Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci

2 participanți

In jos

Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci Empty Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci

Mesaj  Ghita_Bizonu' Lun Iun 07, 2010 11:54 am

Dupa Romania Libera 6 Mai 2008
Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci Ion-antonescuRazboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci LowRazboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci Stalin
Reabilitarea numelui maresalului Antonescu, respinsa de ICCJ

Judecatorii instantei supreme au admis, marti, recursul formulat de procurori in procesul in care s-a cerut reabilitarea numelui maresalului Ion Antonescu si au respins cererea de revizuire formulata de Serban Alexianu, urmasul profesorului Gheorghe Alexianu, informeaza Mediafax.

Instanta suprema "admite recursul formulat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si, rejudecand in fond, respinge cererea de revizuire formulata de revizuentul Alexianu ca nefondata. Respinge ca nefondat recursul formulat de Alexianu", potrivit sentintei date marti.

Astfel, cererea de revizuire a sentintei din 1948 prin care Antonescu si Alexianu au fost judecati a fost respinsa definitiv de judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

In octombrie 2007, Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a inceput judecarea recursului la decizia instantei inferioare de achitare a unor crime de razboi comise de maresalul Ion Antonescu, de guvernatorul Transnistriei Gheorghe Alexianu si de seful Garzii de Fier Horia Sima.

In 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a hotarat achitarea maresalului Ion Antonescu, a sefului Garzii de Fier Horia Sima si a altor 19 membri ai Guvernului roman din 1940, pentru unele crime de razboi imputate ca urmare a colaborarii militare dintre Romania si Germania in agresiunea "contra popoarelor din Rusia Sovietica".

In procesul lui Ion Antonescu - militarul care a preluat puterea in Romania in 1940, dupa abdicarea Regelui Carol al II-lea -, Protocolul secret numarul 3 la Pactul Ribbentrop - Molotov dintre Germania si URSS, la data judecatii in 1946, nu a fost cunoscut de Tribunalul Poporului, el nefiind dezvaluit la acea data opiniei publice, se arata in motivarea sentintei Curtii de Apel Bucuresti (CAB).

Acest aspect a fost relevat in cadrul judecarii cererii de revizuire a procesului facute de fiul lui Gheorghe Alexianu - fostul guvernator al Transinistriei, condamnat intr-unul din dosarele lui Ion Antonescu.

In procesul de revizuire, declansat la 60 de ani de la sentinta de condamnare a Guvernului Antonescu, s-a aratat ca "starea de necesitate si de legitima aparare in care s-a aflat Romania urmare acestui protocol si urmat de ultimatumurile sovietice din vara anului 1940, s-au rasfrant si asupra condamnatului Alexianu Gheorghe".

Pe de alta parte, Curtea de Apel Bucuresti a constatat ca, prin permiterea si militarea de catre autoritatile romane a patrunderii armatei hitleriste pe teritoriul Romaniei, a fost sprijinita indirect agresiunea Germaniei naziste din 6 aprilie 1941 fata de state balcanice situate in afara garantiilor de securitate ale Pactului Tripartit sau Uniunii Sovietice (Iugoslavia si Grecia). In raport de aceste state, cei 21 de inculpati au fost corect condamnati pentru crimele de agresiune prevazute de articolul 1 lit.a si b din Decretul-Lege 312/1945, arata CAB.

In 5 decembrie 2006, Curtea de Apel Bucuresti a decis anularea in parte a Hotararii 17 date in 1946, constatand ca Protocolul secret 3 al Pactului Ribbentrop-Molotov, prin sferele de influenta stabilite, a stat la baza gravelor agresiuni teritoriale suferite de Romania in anul 1940.

"A incalcat prin aceasta normele imperative ale dreptului international de la acea data cu privire la integritatea teritoriala a statelor, respectiv articolul 10 din Pactul Societatii Natiunilor, fiind prin urmare nul", sustinea judecatorul CAB Adrian Podar.

Mai mult, pentru faptele imputate - in ciuda existentei Protocolului secret, despre care s-a vorbit de abia in timpul procesului declansat la CAB in 2006 -, judecatorul Podar ii achita, alaturi de Gheorghe Alexianu, si pe maresalul Ion Antonescu, Mihai Antonescu - fostul ministru de Externe, Horia Sima - seful Garzii de Fier, Pantazi Constantin, Vasiliu Constantin, Dobre Gheorghe, Ion Marinescu, Traian Braileanu, Dumitru Popescu, Petrovicescu Constantin, Danulescu Constantin, Busila Constantin, Mares Nicolae, Petre Tomescu, Dimitriuc Vasile, Sturza Mihail, Protopopescu Ioan, Georgescu Corneliu, Papanace Constantin si Iasinschi Vasile.

CAB mai arata in motivarea sentintei sale ca, in data de 22 iunie 1941, cand Hitler a declarat razboi impotriva URSS, gaseste Romania cu totul aservita politicii germane, si aceasta prin fapta acuzatului Ion Antonescu si a celor care l-au secondat in politica sa, comitand cea mai mare crima petrecuta in istoria poporului roman, alaturandu-se Germanie hitleriste la agresiunea contra popoarelor din Rusia Sovietica, "care doreau o colaborare pasnica cu poporul roman".

Deci :
1. reabilitarea viza doar pretinsa agresiune impotriva URSS. Nu deportarea tiganilor, nu represaliile de la Odesa .

2 cica ca fiindca “Protocolul secret numarul 3 la Pactul Ribbentrop - nu a fost cunoscut de Tribunalul Poporului, el nefiind dezvaluit la acea data opiniei publice” motiveaza si azi sentinta data in 45. Adica ca cam asa – fiindca nu cunosteam la primul proces noile dovezi , nu putem revizui azi !!! Sau altfel zis CAB ar sustine si azi ca Girodano Bruno merita sa fie ars pe rug ….Mai catolici decat papa…
Insa as observa ca se omite ce se stia pe atunci – si a fost omis in 45’ – actiunile agresive ale URSS – ocuparea in iarna 40-41 a 2 grinduri in Delta , survolul teritoriului romanesc de catre avioane miliatre ale URSS si vreo 2-4 bombe “pierdute”. Pe aia din 45 ii inteleg .. pe aia de azi nu-i mai intleg .
Ca de exemplu, din Gandul :

Astfel procurorii susţin că incidentele zilnice de frontieră, incursiunile aviaţiei ruseşti în spaţiul aerian românesc, ocupaţia a patru ostroave de pe Dunăre, concentrarea masivă de forţe la frontiera româno-sovietică şi alte presiuni ale URSS „nu pot conduce în mod automat la o situaţie contrară celei dispuse prin sentinţa penală a cărei revizuire se cere, întrucât aceste împrejurări erau cunoscute de instanţă la momentul soluţionării cauzei“.
Cu alte cuvinte, chiar dacă aceste manifestări erau unele de agresiune, ele nu ar fi justificat starea de necesitate pentru că Tribunalul Poporului din 1946 nu a apreciat astfel. Această eroare este, după aprecierea procurorilor, una care vizează fondul cauzei şi care nu poate fi îndreptată prin revizuire, ci doar printr-un recurs în anulare „când acestă cale de atac era permisă de lege”.
Cu adaugirea ca daca daca e pe asa – adica omitem faptul ca procesul a fost manipulat politic de fortele de ocupatie sovietice – atunci ce ne mai obosim sa reabilitam pe toti fostii codamnati politic ? Ca oricum tribunalele care i-au condamnat au “apreciat astfel” si toate sutinerile de azi “nu pot conduce în mod automat la o situaţie contrară celei dispuse prin sentinţa penală a cărei revizuire se cere, întrucât aceste împrejurări erau cunoscute de instanţă la momentul soluţionării cauzei“.

3. Deci ramane cum am stabilit. Romnaia stat agresor. URSS victima inocenta . Omitandu-se ca acelasi Pact al Ligii natiunilor a fost incalcat de Bastionu Pacii . Insa poa cineva sa-mi taduca ce zis astai in egleza :

Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci 10620cs
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Razboiul cu URSS – agresiune si azi …. URSS victima inocenta a imperialismului in opinci Empty Bre Ghiţă, iar mă surprinzi!

Mesaj  Cârcotaşu Lun Iun 07, 2010 9:57 pm

Păi p-acolo-şa, pe la terminarea răzbelului a lu' al 2-lea, Antonescu a fost declarat, puţin, criminal de război. Ce-am încercat noi, sau unii dintre noi, să facem, se cheamă completă aiureală, oricum altfel ai vrea s-o consideri. Acu' şi ungurii îi spun tratatului de la Trianon c-a fost "diktat". Alooo! S-aude? Bey, istoria lu' Ghiţă, aşa o vezi tălică, da' nu veni cu alte alea! Revizionismu' costă!
Cârcotaşu
Cârcotaşu

Mesaje : 117
Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 73
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum