Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

De ce Trump ? Pen ca Obama nu a înțeles diferența matematică dintre 880 de miliarde de dolari și 4.500 de miliarde de dolari.

In jos

De ce Trump ? Pen ca Obama nu a înțeles diferența matematică dintre 880 de miliarde de dolari și 4.500 de miliarde de dolari. Empty De ce Trump ? Pen ca Obama nu a înțeles diferența matematică dintre 880 de miliarde de dolari și 4.500 de miliarde de dolari.

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Noi 29, 2018 9:26 pm


„Ca să înțelegem revolta populistă, trebuie să ne întoarcem la momentul zero. Am să vă duc înapoi în data de 18 septembrie 2008, la ora 10 dimineața, în Biroul Oval din Washing-ton. La președintele Bush au intrat șeful Rezervei Federale (Banca Națională a SUA – n.red.) Ben Bernanke, secretarul Trezoreriei (ministrul de Finanțe – n.red.) Hank Paulson, care i-au zis președintelui Bush că dacă până în după-amiaza aceleiași zile, la ora 17, sistemul bancar nu primește 1.000 de miliarde de dolari (din bani publici – n.red.) atunci sistemul financiar american va face implozie în 72 de ore, sistemul bancar internațional va cădea și el, iar apoi va exista anarhie pe planetă”,
“„Cei mai mari dușmani ai SUA, Hitler, Mussolini, Tojo, URSS, Osama bin Laden, nimeni nu a îngenuncheat SUA așa cum s-a întâmplat în acea zi”
„Cine a făcut-o? E vinovat Donald Trump? Populiștii? Nicidecum. Vinovate sunt «elitele financiare», corporațiile, oamenii care conduc finanțele, clasa corporatistă care dirijează Washingtonul. Care a fost soluția lor? Să «creeze» bani din nimic și să își treacă pierderile pe spatele cetățenilor. În acea zi, extrasul de cont al Rezervei Federale indica 880 miliarde de dolari. Când Donald Trump a preluat Biroul Oval, în ianuarie 2017, extrasul Băncii Federale indica 4.500 miliarde de dolari. Practic, s-a inundat sistemul cu lichidități, la fel cum au făcut Banca Japoniei, Banca Angliei, Banca Central Europeană. Grupul de «elite» de la Davos s-a salvat transferând pierderile în spatele contribuabilului. Dar cineva a plătit pentru ei.

. «Omul de rând» a plătit totul. Cei care dețin controlul Bursei, fondurilor de pensii, hedge funds au avut cei mai buni 10 ani din istorie. Pentru toți ceilalți, pentru «oamenii de rând» a fost un dezastru. Naționalismul populist nu e o cauză a acestui lucru (a sărăcirii «oamenilor de rând» – n.red.), e un efect al acestui lucru. Președinția lui Trump nu e o cauză a acestui lucru, e un efect. Pentru prima dată în istoria noastră, 70% din americani credeau, înainte de victoria lui Donald Trump, că țara e în declin și că elitele acceptă această situație. De asta au câștigat populiștii”,

Obama nu a înțeles diferența matematică dintre 880 de miliarde de dolari și 4.500 de miliarde de dolari.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum