Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

De "Ziua Monarhiei"

In jos

De "Ziua Monarhiei" Empty De "Ziua Monarhiei"

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Mai 10, 2017 3:17 pm

De "Ziua Monarhiei" ImageResize?path=%2Fmedia%2Fimages%2F2017-05%2F05100017389744563
Azi cica serbam "Ziua Monarhiei" cand de fpat suntem Republica.
In realitatea (cu r miniscul) nu prea este agreauat de "intelighentia" (cuvandt rusesc) romana care se crede ca ei cu toNtii ar fi "boieri ai mintii" (ei, copii ai unor parveniti ai comunismului cu puternice aptitudini ancilare - pesemne genetice) asa ca basnesc despre "comunism" (in Grecia regele nu a fots alungat de comunisti! ci de "colonei") si e obligatoriu "monarhisti"
E  "monarhisti"  fiindca cica ei "gandesc" . Pai daca gandesc sa reproduc un citata drag pipotelor dinescian-pataviciene :
"Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală."
Citatul partine lui Octavian Goga , care sigir nu era "comunist". Era, este acuzat insa de ceva "fascism".  Textul deosebit de acid este scirs in 1916, dupa Turtucaia si luptele de pe Valea Jiului.
Deci , in 1916 DUPA -
- 48 de ani de domnie a lui Carol I von Hohenzollern-Sigmaringen zis "cel Trufas" care cica ne0a bahat direct in Evropia Plus 2 ani de domnie a nepotului sau , Ferdinand I von Hohenzollern-Sigmaringen (zis si cel Loial, si Intregitorul, si cel Abulic si unele mult mai rele decat abulic) si a sotiei  sale Maria vin Saxa-Coburg und  Gotha (enghlish version)
- 35 de ani de "Regat" in care am avut parte de "monarhie" dupa sisptemu APusean care cica ca cum af fi facut din Romania Monarhiceasca zenitu si alfa tara unanim respectata, bogata de ne individiau nemtii si frantujii si in care stainii se ingeesuiau sa vona (da. Grecoteii, evreii si ceva alvaniti)
- la 9 ani de la ultima jaquerie din Europa. Ptr orice eventualitate daca cestia va fi citita de vre-un "intelctual" ma refer la rascoala din 1907 (Ba intelectulule rascoale taranesti nu se mai purtau nici in Rusia! )

Deci dupa apoate 5 decenii de impliniri marete  in drumul catre "Europa"  rezultatul a fost o ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei

Deci imi dati voe sa zic ca aia cu "Ziua Monarhiei" sunu niste secaturi majore ramse inca minore ca capacitate intectuala?
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum