Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Diavolul se ascunde printre amanunte

In jos

Diavolul se ascunde printre amanunte Empty Diavolul se ascunde printre amanunte

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mar Mai 22, 2018 1:52 pm


De prin EvZea adunate .... si imi aduc aminte de Goya si inteleg de ce nenea Iancu s-a exilat la Berlin :  vedea enrom si simtea monstruos!

Deci din Jemanika lu' coana Merkel ....
Dinati ziarile cantau tradafirii , da nu in EvZea (asta e o catea rea ... care mariaie se da la glezne)
Cine ar fi crezut in urma cu cativa ani faptul ca energia provenita din parcurile eoliene poate atinge ponderi tot mai mari din volumul total al productiilor de energie raportate de statele care au dedicat importante resurse in acest sens?
Germania se afla pe primul loc la nivel mondial , cu 20.000 de turbine eoliene. (Hitechpedia   |  
Data: 12.11.2009  )
Capacitatea centralelor eoliene offshore conectate la rețeaua națională a Germaniei în primele șase luni din 2015 a doborât toate recordurile anuale anterioare în Europa puse laolaltă, scrie publicația TheLocal.de.

Raportul realizat de Asociația Europeană de Energie Eoliană (EWEA) arată că Germania a adăugat, în total, capacități de 1.706 megawați (MW) la rețea, din ianuarie până în iulie, depășind cu ușurință cel mai mare record anual pentru întreaga Europă, de 1.483 MW, conectați la rețeaua de electricitate în 2013. (Focus Energetic august 10, 2015)

Saptamana trecuta cantitatea de energie regenerabila produsa in Germania a fost atat de mare incat duminica preturile au fost negative, ceea ce inseamna ca, pentru cateva ore, consumatorii au fost platiti sa utilizeze energie, informeaza publicatia de business Quartz, citand datele furnizate de centrul de reflexie Agora Energiewende, scrie Agerpes.
In mod normal, sursele de energie regenerabila sunt responsabile pentru 33% din mixul energetic al Germaniei insa duminica, 8 mai, vremea insorita si vanturile au facut ca turbinele eoliene, parcurile fotovoltaice si hidrocentralele sa produca 54,6 gigawati de energie electrica, adica aproximativ 80% din energia electrica consumata in acel moment in tara.

In consecinta, pretul energiei electrice a coborat in teritoriu negativ, iar in jurul orei 1 PM era de minus 130 de euro pentru un megawat, ceea ce inseamna ca furnizorii de energie erau platiti de producatori ca sa le cumpere energia electrica.  (inCont 12 mai 2016)

Cum s-ar zice Paradisul ptr toti aici la o aruncatra de bat!
Insa  "bucuria regasirii infinitului este finita" si rostu Paradisului este sa fie pierdut , nu?
Acumsa dam cuvanti maidanezei  :

DEZASTRU ECOLOGIC în Germania? TURBINELE EOLIENE dezafectate lasă în urmă TONE de DEȘEURI
Mai multe turbine eoliene din Germania se apropie de sfârșitul funcționării lor. Nu neapărat pentru că ar fi devenit învechite sau s-ar fi stricat, dar pentru că subvențiile care le țin în viață sunt pe punctul de a expira. Problemele care apar după aceea sunt imense.

Operatorii de parcuri eoliene din Germania se gândesc serios la varianta de a livra resturile turbinelor către țări din lumea a treia, lăsând deșeuri de beton în urmă, în contextul în care multe dintre subvențiile acordate pentru turbinele mai vechi este pe punctul de a expira, iar mii de alte structuri ar putea fi dezafectate, din cauza lipsei de profit, scrie site-ul Climate Dispatch.

În prezent, există aproape 29.000 de turbine eoliene în Germania, care au produs, anul trecut, aproape 16% din totalul de energie necesare pentru Germania. Finanțarea pentru mii de turbine, care asigură acoperirea tarifelor pentru operatorii care aduc energie electrică pentru 20 de ani, se termină în 2020, conform cotidianului elvețian Basler Zeitung, citat de sursa anterioară.

În clar, finanțarea acordată prin Actul German pentru Energie Regenerabilă (German Renewable Energy Act) pentru 5.700 de uzine cu capacitate de 4.500 de megawați (MW) expiră, iar, în următorii ani, același lucru va fi valabil și pentru turbinele cu capacitate mai mică, conform jurnaliștilor elvețieni.
EvZea la 15 mai 2018

Coșmarul verde DEZLĂNȚUIT de Preoteasa Merkel
I s-a spus „Cancelara climatului”. Toată cariera ei politică a fost închinată sănătății planetei.


Angela Merkel este cea care, pe când era ministru al Mediului, a negociat Mandatul de la Berlin (1995), pe baza căruia a fost încheiat în 1997 Protocolul de la Kyoto, strămoșul Acordului de la Paris. Merkel este cea care i-a convins pe liderii G7 să promită că vor renunța la combustibilii fosili până la sfârșitul secolului. Și tot Merkel este arhitectul celebrului program Energiewende – tranziția energetică a Germaniei.

în 2013, Merkel a blocat un acord european care prevedea ca nici un model de mașină produs după 2020 să nu emane mai mult de 95g de CO2 pe kilometru. Gurile rele au spus atunci că ea ar fi fost deocheată de lobby-ul producătorilor germani, ale căror modele Diesel încă se vând cu succes. Potrivit zvonurilor vremii, Angela Merkel a mers până acolo încât a sunat-o pe premiera Irlandei, Enda Kenny, în ajunul summit-ului din 27 iunie, când proiectul trebuia supus la vot, și a amenințat-o că, dacă nu votează împotrivă, țara sa nu va mai beneficia de fonduri europene. Irlanda se afla tocmai într-un punct de criză al datoriei suverane. Omologilor olandez și ungar, Merkel le-a spus că fabricile de mașini din țările lor vor fi închise, dacă nu votează „cum trebuie”. În fine, pe premierul britanic de atunci, David Cameron l-a convins, promițându-i în schimb că va bloca o lege care propunea tăierea drastică a bonusurilor bancherilor, ceea ce ar fi lovit grav interesele instituțiilor din City.

Până la urmă, proiectul ecologist al Bruxelles-ului a fost respins. Evident, cei 700.000 de euro primiți ca donații de partidul lui Merkel din partea principalilor acționari ai BMW nu au nici o legătură cu lupta aprigă a cancelarei.

Dar slăbiciunile preotului nu pun în discuție valabilitatea dogmelor pe care le servește. Valabilitatea se verifică prin aplicarea lor. Așadar, cum a funcționat în practică, în Germania, Energiewende, Biblia Verde?

În 2011, după catastrofa de la Fukushima, guvernul Merkel anunță un program de închidere a tuturor centralelor nucleare până în 2022. Acestea trebuiau înlocuite cu sisteme de energie refolosibilă. Pentru acest program s-a alocat fabuloasa sumă de 36 de miliarde de euro. Ceea ce, firesc, a provocat o buluceală a investitorilor.

Mi-au căzut recent sub ochi mai multe grafice, care ilustrează catastrofa pe care a reprezentat-o dezvoltarea industriei energiei solare în Germania. Astfel, dacă din 2011 până în 2015, partea reprezentată de energia solară din totalul producției de energie a crescut de la 3,2% la 6,0%, în 2016 ea a început să scadă (5,9%), un trend care a continuat de atunci.
Astfel, față de anul 2007, când subvenția pentru producătorii de energie solară era de 49,2 eurocenți pe kilowat/oră, acum aceasta a ajuns la numai 12,7 eurocenți.
Mai mult, lipsiți de subvenții și confruntați cu concurența importurilor din China, aproape toți producătorii germani de panouri solare au dat faliment.

Într-o situație și mai gravă se află energia eoliană. Potrivit unui articol din Baseler Zeitung, Berlinul a înăsprit condițiile pentru înființarea de câmpuri eoliene, din cauza înmulțirii protestelor față de degradarea peisajului și a riscurilor pentru sănătate pe care le reprezintă turbinele. „Închiderea unui mare număr de turbine eoliene ar putea duce curând la o scădere a producției”, după ani de creștere spectaculoasă, scrie cotidianul elvețian.

EvZea la 16 mai 2018

Cam .. ciudat nu?

Dar totusi Mekelita a avut succes ! macar unu!!

În anul 2016, un număr total de 792.131 de copii s-au născut în Germania. În comparație cu numărul total de 737.575 de nou-născuți din 2015, numărul acestora a crescut cu 7% într-un singur an.

O creștere semnificativă a numărului acestor nașteri a fost înregistrată în rândul femeilor migrante, având cu 25% mai mulți copii, în total 184.660, în timp ce o creștere de doar 3% a fost observată în rândul femeilor germane, care au avut 607.500 de copii.

În timp ce rata natalității în rândul femeilor germane a crescut de la 1,43 la 1,46, numărul a crescut şi în rândul femeilor migrante, care au cunoscut o creștere de la 1,95 la 2,28. În ansamblu, rata natalității germane a crescut la 1,59 copii pe femeie, nivel care nu a fost înregistrat încă din 1973, acum patru decenii. Acelaşi fenomen se întâmplă şi în Franţa şi tot datorită femeilor migrante creşte natalitatea, notează ussanews

A meritat!!!
A .. meritat ? Se pare ca e un succes cam ca ala e energiei verzi :

În timp ce Germania cheltuie 93 de miliarde de euro pentru IMIGRANŢI, pensionarii germani sunt din ce în ce mai SĂRACI

Situaţia din Germania este tot mai dramatică în ceea ce priveşte bunăstarea cetăţenilor săi care este lăsată pe un loc secundar. Contribuabilul german plătește miliarde pentru cei 1,5 milioane de solicitanți de azil care au sosit în țară afectând vizibil populaţia.

În 2016, deja au fost rezervate deja 93 de miliarde de euro pentru anii următori. Între timp pensionarii germani devin tot mai săraci. Surse de încredere spun că 15% dintre pensionarii țării trăiesc la nivelul sărăciei, iar numărul acestora crește rapid.
http://evz.ro/germania-cheltuie-miliarde-imi.html
Nashpa nein?!~
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum