Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

URSS era chiar asa de nevinovata in 1941?

In jos

URSS era chiar asa de nevinovata in 1941? Empty URSS era chiar asa de nevinovata in 1941?

Mesaj  Ghita_Bizonu' Sam Iun 05, 2010 5:28 pm

Se cam zice ca Romania a fost agresoare . Chiar si azi sentinta , Inaltii Curte de Casatie si Justitie A Romaniei confirma ….. intr-un mod alambicat .
InsA ia sa vedem ce scriau agresatii:

URSS era chiar asa de nevinovata in 1941? Hitler%20&%20Stalin

O informaţie cu mult mai interesantă despre starea de spirit în armata 9 aduce triplul Erou al Uniunii Sovietice, mareşalul de aviaţie A.I. Pokrîşkin (pe atunci locotenent major, locţiitor al comandantului escadrilei de avioane de vînătoare din cadrul armatei 9). Iată discuţia lui cu un „burtă-verde care nu fusese tăiat pînă atunci" şi căruia „eliberatorii" îi luaseră magazinul. Suntem în Basarabia „eliberată", în primăvara lui 1941.
- O, Bucureşti! Dacă aţi vedea ce oraş frumos!
- Cîndva am să-l văd, i-am răspuns cu convingere. Stăpînul magazinului a făcut ochii cît cepele, aşteptînd ce voi spune mai departe.
A trebuit să schimb tema discuţiei" (A.I. Pokrîşkin,
Cerul războiului, pag. 10).
Nu voim să credem că prin planul „Barbarossa" Hitler a apărat Germania de atacul trădător al trupelor sovietice asupra Bucureştilor şi Ploieştilor.
În acest caz, haideţi să-i credem pe cei din tabăra opusă, însă cei din tabăra opusă spun acelaşi lucru. Chiar şi locotenenţii ştiau că în curînd vor merge în România. Un ofiţer sovietic n-are dreptul să călătorească în calitate de turist peste hotare. Uniunea Sovietică nu este Imperiul rus cu libertăţile sale. În ce calitate putea să călătorească Pokrîşkin în România, dacă nu ca „eliberator"? în vorbele tînărului ofiţer nu era fanfaronadă: după război, Big Brother, tovarăşul Pokrîşkin, a vizitat Bucureştiul „eliberat". Hitler a făcut tot ce-a putut ca să împiedice acest lucru, dar nu a reuşit. A reuşit doar să amîne „eliberarea" inevitabilă


Citatul – ca si cele ce vor urma este din Spargatorul de Gheata scris de Victor Suvorov ( in general ignorat si cand nu "prost inteles" )
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum