapondere la SUA? Ci a dorit sa pretinda “conducerea”, sa depaseasca SUA (pacat ca nu mai sunt accesibile comnatarile din EvZ din anul creaarii UE .. siteroe curata ! Titi “proeuropeni” cantau prohodul SUA) Stiti ca euro a avut si copul de a “detrona” dolarul ?!
Chiar credeti ca SUA au stat cu bratele incrucisate sa astepte .. ce?!
Sa u mai zic de niste idei „mai bizare” expuse de Donadl Trimp acum cca 1 an. Recunosc ca din lene nu am facut atuincio analiza pe text. Azi ar fi depasita (partial) de evenimnte dar totusi ramane valabil ca in acealsi timp exprima calr ca de acu „progresismu” se duce la vale
Si ca acest canticel engelzesc va devebni tot mai popular :


Si o stire aparent fara importanta politica : Peugeot SA a cumparat filiala europeana a GEneral Motors . Nici o noutate s-ar zice ca tot ei au cumparat si Chrysler Europa (SIMCA din Franta, gripul Rootes din Anglia si Bareiros din Spania).
Insa cu GE Europa e o cioaca : perla coroanei este Opel. Firma germana . In ultimii ani (adica dupa 90) nemtii s-au opus dinplin ca o frima germana macar de medie importanta insa cunoscuta sa fie prelutat de straini … Ori Opel tocmai ca nu este o frima fara importanta … si chiar daca detinuta din1929 de GE a fots intotdeauna privita c aparte a „patrimoniului german”.
Interesant ….
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum