Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Postii sub clar de China

In jos

Postii sub clar de China Empty Postii sub clar de China

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Feb 28, 2018 11:34 am

O , sa zicem paralela , care ne dovedeste ca totul este relativ (de cione pe cine iubeste)

Pentru moment, se cunosc două lucruri: Xi și-a dorit eliminarea limitei de mandate și nimeni dintre cei care nu sunt de acord nu este suficient de puternic pentru a i se opune. S-a ajuns în această situație prin politica dură anticorupție promovată de președinte în primul său mandat. Oficial, campania a fost menită să combată corupția tuturor oficialilor, dar ea i-a permis lui Xi să-și epureze rivalii din partid. Ce nu se știe, scrie South Chia Morning Post, este dacă această propunere se va dovedi una nefericită și dacă, în 2023, la finalul celui de-al doilea mandat al sau, Xi Jinping va mai avea forța de a continua. Însă Xi și-a expus planul de a face din China o țară cu „prosperitate moderată“ până în 2020 și o „societate socialistă prosperă“ până în 2049, iar rezultatele sunt apreciate de chinezi. Scriind pentru The Spectator, Cindy Yu arată cât de mult este apreciat „tata Xi“ de studenții chinezi. „Recunoscători pentru stabilitatea și prosperitatea pe care cred că le-a adus-o, ei nu par să se teamă de un nou cult al personalității. Dacă Xi va decide să accepte un al treilea mandat, am putea fi surprinși de nivelul sprijinului pe care îl are în China“.
https://www.cotidianul.ro/cui-ii-este-frica-de-tata-xi-si-puterea-lui-nelimitata/

Hm.. nu pare ceva (prea) cunoscut : politica dură anticorupție promovată de președinte a fost menită să combată corupția tuturor oficialilor, dar eaa permis lui presedintelui să-și epureze rivalii din politica ?
Ina la noi presedintele e de "partea buna" asa ca ..... Portocalele pot epura in liniste chiar daca drepturile omului ajung "un lux".
Si ei nu par să se teamă de un nou cult al personalității Pai noi avem un cult dedicat Presedintelui si incepem unu dedicat "domanei K" (v m,ai sus regerinta la Kafka. ) Ma rpg iar e vorba despre "partea buna" ...

A fi insa o diferenta - in China ecomomia merge bine. Chiar prea bine ... ceea a ce nu este prea bine!!!!


Reacțiile din SUA la o foarte probabilă eliminare a limitei de doua mandate prezidențiale este „semi-isterică“, scrie Tom Plate pentru South China Morning Post, pentru care argumentele încălcării regulilor democrației aduse de presa americană vădesc necunoașterea realităților asiatice, acolo unde răul ideologic reprezentat în Vest de autoritarism nu este general acceptat. Până la urmă, dictatura generalului Suharto a reușit să mențină unită Indonezia, lăsată în ruină de coloniștii olandezi, iar Lee Kuan Yew, premierul autoritar din Singapore, a lăsat în urmă o țară recunoscută ca un model al bunei guvernări. Nu însă îngrijorările privind drepturile și libertățile a 1,4 miliarde de chinezi sunt cele mai mari în Vest, ci teama că, având un Xi Jinping eternizat la conducerea țării, în China nu va mai apărea un președinte precum Hu Jintao, promotorul „ascensiunii pașnice“. Xi Jining a ignorat decizii ale Curții Internaționale de Justiție de la Haga privind revendicările teritoriale în Marea Chinei de Sud, a înarmat și modernizat armata țării, a șicanat constant navele militare americane, a acaparat și militarizat insule și arhipelaguri și folosește marele proiect al Noului Drum al Mătăsii ca pe un „plan Marshall“ chinezesc, pentru a-și extinde influența economică în întreaga Asie.

DraCele si draCii mei daca o sa zic ca occidentali e prosti! da porti temeinic si necopti la dovleci nu inseamna ca sunt prochinez, rus si antioccidental.

Este din pacate o constatare clinica ... caci paqna si io am auzit catesceva despree China.. Ce se vede azi este rezultatul unor cestii incepute de pe vrm,a cadn cel mai importanta om in China era presedintele de onoare a Federatiei jucatorilor de bridge ...
Azi , China a intrat intr-o noua faza.. Exeptionalul taras pe burta execuatat in anii 90 nu mai este psoibil. Nici ala pe coate si genunchi din anii 2000. Adica pur si simplu cand ajungi la dimensiunile unui Baluchitherium si incepi sa te dezvolti la dimnesiunile unui brontozaur .. ei bine oricat te tarasti .. te vede toata lumea!!

Asa si China ... A inceput prin a se tara ca o vulpe sau ca o pantera. S-a ranzjut cadn a chletuit nebubeste ptr un drum terestru intre Pakistan si E Chinei ... Unu care o scute sa streaca prin Mallaca. S-au stricat de ras cadn a lansat proiectul unei conducte mai lungi decat postul pastelui ... dar nimeni nnu ovserva ca astfel se plasa la prea mare distanta de avioanele F 18 ...
S-au cam amuzat de ideea de a cumpara portavioane vechi ca sa faca din ele caziniuri.. E drept ca unu de clasa Colossus nu era cine stie ce nici cand a fost nou ,, ca era depsit .. insa mai avea cuatteva instaltii sugestive .. Adica sistemul de catapultare ca era CATOBAR. Numa bun se studiat . Au dat din umeri cand au cumparat Kiev .. dar ceva au invata si de la el. Nu prea sua mai amzuta cand au cumoarata Variag (STOBAR) .. da numa cateva aviopane aoclo..
Si s-a sters zambetul care a devenit rictus canad a fos lansat Type 001A construit de chinezi in santoere chinezesti! Ca e un Keznetiv (nu se stoe cat) ca are numa 48 de avioane imvarcate si ca e STOBAR .. nu prea mai importa. Ca se stie cum construiesc "astia" zagarie noru in 9 luni!!!
SI de acu nimeni nu mai rade la ideea ca vor constui CATOBAR .... ci de acu e clar ptr toiti "mintosii" ca deoancamdata portavionale chineze sunt ptr antrenament. dica antreneaza poilotii, mecancii si .. ofiterii navali pentru ca sa aiba echipaj ptr cele care vor veni!

Si atunci ... ?

A da.. "plan Marshall“ chinezesc, pentru a-și extinde influența economică în întreaga Asie" Nu chioar intreaga .. insa insa .. "protejat". Cum am zis caile de comunicatie sunt prea la distanta de avioanele imbarcate pe portavionele US NAVY...

Si intre tim ce fac desteptii ?
Cum ce fac ? isi perd timpul sprijinind Fratia Musulmamna in Levantul Extins!!!!!

Si ce mai fac cinezii ? Deocamdat trimit numa vreo 5000 de trenuri grele (lungi) cu statia finala mult mai la V de Moscova ! Viena,. Berlin, Paris, Madrid!!!!
A da. Si mai cumparara 10% din Mercedes . E ce mae lucuru 10% ? Nimica toata numai ca 10% este cel mai mare pachet de actiuni!!!!

Acu ia ziceti voi : sunt eu un turbat antoccidental sau ei e prosti cu doctorate?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum