Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Competenta te halesc !! Traiasca meritocratia clamata in Pta cu Golani, Zona Marian Munteanu !!!!

In jos

Competenta te halesc !! Traiasca meritocratia clamata in Pta cu Golani, Zona Marian Munteanu !!!! Empty Competenta te halesc !! Traiasca meritocratia clamata in Pta cu Golani, Zona Marian Munteanu !!!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Vin Apr 16, 2010 10:14 am

Citesc din Cotidianul si imi ling destele de satisfactie amara … Tinerii nostri contestatari, erorii in devenire ERORILE implinite in functiii !!! Prin 92 am dat asa de amuzament un examen de diferenta ( eu absolvind drept economic-adtiv la fara folos ) ptr juridic si ma trecut pe la facultate sa caut niste manuale . Junii studenti erau ocupati cu jos comunismu si grevele … nu cu invatatu . Acu culegem roadele !! Procedura penala invatata dupa serialele americane si stagiile de pregatire shoricizate de societatea deschisa ....
Si mai aduc vii multumiri tovei Macovei … acest etalon al valorii profesionale.
Acu poa va prindeti si voi de ce io nu praftic ce mi-ar place …

Procurorul din ”Termopanele lui Năstase” şi ”Caltaboşii lui Remeş” - Lucian Papici a condus şi dosarul Voicu
În ultimele două zile s-a vorbit mult despre faptul că DNA a suferit încă o înfrângere de răsunet. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de a-i elibera pe cei trei coinculpati din dosarul Voicu se leagă de numele unui procuror: Lucian Papici. Profesionalismul său i-a scăpat pe Căşuneanu, Locic şi Costiniu.
S-a mai spus că era de asteptat ca aceasta să fie decizia definitivă a celor nouă magistrati, întrucât DNA ar fi mizat, ca de obicei, numai pe cartea interceptărilor telefonice. Or, acestea sunt probe insuficiente pentru a convinge Înalta Curte de faptul că cei trei reprezintă un pericol public si nu pot fi cercetati în stare de libertate.

Dacă analizăm backgroundul profesional al celui care a instrumentat dosarul Voicu, vom vedea că acest nou eşec al DNA era de aşteptat.

Lucian Papici, seful Sectiei 1 de Combatere a Infractiunilor de Coruptie, este procurorul care a lucrat acest caz, alături de colega sa, procurorul Mariana Alexandru.
Dar conducerea cazului a fost la Papici. Aşa că mapa sa profesională trebuie privită cu mai multă atenţie.
Intrat în procuratură în anul 1994, Lucian Papici este autorul a numeroase dosare eşuate, chiar scandalos întocmite. Când spunem numeroase nu exagerăm câtuşi de puţin.

Papici a fost procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Timişoara, continuându-şi cariera de magistrat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiş, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie.

Lucian Papici a promovat în funcţii de execuţie superioare şi în funcţii de conducere: procuror-şef al Biroului de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş şi procuror-şef al Serviciului pentru efectuarea urmăririi penale în cauze de corupţie din cadrul Secţiei 1 de Combatere a Infracţiunilor Corupţiei a Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Papici a fost promovat în funcţia de procuror-şef al acestei secţii din DNA, în martie 2007, de fostul ministru al Justitiei, pedelista Monica Macovei.

Privit prin prisma posturilor şi a avansărilor, CV-ul oficial al procurorului Papici poate părea unul impecabil. Numai că lucrurile nu stau deloc aşa.

Primul rateu de răsunet din cariera lui Lucian Papici datează chiar din perioada în care acesta era un simplu procuror la Parchetul Timis. În anul 2001, Papici a fabricat la comandă un rechizitoriu în urma căruia un român stabilit în Germania, Ewald Frunză, o marionetă a controversatului om de afaceri Maricel Păcuraru, a fost condamnat la 12 ani de închisoare. Frunză a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru o infractiune de înselăciune, care s-a soldat cu prejudicierea unui alt afacerist german cu suma de 200.000 de dolari. Ewald Frunză, un individ cu studii minime (doar opt clase primare), a fost atras în afacerile nebuloase ale afaceristului Maricel Păcuraru, din Galati, a fost trimis în judecată si condamnat la pedeapsa maximă de 12 ani de închisoare pe motiv că ar fi înselat un partener german într-o afacere cu export de taurine.

Conform descrierii faptei făcute de procurorul Lucian Papici în acel rechizitoriu din 2001, Frunză ar fi păcalit un om de afaceri german să-i plăteasca în avans 200.000 de dolari, pentru marfa promisă, după care ar fi schimbat banii dintr-un cont în altul, neonorând tranzactia. Frunză era, ce-i drept, actionar minoritar al SC Dialto SRL, implicată în tranzactie, dar nu era administrator si, foarte important, nu avea drept de semnătură la BCR Galaţi, acolo unde au ajuns cei 200.000 de dolari.

Cu toate că documentele bancare depuse de Ewald Frunză la dosarul cauzei confirmau că el nu putea dispune mutarea nici unei sume din contul firmei, pentru că nu avea drept de semnătură, magistraţii au închis ochii, inexplicabil, la aceste probe. Nu au fost mentionate, ca si când nu ar fi existat. Evident că s-a dat pedeapsa maximă.

Sigur că nici procurorul Papici si nici judecătorii ulteriori nu au luat în seamă faptul că cei 200.000 doalri, la care Frunză nu avea acces, ajunseseră fix în conturile unei alte firme a lui Maricel Păcuraru. Şi că persoana care avea, de fapt, drept de semnătură în bancă era chiar cumnatul lui Maricel Păcuraru. Lucian Papici a fost si autorul altor abuzuri în acest dosar, lucruri semnalate de presa locală a vremii.

Drept răsplată pentru acest ”succes” răsunător, procurorul Papici a fost adus la DNA, în Bucuresti, în 2005, după victoria portocaliilor în alegeri. La doar câteva luni, în toamna anului 2005, Lucian Papici instrumentează două dosare care sunt infirmate unul după altul în justitie, inculpatii fiind achitati. Achitările au fost spectaculoase, întrucât pronuntarea lor s-a făcut pe motiv că ”faptele observate de procuror nu există”. Problema este însă alta: doi oameni si carierele lor au fost distruse, iar statul român le-a plătit acestora daune consistente.

Este vorba despre cazul judecătorului Vasile Bacu, de la Tribunalul Bucuresti, care fusese trimis în judecată la data de 28.10.2005, pentru luare de mită. Rechizitoriul a fost întocmit de Lucian Papici. Judecătorul Vasile Bacu a fost achitat definitiv în februarie 2008 si a fost repus în functie în urma deciziei CSM. Statul român i-a plătit acestui judecător salariile neîncasate din perioada de doi ani în care fost suspendat din functie. Salariile neîncasate au fost în valoare de 100.000 de lei, la care s-au adăugat si daunele morale pentru distrugerea imaginii publice, pe care judecătorul Bacu le-a cerut într-un proces civil intentat statului român.

Credeti că doar acestea au fost esecurile procurorului Lucian Papici?! Ei bine, nu! Domnul Papici - specializat fiind în instrumentarea unor cazuri care au rolul mai degrabă de a face PR la televizor pentru DNA - este procurorul care a lucrat si celebrul dosar al termopanelor lui Adrian Năstase, dar si dosarul în care Miron Mitrea a fost anchetat în legătură cu lucrările efectuate la casa mamei sale.

Tot Lucian Papici este semnatarul unei alte celebre ”fâsâieli” juridice, care însă a fost prezentată în media ca marele caz de coruptie al secolului: dosarul „mita şi caltaboşii lui Remes”, dosar în care fostul ministru liberal al Agriculturii era acuzat că ar fi primit mită caltabosi si pălincă, de la un alt fost ministru al Agriculturii, tărănistul Ioan Avram Muresan.

Reamintim faptul că toate aceste trei dosare sunt înghetate în momentul de fată, în principal din cauza lipsei de probe solide. Unele au fost directionate către Curtea Constitutională, acolo unde a fost constatată neconstitutionalitatea multora dintre probele mai mult pentru televiziune, iar dosarele s-au întors la DNA, acolo un zac si în ziua de azi.

Departe de a fi apărătorii vreunuia dintre cei implicati în aceste dosare, ne întrebăm în mod firesc ce se va întâmpla dacă procurorul Lucian Papici va întocmi la fel de ”bine” si dosarul Voicu, în care, până acum, trei dintre cei patru inculpati au fost eliberati din arestul preventiv, în urma unei decizii definitive a Înaltei Curti de Casatie si Justitie?!

În orice stat cu adevărat european, un procuror aflat într-o functie atât de importantă ca Lucian Papici si care ar fi făcut doar o singură greseală, si nu atâtea câte a făcut până acum seful Sectiei 1 a DNA, ar fi fost dat afară sau trimis să ancheteze dispariţia unor găini dintr-o curte din Carei!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum