Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

De rssul tartitzei!!

In jos

De rssul tartitzei!! Empty De rssul tartitzei!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Iun 23, 2015 9:36 am

Lipsa de masura si minim bun simt zic inteligenta o sa faca ca de anticoruptia din Romanai sa rada si curcule cu tartitza!

Cazul; Chiliman .. cica o chitanta intre o mama si fica - soacarea si nefasta unui Vald Moisescu - prima ar fi imprutat-o pe a doua cu 3 miliarde de lei. De aici vajnicii procurori DNA au tras concluzia ca ar fi vorba despre "spalare de bani" si 670 milioane euroi.
Nu zic ca Mosiescu ar fi cinstit. Nici ca Chiliman . Sau ca primaria sector I ar fi paradiul cinstei si ca nu s-ar fi primit "comisooane" sau parandaraturi.

Insa oricat de banoasa ar fi fost promaria sector I ... 670 milioane de euroi?! Spaga? Copruptie?! De 670 milioane de euroi ? Pai atunci cat de mare era bugetul primariei sau totatl investitiilor din sectroul I ? Ca daca presupunem ca un "modic" 10% intra in buzunarul coruptilor asta ar insemna ca totalul banilor ar fi fots de 6,7 miliarde euroi! Sau ca ptr afcaeri in sect I ar fi fots bagati peste 6 miliarde euroi! Cat sa faca Vinci 2 autostrazi Comarnic-Brasov in conditiii suspect de profitabile... Sau naiba mai stoe ce! Sa cimperi Rompetrol de la Kaimunay oferindu-le o suma sa ii tenteze si sa mai ramai cu vre-un miliard de kentuit cu vile si diamante ptr tinere f tinere...
Sunt curis daca in timpul asta L:ondra sau parisul au avut catea miliarde .... Daca insa preupunem ca era vorba de un jaf de ca 40% pot ar fi trebuit sa intre in sect I 1 milard euroi. O suma f mare ptr un sector din Bucuresti ... chiar si asta greu de inghitit.

Insa ar mai fi ceva ... 3 miliarede de lei sunt cca 670 milioane de euroi la un curs de 4,46 lei la euro... Asta este curs de anul acesta! Pro chitanta este din 2009 .. cand cursul era de ca 4,2-4,3 deci minim 700 milioane euro.

Cam superficali unii nu?

E si de aici a doua cestie. Multa lume continua s avorbeasca cu dezinvoltura despre mii de eli, milioane sau miliarde. Ca nu stiu cum ei gandesd la leul ala din 2004 , denominat in 2005 10.000 ROL - 1 RON.
Chitanta daca se dovedeste a fi reala .. nu este despre un imprumut de 3 mld RON ci 3 "miliarde vechi" adica 300.000 lei cca 70.000 euroi in 2009. O suma deja nu prea la indeamna oricarei soacre (deci a se cerceta!) insa rezonabila. Poate fi chiar un bacsis destul de bun (un Mercedes S "baza" sau un Q7 in 2009 sau o garsoniera mai de doamne ajuta ).
Oricum o suma credibila ..
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum