Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Profesorii de la SNSPA

In jos

Profesorii de la SNSPA Empty Profesorii de la SNSPA

Mesaj  Ghita_Bizonu' Vin Mai 12, 2017 7:46 pm

Ca a avut loc o  mica discutie despre ENA cea franceza (sau cum ziceau unii cica in Franta anilor 80 erau 2 cestii de calitate : Mouton Rothschild si ENA. Ins alatii propuneau Veuve Cliquot ... asa ca numa ENA era indisputabila)

Noi avem insa .. Școala Națională de Studii Politice și Administrative (SNPSA) care este la un nivel mai redus - parerea mea - continutoarea lu Fane Babanu.  Scriu "redus" fiindca acum +30 ani nimnei nu isi permitea sa scrie ca Stefan Zeletin ar fi fots un "liberal clasic" si nu isi permitea sa scufunde neoclaiscismul scolii de la Chicago cu beoloiberalism (nu, nu am facut Fane Babanu insa am avut de dat un exaemen de doctrine politice dupa carticica  -Doctrine politice ale capitalismului contemporan a lui Ovidiu Trasnea. Subnture dar "plina")
Si avem la ea priofesori unu si unu mai ....
Hai sa va dau 3 par d'egzampluri de cadre didactice de la democratizata SNPSA (de incepi sa regreti Fane Babanu!

În aşteptarea Declaraţiei de la Roma, de peste câteva zile, care ne va sugera spre ce fel de Uniune Europeană ne îndreptăm, vă propun să luăm în discuţie un scenariu (dacă tot se vorbeşte intens de scenarii europene), de data aceasta la nivel global. Iată-l: Statele Unite îşi înăspresc treptat abordarea în relaţia cu Coreea de Nord şi, cu aproximativ un an înaintea alegerilor prezidenţiale viitoare, în 2019 să zicem, după un lung şir de ameninţări reciproce, de teste nucleare nord-coreene, de discuţii aprinse de condamnare la Naţiunile Unite (cu rezoluţii blocate sau nu de China), de pregătiri militare în regiune, de sancţiuni, Washingtonul decide să pună în aplicare sloganul „Make America Great Again” şi în politica externă, făcând ceea ce nicio administraţie americană de după 1953 nu a făcut: să recurgă la soluţia militară, respectiv lovirea şi, în final, demolarea regimului scelerat de la Phenian, în numele libertăţilor şi demnităţii umane, al drepturilor omului şi securităţii nucleare globale 
Valentin Naumescu , in Contributors ,  la 22 martie , 2017 Un scenariu: Statele Unite versus Coreea de Nord. Consecinţe în sistemul internaţional. Articolul continua tot asa inainte .. facnd referinta si la o eventuala invocafre de cvatre SUA a art. 5 din Tratatul NATO ... si omitand articolul 6

ARTICOLUL 6
 În  scopul  aplicarii  Articolului  5,  un  atac  armat  asupra  uneia  sau  mai  multora  dintre Parti se considera ca include un atac armat:
•  pe  teritoriul  oricarei  Parti  în  Europa  sau  America  de  Nord,  în  Departamentele algeriene  ale  Frantei,  pe  teritoriul Turciei  sau  pe  insulele  aflate  sub  jurisdictia oricarei Parti din zona nord-atlantica, la nord de Tropicul Cancerului;
•  asupra  fortelor  terestre,  navale  sau  aeriene  ale  oricarei  Parti,  care  se  afla  pe sau  deasupra  acestor  teritorii,  sau  în  oricare  zona a  Europei  în  care  fortele  de ocupatie ale uneia dintre Parti erau stationate la data intrarii în vigoare a acestui  Tratat,  sau  pe  Marea  Mediterana  ori  în  zona  nord-atlantica aflata la  nord  de Tropicul Cancerului.
 
sursa : http://www.mae.ro/sites/default/files/file/pdf/TRATATUL%2520NORD-ATLANTIC.pdf


Ma rog au fots unele modificari odata cu abandonarea departamentelior algeriene si aderarea Ticiei si Greciei , insa de unde si pana unde un razboi cu Correa ar ?
Misterele SNSPA as zice eu .. si va rog nu ma luati cu Aganistanu si 9/11 s ca Tirnurile Gemene erau in zona Nord-Atlantica !!! Nu Nord Pacifica!!
Acelasi cadru SNPSA il invata pe George Friedman ce e aia putete simbolica in Stratfor: Rusia şi puterea simbolurilor la  23 mai , 201

Cu ocazia acestui al doilea articiol unu Serban F. Cioculescu, scuze nu de la SNSPA ci "doar" cercetător ştiinţific în domeniul studiilor de securitate la Institutul pentru Studii Politice de Apărare şi Istorie Militară din Bucureşti şi lector invitat la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii Bucureşti o zice d'a dreapta :

...Nu stiu ce interese mai mult sau mai putin oculte apara dl Friedman, am putea afla daca ne-am intreba ce ONG-uri sau companii economice l-au invitat la Bucuresti. Si din cate stiu a mai fost cel putin odata la noi in tara. De cate ori s-a referit la Romania a facut niste afirmatii socante. Probabil ca sa se asigure ca nu trece neobservat. Pentru ca lumea acestor analisti strategici sau geopoliticieni (meserie cu contururi incerte pentru ca Geopolitica nu e chiar o stiinta sociala (difera clar de Geografia politica) ci un mod de a citi istoria prin prisma geografiei – disciplina academica se cheama Relatii Internationale iar ramura care analizeaza riscurile poarta denumirea “Studii de securitate”).
.....................
Presupun ca daca mi-ar fi fost student acest domn la licenta sau master il ,picam cu brio pentru metode nestiitifice de investigare a relatiuilor internationale. Dar acum domnia sa e vedeta si e tratata cu menajamente. La fel ca un alt mare “guru” al geopoliticii pentru marele public, Robert Kaplan.

http://www.contributors.ro/editorial/stratfor-rusia-si-puterea-simbolurilor/#comment-137539


Norocu lu Kaplan si Friedman ca nu isi dau masteratu' cu marele Cioculescu (nascut in 72. Fiedamna in 49, Kaplan in 52 deci cam ca cadn marele cercetator invata O, I = oi , astia  2 neispraviti isi cam terminau studiile) ...

Si last but not last, marele profesor in antropofagie, unicul (slava Domnului) Cătălin Avramescu , lector la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, predând cursurile de istorie a gândirii politice, filozofie politică și etică. Cititi si cruciti-va-ti!

"Recurgerea la armele convenţionale este de utilitate limitată împotriva unor grupuri decise să macine inamicul prin lupte de gherilă, terorism şi propagandă. De aceea, ameninţarea proliferării trebuie contracarată prin recurgerea la altă generaţie de arme nucleare care să înlăture tabuul nuclear şi care să facă posibilă intervenţia la distanţă fără riscul angajării unor trupe înarmate convenţional. Această generaţie de arme nucleare există deja: este vorba de armele tactice cu neutroni care nu au dezavantajul căderilor radioactive şi suflul exrtrem de destructiv. Ele pot elimina inamicul de pe o rază redusă lăsând în picioare clădirile. Cu aceste arme, o campanie confuză şi prelungită în genul celei din Irak nu ar fi necesară."
http://politicaridicola.blogspot.ro/2011/06/aberatiile-lui-catalin-avramescu.htmlSa nu mai zic ca antropofagau mai avea o idee - mai creata ca mueleulde caracul de abia fatat :

"Să înţelegem că maghiarii, mai ales secuii, trăiesc în ţara aia de vreo mie de ani. Aia este din multe puncte de vedere, politiceşte vorbind, ţara lor. Ei au tot dreptul să aibă o republică, cu steag, cu parlament, cu legi, cu bani şi ambasadă."

. Cam asa zicea si PCR iniante de a fi interzis. ...

Astia (si nu numai) sunt cica profedorii nostri de stiinte politice. ...

De la ei de ani de zile iau lumina tinerii care maine poimarti vor dori sa fir omani politici.
Ce sa  zic ?


Oricum se pare ca aici ajungem :
CCR a declarat constituțional un act normativ inițiat de UDMR prin care se stipulează că limbile romani,turcă și maghiară urmează să devină limbi oficiale de stat în spitalele din București, Buzău, Constanța și Craiova.

http://www.evz.ro/llimba-romani-oficiala-bucuresti.html

Preiua de la Dan tansa ca el le zice mai bine (eu parca as dori sa ma exprim cu inventia lu sir Hiram. Hiram Maxim. Sau mai bine Gatlibg in versiounea mingun)

În fapt, adoptatea acestei prevederi legale constituie o nouă discriminare pozitivă inutilă la adresa comunității maghiare din România și va duce, printre altele, la epurarea etnică a românilor din unitățile spitalicești din Transilvania în general și din județele Covasna și Harghita în mod special. Etnicii maghiari din România se pot angaja în acest moment fără probleme în orice spital din România, fără ca legea să oblige vreun spital să-i anagajeze doar pentru că sunt maghiari și deci vorbitori de limba maghiară. Niciun etnic maghiar din România nu s-a plâns că nu a fost anagajat într-un spital din România pentru că este etnic maghiar sau pentru că știe limba maghiară la fel cum niciun pacient de etnie maghiară nu s-a plâns că nu este tratat în România pentru că nu există personal medical vorbitor de limba maghiară.
Aceast proiect se inspiră din Legea nr. 215/2001 a administrației publice locale care la art. 19 prevede faptul că „În unităţile administrativ-teritoriale în care cetăţenii aparţinând minorităţilor naţionale au o pondere de peste 20% din numărul locuitorilor, autorităţile administraţiei publice locale, instituţiile publice aflate în subordinea acestora, precum şi serviciile publice deconcentrate asigură folosirea, în raporturile cu aceştia, şi a limbii materne, în conformitate cu prevederile Constituţiei, ale prezentei legi şi ale tratatelor internaţionale la care România este parte” și din art. 108 din Legea nr. 188/1999 privind Statutul funcționarilor publiciÎn unităţile administrativ-teritoriale în care persoanele aparţinând unei minorităţi naţionale deţin o pondere de peste 20% unii funcţionari publici din serviciile care au contacte direct cu cetăţenii vor cunoaşte şi limba minorităţii naţionale respective”.
Aceste două articole de lege, împreună cu alte prevederi legale, au fost utilizate de UDMR pentru a-i epura etnic pe românii din administrația publică locală din zonele controlate de UDMR. Zeci de instituții publice din județele Covasna și Harghita, dar și din Transilvania în general, condiționează angajarea de cunoașterea limbii maghiare pentru absolut toate posturile scoase la concurs. Un caz foarte cunoscut este, spre exemplu, Primăria Miercurea Ciuc, în care absolut toate posturile sunt condiționate la angajare de cunoașterea limbii maghiare (detalii aici).

http://www.dantanasa.ro/exclusiv-limba-romani-si-limba-turca-devin-limbi-oficiale-de-stat-in-spitalele-din-bucuresti-buzau-constanta-si-craiova-cu-votul-psd-si-alde/


Deci ... lb romana nu este obligaorie dar oblogatorie devine tiganeasca!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum