Cum majoritar devine minoritar ...
Pagina 1 din 1
Cum majoritar devine minoritar ...
Prostii Nesimtitii si Lichelele sa fie sustinatorii valorilor europene ?!
Oe marginea deciziei CCR privind pvligativitatea ca Klaus sa semneze destituirea Codrutei
Sa zicem ca ajung la masa cu onor judecatorii CCR si din 9 judecatoiri 6 imi zic "esti beat du-te si te culca" . Insa 2 dintre judecatorii care imi zic dsa ma culc sunt de parere ca am baut prea multa votca la antreuri si d'aia sunt beat iar ceilati 4 zic ca pricum am baut destula votca plus 2 sticle de vin. Aia 2 au o "opinie concurenta" . Asta oinsemana cumva ca sunt mai putin beat?! Sau chiar treaz?
Si uite asa prin iuteala de mana si nebagare de seama .. majoritatea devine minoritate si iata decizia nu e decizia!
Oe marginea deciziei CCR privind pvligativitatea ca Klaus sa semneze destituirea Codrutei
Nu ajută în niciun fel faptul că nu există cu adevărat o motivarea a Curții. Din nouă judecători doar patru au semnat motivarea. Alți doi, care au votat în favoarea Ministerului Justiției au avut o opinie diferită (numită opinie concurentă) iar trei judecători au făcut opinie separată. Astfel, nu numai că, până azi, respectându-se legea pare să fi fost încălcată Constituția, dar nici acum s-ar putea să nu fie cu totul clar ce este de făcut.
Laura Stefan remarca si o incosecventa de ordin tehnic: "Opinia concurenta semnata de doi judecatori este in fapt o opinie separata in sensul ca se constata existenta unui conflict, dar partile par a fi ministrul si sectia de procurori a CSM + lipseste orice referire la punctul 2 din decizia majoritara".
Asadar, decizia atat de importanta a CCR, care afecteaza atat statutul procurorilor, cat si atributele presedintelui, a fost decisa de sase voturi (din noua), dintre care doua isi asuma o opinie concurenta destul de ambigua, in care conflictul e mai degraba intre CSM si MJ, decat intre MJ si Presedintie.
Ce este o opinie concurenta?
Majoritatea ferma pare, asadar, redusa la patru judecatori constitutionali, dintre care unul cu madatul depasit: Valer Dorneanu, presedinte al Curtii, Mona Pivniceru, Petre Lazaroiu, despre care si presedintele Iohannis a atras atentia ca functioneaza cu mandat depasit, si Attila Varga.
Această aritmetică a votului din cadrul CCR a făcut-o pe avocata Elenina Nicuţ să declare: “Dat fiind că opinia majoritară a fost însuşită doar de 4 judecători, efectul general obligatoriu al acesteia ar putea fi pus în discuţie. În plus, nu putem să nu ne amintim de situația juridică cel puțin la fel de discutabilă a dlui judecător Lăzăroiu începând cu data de 4 mai 2018, deci practic avem o opinie majoritară însușită de doar 3 judecători”.
Sa zicem ca ajung la masa cu onor judecatorii CCR si din 9 judecatoiri 6 imi zic "esti beat du-te si te culca" . Insa 2 dintre judecatorii care imi zic dsa ma culc sunt de parere ca am baut prea multa votca la antreuri si d'aia sunt beat iar ceilati 4 zic ca pricum am baut destula votca plus 2 sticle de vin. Aia 2 au o "opinie concurenta" . Asta oinsemana cumva ca sunt mai putin beat?! Sau chiar treaz?
Si uite asa prin iuteala de mana si nebagare de seama .. majoritatea devine minoritate si iata decizia nu e decizia!
Ghita_Bizonu'- Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum