Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Nzismul democratic made in USA

In jos

Nzismul democratic made in USA  Empty Nzismul democratic made in USA

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Iul 09, 2015 4:45 pm

Ciprian Domnisoru pe vax publica Declaraţia economistului Thomas Piketty despre faptul că Germania nu şi-a plătit istoric datoriile este preluată de pildă ca o dovadă că cererile creditorilor sunt absurde şi imorale, în lumina trecutului Germaniei. Aş vrea să trag un semnal de alarmă asupra propagării unor astfel de argumente “istorice”: e plină Europa de revizionisme şi antisemitism, şi are o lungă istorie de blamare a creditorilor , mai ales a celor evrei, pe criterii “istorice”. Mai mult, să ne amintim că datoria Germaniei nu a fost plătită la timp când guvernul nazist, cu idealuri înalte şi mândrie naţională, a zis că nu va mai plăti datoria. Mai târziu, guvernele democratice au preluat datoriile, şi au continuat să facă plăţi şi după reunificarea Germaniei. În orice caz, este profund perversă compararea ştergerii unor datorii de război (majoritatea împrumuturilor sunt de asemenea indirect legate de reconstrucţie după război) cu ştergerea unor datorii făcute pe timp de pace, în timp ce toată Europa, inclusiv Germania, avertiza Grecia să nu depăşească anumite praguri de deficit.
Din istorie mai ignorăm convenabil sutele de miliarde de euro contribuite de Germania la proiectul european, din aceşti bani majoritatea mergând spre dezvoltarea sudului european şi Estului Europei. Mai uităm şi că Germania astăzi este un garant al stabilităţii în Europa, şi că a salvat economiile din Sudul Europei când se apropiau de faliment. Nu mai contează, taberele sunt formate. In orice caz, declaraţiile lui Piketty în contextul tensionat din aceste zile spun multe despre calitatea lui ca om. Pe Internet există o regulă nescrisă: orice conversaţie ar cam trebui încheiată când se ajunge la argumente despre Hitler: Piketty a grăbit conversaţia în această direcţie.

A calitatea de om si mai ales de om cu 12 case perminata a lu Domnisoru nu se cuive a fi discutata. NU EXISTA!!!!!!! Exista doar, surpinzatior, 2 dioplome eloberate de Carnegie Mellon University Heinz School. Dracu stie de ce…
Hai sa detaliez :
1) Nici cei care l-au precedat pe Hitler nu s-au omarat sa achite datoriile germane. Cestyi ce a dus la ocuparea Ruhrului si hiperinfatie dand aripi unui partid obscur : NSDAP.
2) O fi profund perversă compararea ştergerii unor datorii de război cu ştergerea unor datorii făcute pe timp de pace MAI ales ca dtoriile de razboi ale Nemtsiei sunt anscute din agresiune ,crima si jaf de razboi. Deci talharul nu are cum sa ceara a fi cosiderat debtitor lovit de criza ..
3) Si ulttimi care au refuzat plata .. au fots democratici guvernati germani in 1992. Au urmat razboaiele balcanice seria 1990 …
4) sutele de miliarde de euro contribuite de Germania la proiectul european ai fopts oferite voluntar . Tarile ocupate au suferit jaful si omorurile in mod involunatr. Si nu pot fi comparate cu obligatiile de desdaunare nascute de bonmardamentele inutile ale Varsoviei sau Roterdamului..
5) Este de=-a dre[tul dementa si cinica sustinerea confuza a profesorului de Applied Econometrics şi SAS for Public Policy (?!?) ca cadn scire . Aş vrea să trag un semnal de alarmă asupra propagării unor astfel de argumente “istorice”: e plină Europa de revizionisme şi antisemitism, şi are o lungă istorie de blamare a creditorilor , mai ales a celor evrei, pe criterii “istorice” Datoriile de razboi germnae exigibile asztai au luat nastere ca urmare a crimelor naziste. Acu sa compari nazistii cu evreii mi se pare cel putin grotesc.
Si asta imi spune destule despre cal;itatea umana preferata de d;alde Carnegie mellon si gasca aia de univeristati amerlocane …


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum