Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă

In jos

 7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă Empty 7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mar Oct 17, 2017 7:33 pm

Practica ca practica, dar teoria ne omoară

Nu găsesc forță de muncă, mă duc pe la târguri, prin sate, nimeni nu acceptă jobul pe care îl ofer
Ce spune legea cererii și ofertei? Că trebuie să mărești prețul licitat! Păi facem economie de piață concurențială sau nu mai facem? Ia încearcă să le dai dublu, să vezi cum se face coadă!

Românii sunt putori, sunt neserioși, nu te poți baza pe ei – pentru ce să-i plătești. Nu-s ca nemții!

Rezolvarea e simplă, adu nemți! Între timp, nemții îi angajează tot pe ai tăi, pe salarii de patru ori mai mari, și se mai și bucură. Popor harnic, manageri proști – încă nu îți e clar dacă la ei sau la noi!

Dacă n-ar fi ajutoarele ălea sociale, li s-ar face foame și ar accepta cât le dau!

Te trollează, zău, când îți spun că „decât să muncesc la tine mai bine stau pe ajutorul social”. Probabil nici nu îl încasează, ăla e minuscul și îl iau foarte puțini, destul de greu. Mai degrabă merg vara la muncă prin Vest și în restul anului preferă să aibă grijă de gospodărie (sau să bea, ce, tu nu bei? bețivule!). Sau stau cu vaca și câștigă mai mult decât salariul minim de la tine. Cam ce spune asta despre nivelul tău de productivitate „industrială”, dacă te întrece bălțata românească?

În Elveția n-au salariu minim sau alte prostii și uite ce sus au ajuns!
(de fapt au mai multe, dar să admitem de dragul discuției că n-au)
Închide business-ul aici și deschide în Elveția! Succes!

Dar productivitatea? Salariile trebuie să fie aliniate cu pro-duc-ti-vi-ta-tea!

Coooo-rrrrrect! Angajații români au demonstrat că sunt pot fi productivi chiar și în condițiile de acolo. Tu ai demonstrat asta?

Bine, dar amărâții ăștia pe care trebuie să-i dau afară ce fac?

În cazul nefericit, se duc și ei în Vest pe salarii de patru ori mai mari. În cazul fericit, se găsește cine să le dea aici salarii de două ori mai mari.

Teoria e teorie, dar viața e complexă – eu chiar dau faliment.

Vezi partea bună! Va trebui să intri pe piața muncii. În felul ăsta, oferta crește deci costurile scad. Cei rămași vor găsi – în sfârșit! – forță de muncă și ieftină și foarte bine pregătită.


Lucian Davidescu7 iunie 2017    Riscograma.ro
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

 7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă Empty Re: 7 lecții de capitalism pentru antreprenorii care au probleme cu piața forței de muncă

Mesaj  bessa Vin Oct 27, 2017 1:14 pm

De ce nu spui lucrurilor pe nume pina la capat ?
"Bine, dar amărâții ăștia pe care trebuie să-i dau afară ce fac?
În cazul nefericit, se duc și ei în Vest pe salarii de patru ori mai mari. În cazul fericit, se găsește cine să le dea aici salarii de două ori mai mari."

de ce nu spui ca sunt o gramada de asistati social (unii pe bune altii pe spaga) si in ambele cazuri Statul patronat de PSD ii sustine in continuare in loc sa sisteze acest sistem pagunos si pt angajati si pt cei care se complac in situatia asta ...pt ca romanul este inventiv ...de ce sa ma duc s alucrez pe salariu minim sau mai mare pe economie cind pot sa primesc de la stat la infinit ajutoare sociale si sa mai muncesc la negru sa-mi rotunjesc veniturile ? sau sa plec afara unde cistig de 10 ori mai mult ca aici ?

Statul actual incurajeaza puturosenia si lipsa motivatiei fortei de munca

bessa
Vizitator


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum