"Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'' Ete na acu te-ai gasit ?!

In jos

"Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'' Ete na acu te-ai gasit ?! Empty "Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'' Ete na acu te-ai gasit ?!

Mesaj  Admin la data de Dum Aug 18, 2013 8:18 pm

Luni, 12 august, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat în cadrul Universităţii de vară de la Izvorul Mureşului, judeţul Harghita  , Marale Carmaci dotat cu o Providentiala Victorie (apud Galanghita Tom primu pupac al Dosului Cotrocean)  a luat-o-n barba gavarind despre Unirea cu Basarabia :

'Vorbim de unirea Republicii Moldova cu România. Oameni buni, există în populaţia Republicii Moldova şi un filon sănătos care merge către acest lucru. Dar cei care reprezentaţi aici asociaţii din Republica Moldova puteţi să o spuneţi deschis acum - marea majoritate a populaţiei, în acest moment, nu doreşte unirea din România. Şi eu spun (...) cetăţenilor Republicii Moldova: Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'', a spus Traian Băsescu.

''Dacă în România nu există, indiferent de abordarea ideologică, niciun partid românesc care să nu vrea unirea (...) în Republica Moldova aveţi cel mai mare partid, Partidul Comunist, care este antieuropean, anti-NATO şi este pentru integrarea Republicii Moldova în Eurasia. România vrea unirea cu Republica Moldova. O vrea, dar nu vrea Republica Moldova. Nu aveţi încă o majoritate critică şi dacă aţi dovedi acest lucru nu ar fi nicio problemă''


http://www.evz.ro/detalii/stiri/presedintele-traian-basescu-ungaria-a-devenit-un-focar-de-instabilitate-in-regiune-1051827.html#ixzz2cLHMO5tN
Deci de aici  niste concluzii :

1) impotriva diverselor mituri teleptual-elitist-GDSiste ca cum “comunistii” PSD. “Ilici” personal au impedicat Unirea insusi Baselu zice ca NU!!! Sau cum zicea sf Augustin unepori si Satana citeaza din Biblie (si mie imi vine sa cred ca unu din “consiglierii” sai l- cetoit pre Bizonu’ in Romania Military da nu prea a inteles …)
2) Unirea nu s-a facut fiindca Basarabia nu a cerut.
3) In Basarabia nu exista o majoritate unionista. De fapt asta a zis-o si Ioan Ratiu acu vreo 22 de ani (si ala Andreescu in 22)

Per total toate afirmatiile ca cum Unirea nu s-a facut ca Bucurestiul nu a vrut (“comunistii” – altii decat Andreescu , Patapievici si Tismaneanu -. Ilici cel Rau si mandel ) sunt vax albina .
Sa vedem insa ca care au fost reactiile alora interesati :


Solicitat de Moldpres, liderul fracţiunii PLDM Valeriu Streleţ a fost laconic în declaraţii şi a spus că părerea exprimată de preşedintele român “nu poate fi motiv de comentarii în acest moment”.
Liderul fracţiunii PD Dumitru Diacov a spus că astfel de declaraţii “zăpacesc lumea”. “Există o realitate în R Moldova pe care Traian Băsescu o cunoaşte” , a declarat Diacov.
Deputatul Ion Hadârcă a menţionat pentru Moldpres că unirea R Moldova cu România a fost oportună încă în anii 1990. “Acum trebuie ca şi clasa politică de la Bucureşti să îşi asume acest ideal al cetăţenilor de aici”, a afirmat Hadârcă.
În schimb, declaraţiile liderului de la Cotroceni sunt criticate dur de către PCRM, care le-a catalogat drept regretabile. Opoziţia este de părere că Băsescu nici nu ar trebui să fie luat în serios. Mai mult, comuniştii spun că declaraţiile lui sună ca nişte indicaţii de la Bucureşti pentru actuala guvernare de la Chişinău.
“Nici un moldovean sănătos nu se va declara niciodată, nici într-o situaţie, român. Domnul Băsescu nu este considerat preşedinte nici de români. Prin astfel de declaraţii dumnealui strică toate relaţiile cu ţările vecine şi aici mă refer nu numai la Moldova, dar şi la relaţiile României cu Ungaria şi cu Serbia” , a declarat Reşetnicov pentru Publika TV.
Şi deputatul socialist Igor Dodon a criticat declaraţiile lui Băsescu şi a spus că “se încearcă repetat o implicarea în chestiile interne ale RM. ”Moldova şi România sunt doua state independente şi trebuie să conlucreze în calitate de buni vecini şi nu mai mult” , a conchis Dodon.
Traian Băsescu va părăsi fără onoruri politica românească, mai spune liderul PSRM, Igor Dodon , care a scris pe platforma de comentarii, bloguri şi opinii vox.publika.md, că declaraţiile preşedintelui României sunt făcute cu scopul de a se menţine în atenţia publicului.
În opinia socialistului, preşedintele român este un tip disperat. În terminologie americană, el e o „raţă şchioapă” (lame duck) – un politician al cărui mandat se încheie şi va părăsi fără onoruri politica românească. Declaraţiile lui sunt nişte sforţări ridicole de a crea impresie şi de a mai fi în atenţia publicului”, scrie Dodon.
“Cât priveşte îndemnul lui adresat moldovenilor de a se declara români, aici el chiar a dat-o în bară. Astăzi, tot mai mulţi români plecaţi la muncă în Europa se declară moldoveni, pentru a fi respectaţi de angajatorii lor europeni. Inclusiv moldovenii din România îşi reafirmă etnonimul de moldoveni” , scrie deputatul socialist.
Mai mult decât atât, Dodon susţine că Traian Băsescu ar putea avea o surpriză neplăcută în următorii ani, “să descopere că în regiune şi în Europa există mai mulţi moldoveni decât români” .
http://www.ziuaveche.ro/international/basarabia/unirea-cu-romania-politicieni-de-la-chisinau-reactii-la-declaratiile-lui-basescu-184687.html
Ma rog tovaraseii comunisti din Moldova e buni rusi precum Crusevan taristu nu national-comunisti precum Ceasca . Nimic de comentat.

Ala de la socialisti insa ne arata pisica Moldovei Mari mergand pe urmele Gloabei Pavel. Da’ ma rog “stanga” sa zicem si duoa nume e cam rus.

Insa nici comparsii basesti –d’alde PD si PLD nu zic altfel decat “tvoi mati!”.
Asta ma face sa imi aduc aminte de agrarienii modoveni care dupa ce au castigat niste alegeri prin 94 au mintit “ca niste caini” (kak sabacica se zice in rusa) ca din Romania nu au primit nici un creion – desi au primit camioane pline mai ales de la PDAR!!!

Este un esec nu numai al “serviciilor” ci si la “societaii civile” care a bagat meru strambe acuzand Romania si romanii de “nationalism”, “fascism” , “comunism” samd samd (malversatiunile civic sorosiste s-au soldat cu autoexilul Leonedei lari si al lui Grigore Vieru)
Adica pe scurt urmasii lu Felix Djerjinsky fac jocurile .. pe banii nostri! In acest senjhs va recomand sa citti productiile de  :[url= http://www.criticatac.ro/18293/tema-republica-moldova-complexul-de-superioritate-al-romaniei/]aici[/url]
Unii dintre ei sunt absolventi ai facultatilor romanesti (mentiune speciala ptr “New Europe College” a lu Plesu) formati de “elita intelectuala a Romaniei” de azi  care continua nostalgia dupa Imperiul Rus (totusi rusii basarabeni - cam "albi" - pe care i-am cunoscut preferau .. Romania!!!) mergand pana sa afirme bizareria  ca România este o ţară paradoxală: cea mai iubită cultură aici este cea rusească (90 dintre romani se pare ca nu au auzit de Tolstoi deci de unde cea mai iubita cultura? Bizara afrimatie apartine unuia care a Absolvit Facultatea  de Filosofie la Universitatea Al.I.Cuza, Iaşi, 1996 , master de Filosofie la Universitatea Babeş-Bolyai, Cluj, 1997 (mersoa Marga ala de la PNTcd!!). Da puteti vedea si contributiile unei blonde care a mancat o paine alba de la Societatea Academică din România (parohia Alinei \Mungiu) dupa ce a urmat studiile Facultatea de Ştiinte Politice din cadrul SNSPA den Bucale!!!
Asta i-am invatat “NOI”  pe “moldoveni”!!
Oricum reactiile la zisa baseasca fac mincinoasa afirmatia Mircea Snegur i-a propus lui Ion Iliescu unirea, dar a fost refuzat
Adica de peste 20 de ani noi am platit cam orice afirmatie mincinoasa !!! Cu buna stiinta !!!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 79
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

http://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

"Cereţi unirea şi o veţi avea. Dar cereţi-o!'' Ete na acu te-ai gasit ?! Empty off topic

Mesaj  Raul Noi la data de Sam Sept 07, 2013 3:08 pm

Legat de instinctul nostru de conservare si morala impusa de altii
Poate la alte popoare aculturatia ( sigur a existat pe vremea industralizarii UK etc ) a fost dublata si compensata de niste elite nationaliste care au incurajat contactul maselor cu marii oameni de cultura nationala . La noi cel putin de 70 de ani strainii ne invata ce vor ei - intantai NKVD si apoi cei de dupa '89 .
De fapt ce se intampla la noi se intampla mai lent si in US si UK dar mult mai lent .

Raul Noi
Vizitator


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum