Fiureritza cu breton

In jos

Fiureritza cu breton  Empty Fiureritza cu breton

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Oct 01, 2014 11:24 pm

Citesc de pe Ziare.com un interviu al Monicai Macovei … http://www.ziare.com/monica-macovei/candidat-alegeri-prezidentiale-2014/monica-macovei-atacuri-dure-la-udrea-si-melescanu-merg-pana-la-dizolvarea-parlamentului-va-crea-o-forta-politica-noua-interviu-video-1325038?utm_source=Newsletter__Ultimele_24h&utm_medium=yahoo.com&utm_campaign=newsletter_178731
Fiureritza cu breton  Monica-Macovei--atacuri-dure-la-Udrea-si-Melescanu--Merg-pana-la-dizolvarea-Parlamentului--Va-crea-o-forta-politica-noua---font-color--red--Interviu-video--font-Fiureritza cu breton  Adolf-Hitler-images
(Observati o asemanare ?!)

Desi zice ca Voi fi un presedinte moderator, voi atrage atentia de cate ori se incalca legea, cartonasul rosu ca pe stadion  Monica Macovei se arata mai “jucatoare” decat Basescu …

Sa purced la analiza pe text cf dictonului preferat “ confectionez  manusi din pielea clientului”  …

I-ati cerut presedintelului Basescu sa convoace un referendum pe tema imunitatii demnitarilor. Ce imunitati vreti sa dispara?

Orice imunitate care priveste o fapta penala. Sa ramanem cu imunitate doar pentru opinii politice. Mai ales in contextul anchetei care priveste 9 fosti ministri din 4 guverne este clar ca e nevoie de eliminarea imunitatii. Iata ce reactie au avut parlamentarii Puterii. Au decis sa isi ia vacanta. Nu se va vota nici pe ridicarea imunitatii ceruta de DNA si blocheaza referendumul cerut de mine, pentru ca in procedura de declansare presedintele trebuie sa informeze Parlamentul, dar nu are pe cine informa.

Doamna democrata nu explica reporterului ca cf Constitutiei presedintele  nu poate declansa procedura de revizuire a Constitutiei de capul lui .. ba mai rau dna absolventa de drept  are niste pareri de nota 3 cu privire la revizuirrea lu’ Constitutia ca cand zice pentru ca in procedura de declansare presedintele trebuie sa informeze Parlamentul

De fapt  textul “sfintei” Constitutiuni zice ca :

Iniţiativa revizuiriiARTICOLUL 150
(1) Revizuirea Constituţiei poate fi iniţiată de Preşedintele României la propunerea Guvernului, de cel puţin o pătrime din numărul deputaţilor sau al senatorilor, precum şi de cel puţin 500.000 de cetăţeni cu drept de vot.
(2) Cetăţenii care iniţiază revizuirea Constituţiei trebuie să provină din cel puţin jumătate din judeţele ţării, iar în fiecare din aceste judeţe sau în municipiul Bucureşti trebuie să fie înregistrate cel puţin 20.000 de semnături în sprijinul acestei iniţiative.
Deci presedintele “nu informeaza” doar .. ci poate initia modificarea Constitutiei DOAR la   la propunerea Guvernului sa nu mai zic ca

Procedura de revizuire
ARTICOLUL 151
(1) Proiectul sau propunerea de revizuire trebuie adoptată de Camera Deputaţilor şi de Senat, cu o majoritate de cel puţin două treimi din numărul membrilor fiecărei Camere.
(2) Dacă prin procedura de mediere nu se ajunge la un acord, Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, hotărăsc cu votul a cel puţin trei pătrimi din numărul deputaţilor şi senatorilor.
(3) Revizuirea este definitivă după aprobarea ei prin referendum, organizat în cel mult 30 de zile de la data adoptării proiectului sau a propunerii de revizuire.

Deci nu este vorba doar de “informare” a Parlamentului ci de obtinerea acordului Parlamentului .. si de o majoritate calificata in Parlament.
Adica Presu este cam aia a calului in varfu dealului .. el neavand o atribuite directa ci doar obligatia de a isi insusi propunerea Guvernului .. (a da o poate face da nu ca Pres ci doar ca “perosana cu influenta” intr-un partid)
Si dna catindata la prima functie in stat si jurista mai da dovada stiintei sale :
Cel mai simplu este sa schimbi chiar articolul care prevede ca nu se pot schimba imunitatile  Ori ce zice textul Constitutiei ?

Limitele revizuiriiARTICOLUL 152
(1) Dispoziţiile prezentei Constituţii privind caracterul naţional, independent, unitar şi indivizibil al statului român, forma republicană de guvernământ, integritatea teritoriului, independenţa justiţiei, pluralismul politic şi limba oficială nu pot forma obiectul revizuirii.
(2) De asemenea, nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora.
(3) Constituţia nu poate fi revizuită pe durata stării de asediu sau a stării de urgenţă şi nici în timp de război.

Ati vazut pe undeva “imunitati”?  Eu nu! vaz ceva in legatura cu nici o revizuire nu poate fi făcută dacă are ca rezultat suprimarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor sau a garanţiilor acestora

E .. si sa continuam descalcirea minunatei vizuini europene a Monicai Macovei :

Cand presedintele Macovei va desemna premierul, care vor fi criteriile de alegere?

Fiti siguri cu totii ca voi desemna un premier care are aceleasi principii ca si mine. Vrem sa transformam Romania, sa nu se mai fure, sa fim tratati cu decenta, cu demnitate, vrem educatie, sanatate, economie, locuri de munca, o tara in care sa zambim cand mergem pe strada pentru ca nu mai suntem umiliti.

Si daca legislativul, alcatuit din partidele pe care le calificati recent drept o cangrena in cea mai mare parte a lor, va refuza refuza propunerile, veti merge pana la dizolvarea Parlamentului?


Categoric. Categoric.

Si consultarile ce rol vor avea?


Cat timp niciun partid si nicio alianta nu are peste 50%, potrivit Constitutiei, presedintele poate desemna drept candidat orice persoana din orice partid parlamentar sau sustinuta de un partid parlamentar. Nu mai avem USL cu peste 50%.

Adica in semn de respect pentru concetanenii pe care cica ii vrea tratati cu decenta si demnitate mme Macovei va incepe cu … aruncarea la cos a optiunilor electorale .. Si asta dupa ce a declarat ca parlamentarii care voteaza altfel decat decat vrea electoratul care i-a votat sa le poata fi intrerupte mandatele…


Da, dar in acest moment sunt candidat independent si lumea trebuie sa creada, pentru ca e adevarul. Abia apoi voi vedea ce posibilitati de coalitie am pentru a pune in practica un proiect. Primul capitol din strategia mea politica e despre reforma clasei politice si primul punct este ca presedintele este angajatul romanilor, nu stapan peste tara. Romanii isi angajeaza un presedinte, isi angajeaza senator, deputat.

Propun ca parlamentarilor inactivi sau care voteaza altfel decat vrea electoratul care i-a votat sa le poata fi intrerupte mandatele
. Este inadmisibil sa ceri votul si apoi 4 ani sa nu te uiti la ce vor oamenii care te-au ales sau sa faci invers decat vor ei. De asta avem 5 milioane de alegatori care nu se duc la vot si lor le spun: haideti cu mine ca impreuna castigam!

O sa facem majoritate. Trebuie sa pleci de la ceva, ce vrei, unde vrei sa ajungi si apoi iti cauti mijloacele. Sunt determinata si nu ma las. In 2006 credeati ca va intra vreun ministru la inchisoare? Se poate.

Deci dna catindatata isi propune ca ca sa faca o majoritate … Una noua care sa iasa din capul ei precum Atena din capu lu’ Zevs.   Si uita ca o majoritate zdrobitoare a electoratului activ a votat cu USL … si contra ei! Curat “moderator” … precum aia de pe siteurile “de dreapta democratica” …

Sau poate dansa gandeste ca electoratul voteaza doar la alegerile prezidentiale si atat? Deci cine nu ar percuta la noua majoritate macoveita ar trebui sa ce?! De exemplu daca Antonescu Crin nu ar dori sa voteze majoritatea nasita de Macovei .. nu ar respecta vointa electorilor care l-au trimis in Parlamnet (ma rog rupand USL nu a respectat ..)

Deci tova Macovei ramane ancorata in ceausismul tarziu “dandu-ne votul ne luam angajamentul” .. Si ne arata ca este adepta  democratiei cu tatuc si se arata dusmana parlamentarismului de tip european … pentru ea asta


InvestituraARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor.
nu  exista. Adica consultarea partidelor reprezentate in parlament .. Ea se vede Presedinte si Mater/Pater  Patriae adica der Führer pardon die Führerin ca poarta fuste …
Asta se vede si din :

Ati spus ca veti asigura independenta DNA pana la capat. Dar la un moment dat mandatul dnei Kovesi va expira, iar propunerea pentru viitorul procuror sef va veni de la ministrul Justitiei. Poate dl Cazanciuc. Daca va veni cu o propunere cu care nu sunteti de acord?

O refuz.

Si pe a doua?

Si pe ea si tot asa, explicand public de ce este de neacceptat propunerea.

Pana la urma asa nu se blocheaza sistemul?

Pana la urma DNA va ramane independent. Pot sa resping de oricate ori si voi explica de ce resping. Daca nu voi fi eu presedinte, s-a terminat cu tot ce vedem acum, cu recuperarea banilor furati de 25 de ani. Politicienii din toate partidele nu vor sa fie cercetati si vor folosi instrumentul presedinte, puterea lui de a accepta o numire sau o revocare a unui procuror sef. Va aduc aminte ce a a spus Ponta: daca nu avem controlul politic asupra DNA.....


Dar si dl Iohannis va fi marioneta partidelor, a fost propus de Ponta si de Voiculescu premier in 2009, nu a avut nicio problema. I s-a parut moral? L-ati auzit criticand cele intamplate in 2012, in "martea neagra"?


Oare nu se poate termina si cu dvs presedinte? Daca va vine la promulgare o lege de desfiintare a DNA, o data o puteti trimite inapoi, a doua oara nu mai puteti. De aceea, va tot intreb pe ce forta politica va veti baza. Intr-un razboi presedinte - majoritate, presedintele are putine sanse sa castige.

Voi vedea pe cine ma pot baza fara sa renunt la principii. Nu voi coabita cu nimeni . Discut, negociez, pana la o limita. Sunt oameni in partide, sunt partide care vor sa faca asta, isi schimba atitudinea. Voi face tot ce imi sta in putinta sa fac o majoritate cat mai curata pana la alegeri si sa promovez aceste idei.

Trebuie schimbata legea care introduce ministrul Justitiei, om politic, in circuitul de numire a procurorilor sefi si propunerea sa vina direct de la CSM?

Nu trebuie schimbat nimic. CSM este format din 19 persoane care voteaza secret si in care nimeni nu raspunde. Propunerea de procuror sef al DNA si procuror general trebuie asumata de o persoana. Daca e proasta si lucrurile merg prost, stii cine e vinovat. E mai usor sa schimbi un ministru, CSM nu poti sa-l schimbi. Unde nu exista raspundere, lucrurile nu merg.  


Deci :
x) tova Macovei isi propune sa nu coabiteze cu nimeni. Dar va face o “majoritate cat mai curata” care sa I se subordoneze total “Hail Macovei!” si “Sieg halal!” cf modelului :


y) tova Macovei nu se vrea responsabila .. ca nici der Führer nu era … Ea vrea ca sa fie  un ministru  care sa numeasca pe cuine vrea ea si ea sa nu raspunda.. Privilegiu ultramonarhic …

w) obiectivul ei este – citez - DNA va ramane independent.

z) CSM este format din 19 persoane care voteaza secret si in care nimeni nu raspunde Curat democratie … o “putere” un organ al societaii care nu raspunde in fata nimanui ..

Asa ca desi zice ca (Ponta)   Nu e credibil, nu-l crede nimeni, ma tem pentru viitorul Romaniei pentru ca relatiile cu China si Rusia ne pot afecta statutul de tara democratica. nu China pune in pericol statul nostru de tara democratica ci viziunea ei despre “democratia europeana” de model Crestin Democrat germanic..

De un’ se vede ca nu numa coafura (bretonu)  o apropie de Adolf … si ca deosebirea este cam la mustata..

Si tot despre democratia apud Monica  .. cu ani in urma inca sinistra de inJustitie a ajuns in Parlament cu o propunere legislativa.. Si s-a suparat ca marlanii de parlamentari au vrut sa discute propunerile ei .. asa ca s-a suparat si-a strans hartiile si a plecat ..

Si interviul asta arata ca sejurul la Strasburg nu I-a modificat convingerile comunist-caporalesti “Ba leatu parlamentezi? Te crezi ba in democratie?!” ..  viitorul dorit de ea si ai sai find Democratia este Monika , Monika este Romania!!!
[/color]
(inca o diferenta : Hess arata mai bine decat Papahagi!)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Fiureritza cu breton  Empty Re: Fiureritza cu breton

Mesaj  Intrigat la data de Sam Oct 04, 2014 8:12 pm

Aferim, nene Ghita! Multumesc lui Dumnezeu ca Romania, asa cum e ea, n-are 11 milioane de frustrati asa cum avu Germania in 1932. Ce-i aia Constitutie, legi, vot popular?! Ii bag pe toti la puscarie si dup-aia mai vedem, asta pare sa fie "programul politic" al aratarii, care urla la Bradisteanu ca e infractor pentru ca l-a internat 6 zile in spital pe Adrian Nastase si care tacea ca porcu-n cucuruz cand Mircea Basescu juca in filme cu mormane de dolari! Si vad ca toata "intelectualimea", aia de care radeau francezii acu' 100 de ani si pe care voiau nemtii s-o faca sapun acu' vreo 70 de ani, e gata sa voteze cu momaia! Ca, cica, asta e "incoruptibila"! Ca nu fura! Pai nici Hitler nu fura din bugetul Reichului. Nici Stalin. M-apuca groaza, nene Ghita, cand vad "elitele" patriei dand girul creaturii bretonate care, zau, cred ca-l facea de rusine pe Yagoda. Bine, la tovarasul Volodea Leonovici Tismenitki nu ma mir, cred ca-i vine sa cante Internationala si-si aminteste frumusete de lagare de munca la Canal, de-i creste inimioara! Da' restu'?

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Fiureritza cu breton  Empty Re: Fiureritza cu breton

Mesaj  Intrigat la data de Sam Oct 04, 2014 8:15 pm

Ah, iar aia cu Rusia si China suna ca "imperialistii anglo-americani" de acu' 40-50 de ani, ca, deh, omu' sovietic tot om sovietic ramane. Io zic ca primii consilieri pe care i-ar angaja tova Presedinte Macovei la Trei-Coceni ar fi tovii Visinescu si Ficior, da' sa se grabeasca, ca dau oamenii ortu' popii si se pierde secretu' meseriei....

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Fiureritza cu breton  Empty Re: Fiureritza cu breton

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum