Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Un destin exemplar

In jos

Un destin exemplar  Empty Un destin exemplar

Mesaj  Ghita_Bizonu' Vin Iun 15, 2018 3:41 pm

Acum 28 de ani era cea de a 3a "Mineriada" .
Ce a fost stim sau mai ales altii cred ca stiu ADEVARUL cu o fervoare cvasireligioasa.

Ia sa vedem care fu destinu Poetului Golanilor, ala care si dupa nspe ani canta  ca
Mi-e greu titlul de erou
Caci frati noi suntem,
As vrea sa-mi dati un nume nou:
Golan post-mortem.


Post moetem a murit boschetar si a fost inmnormantat asistat asta dupa ce fu "vocea" care cerea .. ..nici el nu stia ce dar primul dintre mijloacele avute in vedere in atingerea nebulosului scop a fots restitutio in integrum.

Un destin exemplar  Clipboard01_130-465x390

Deci , aceasta voce a .... ? "civismului"  s-a nascut  in Bucuresti la data 10 septembrie 1964. Primul si 44 ani singurul domiciliu -  strada Doctor Liszter nr.61. Adica in cartierul Cotroceni. Adresa "prestigioasa" . Daca nu stiti ... sa stai in Balta Alba sau Drumul Taberei ... nu era cine stie ce. Sa stai in Tei,Andronache (eu Andrinache) , Rahova, similare se cam stranmba din nas . S asti in Cotroiceni, in Domenii asta DA! Erai automat "bine", cu "staif" .,  In 90 Miliari, Berceni, Titan erau "proletare" si erai banuit de  statut "proletar"adica munctoresc cam tampit.
Cotroceni insa .. EHE!

La un moment data se lipeste de cenaclul Flacara  si devine relativ cunoscut "Am carat scule pentru Cenaclul Flacara si, la un moment dat, Adrian Paunescu si-a dat seama ca stiu sa cant". Era in 1977  ... Relativ ca era unu domntre nu era "consacrat" ca Sterian sau Andries
Apoi vine dec 89 si apoi devine faimos in Piata Unversitatii cu "Imnul Golanilor"  ....

Isna stiti vorba aia cu fii atent ce doresti ca s-arputea implini? Ei biner .. i s-a implinit dar nu cum a crezut : la 20 mai 2008 a fost evacuat cu jandarmii şi executorul judecătoresc din mansarda casei de pe strada Doctor Liszter nr.61 unde se nascuse. Aruncat in strada adica. De catre o  o rudă de gradul trei al fostului proprietar.   Cu patru ani inainte , Paţurcă  depusese la Guvern o cerere pentru locuinţă, însă nu a primit nici un răspuns. La rândul său, proprietarul clădirii a declarat presei că i-a oferit lui Paţurcă posibilitatea să stea în continuare în casă, dar că acesta nu-şi permite să plătească chiria.
Deci ... in plina victorie a ce ceruse ... aruncat in strada! Cam fara bani. Golan care va sa zica.  
Si nu prea inteligent - cererea de casa trebuia de[usa la Promaria Capiatlei. Unde era promar Basescu urmat de Videanu.
Aruncat in strada ca  multi altii - "aşa-zisului proprietar în baza unei sentinţe judecătoreşti. Eu nu am primit nici o citaţie să mă prezint la proces şi nici o somaţie să evacuez locuinţa. De un an şi jumătate am stat mai mult prin spitale. Jandarmii m-au luat din pat. În casă mi-au rămas lucrurile personale, frigiderul, televizorul, tot ce aveam". Binenteles tot Ilescu, cominismu , comuinistii vinovati  
Si intre timp bolbav putred de TBC si ciroza hepatica.
Noroc ca candidatului PC la Primaria Sectorului 2, Norocel Alexandrescu Anastasescu de la Partidul Consrrvatir (Varanu')  i-a dat o garsoniera pe strada Maior Coravu. Norocu'' a tinut 6 luni.
Amicii sai ? Care? N-a mai avut nici unul!
A ajuns in spital (ptr TBC) si  traia  din ceea ce-i mai asigură Asociaţia „22 Decembrie” şi o prietenă care i-a rămas aproape.   Adica cum marturisea „ Am ajuns un boschetar. Chiar aşa să scrieţi.
Sau da  l-a avut pe  Base .. care a dat de la el 50 milioane si pensie de revolutionar de la buget (nu zic ca nu ar fi meritata pensia de revolutionar., Poate. Zic insa ca Base dadu de la buget")
De murit a muirt de ciroza la 46 de ani. A fpts inormantta la Belu sectia actori ... insa sigir ca el numa pe abnii de la buget.

"Cristian Paţurcă a fost unul din ultimii romantici ai Revoluţiei şi tranziţiei postcomuniste. Şi-a aflat locul firesc în Piaţa Universităţii, care l-a şi proiectat în conştiinţa şi în memoria noastră. Acolo destinele noastre s-au intersectat şi apoi ne-am reîntâlnit în momente şi mai bune şi mai rele ale ultimelor două decenii" Emil Constantinescu zis Țapu. Imi este frica ca ptr Țapu  golanu boschetar avea alte pareri.  Nasoale. Csa si depre Marina Munteanu care se imbogatise
In final  sa il  citez :  „Şi nu trebuia să fiu atât de naiv. Dar de unde să fi ştiut eu cum să-mi gestionez viaţa? Nu există o reţetă

Si dáia unii il considera model si vor sa ne impuna "idealurile" astuia cvare a uitat ca nu era propretar in Cotroceni si pe urma nu intelegea ca i se intamla ce ceruse .. adica capitalism.
A miliatat pentru , a cerut capitalism, a uitat sa isi ceara partea si apoi era sucarit pe altii. Pe toti ceilalti.

https://www.ziuaconstanta.ro/divertisment/stiati-ca/stiati-ca-astazi-cantaretul-cristian-paturca-ar-fi-implinit-510873.html
http://www.gandul.info/stiri/autorul-imnului-golanilor-evacuat-cu-jandarmii-din-casa-in-care-s-a-nascut-video-2650898
http://www.ziare.com/social/capitala/evacuat-miercuri-cristian-paturca-a-primit-joi-o-garsoniera-315513
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum