Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Ein Menssch ein Wort?

In jos

Ein Menssch ein Wort? Empty Ein Menssch ein Wort?

Mesaj  Ghita_Bizonu' Vin Oct 13, 2017 2:49 pm

Viitorul României se bazează pe respectarea valorilor Uniunii Europene, valorilor NATO și toate acestea au un puntc comun foarte puternic: statul de drept. Atunci, cred că e bine să dăm semnale puternice, lesne de înțeles și de cetățeanul simplu și de diplomatul titrat, că de la vârful statului se promovează curățenia politică. Asta nu înseamnă că persoanele acuzate, dar nu condamnate, nu sunt considerate nevinovate, dar că această nevinovăție e un principiu pe care toți îl respectăm și considerăm că stă la baza statului de drept. Totuși, la vârful politicii acționează și alte criterii. E o cutumă în toate statele democratice din Europa și din zona nord-atlantică: politicienii care au probleme cu Justiția fac un pas înapoi până-și rezolvă problemele, după care pot reveni în prim-planul politicii. La noi, această cutumă încă nu e bine cunoscută și bine respectată. Pentru a acoperi această lacună cutumară, am hotărât să fac invitațiile cum bine știți”, Klaus Werner Iohannis, prezidel al Romanaie prin (mai ales) vortutea etnicitratii sale.
Ca se stie ca in Romania dspre nemti se zice Ein Menssch ein Wort. (adica Un om un cuvant )

Sunt de acord cu Prezidelu' - in tarile civilzate (zise cu apa calda) un politicina acuzat, de obicei, isi da demsia. Sau se sinucide ....

Insa in tarile alea acuzatia nu se bazeaza pe suspiciuni ... fie ele chiar si intemeiate ci pe indiciii ba chiar si probe temeinice.
Dar la noi ?
La noi este de baza smecheria, memoria scurta, "impresia" si .. ei da lipsa de bun simt. A se revedea cazul (s)Atanasiu (Teodor, ex ministru ministru al Apărării în Guvernul Tăriceanu) acuzat de florti de mar si lapte de cuc , dosar clasat da ministru schimbat. Sau a se vedea doasarul calsat a lu' Tontelu'.
In tarile civilzate (zise cu apa calda) nu se fac acuzatii din astea .. ca endepenta a magistratilor si ce-o-fi-zis Monstecoiu prorcuroru' ala ar ajunge sa pasca porcii .. Insa la noi fapta nu exista nu inseamna un final de cariera ci un motiv de avansare!

Asa ca Sevil si Rovana sunt acuzate .. cica "suspiciuni" .. mai ramane sa le acuzam de vrajitorie si sa revim la ordalii "c'asa -i in Europa" si trebe sa isi da demisia.

In asta timp Klaus Werne der Deutsche zice "penali" da' cica el nu ar fi fost niciodata dar niciodata cercetat penal! Insa a fost doar "invinuit"!!!
Mai bine ... o instanta a decis ca Klaus Werner a devenit proprietar al unui imobil pe baza unui act fals! Da nu se pune ca "sentinta este civila". Civila necivila sentinta zice "fals" adica fapt penala. A auzit careva sa fie cercetat falsul? Cine l-a facut , cine l-a folosit ? Daca prezidelu au Carmen au folosit un act fals ? NU!

Si uite asa in dialectu sasesc siebenburghez Ein Menssch ein Wort a devenit Ein Menssch ein Pork!

Ma rog eu am niste dubii ca nemtii ar fi fost vreodata altceva decat Schweinen au Schweinhunden au daca nu au fots Schweinen sigur ca sunt Wildschweinhunden! (Wildschwein = mistret)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum