Litania vadanei OMV cu acompaniament de Joianis
Pagina 1 din 1
Litania vadanei OMV cu acompaniament de Joianis
Toti astia mai joieni dau cu curu de pamant plangand de raul lui 114.
Asta imi aduce aminte ca in 2016 a fost lansata o oferta pentru un număr maxim de 3.641.100.108 acțiuni existente sub formă de Acțiuni Oferite și Certificate Globale de Depozit Oferite, fiecare GDR reprezentând 150 de Acțiuni. Se stia de gazele din Marea Neagra.
Si oferta era ca un bocet de jale!!!
Adica s-a umbata la pretul petrolului ca sa se dea la gioale lu Putin. Rusia bine mersoa da OMVeau ba?!
Reducerea controlului asupra costurilor
Adica, noi OMV, suntem mici si impotenti …
Da acum vine ce este mai frumops: OMV este
La mâna clienților
Vremea și variațiile sezoniere
Da asta nu este tot caci mai exista si
Concurența
Da in fara de concurenta mai exista si infamele standarde de calitate!!!
Nerespectarea standardelor de calitate
Nu mai pot ma ia cu boratu’.
OMV si Seele teutonu parca ar fi fost niste tiganusi cersetori!
Dupa porcaria asta ar merita sa li se zica „Aici este Europa si avem reguli! Asa ca ba baieti daca nu va place carati-va-ti dracului de impotenti! ” si sa li se puna suplimentar o taxa pe impotenta si una acciza ptr tiganeala!! Plus impozit ptr milogeala!
In Punjab cu austriecii !!!
Boccetul austrucat la
https://www.omvpetrom.com/pbd_download/948/410/Prospect_RO.pdf
sau de citit
https://www.cotidianul.ro/tabloul-marilor-probleme-cu-care-se-confrunta-principala-companie-petroliera-din-tara/
Asta imi aduce aminte ca in 2016 a fost lansata o oferta pentru un număr maxim de 3.641.100.108 acțiuni existente sub formă de Acțiuni Oferite și Certificate Globale de Depozit Oferite, fiecare GDR reprezentând 150 de Acțiuni. Se stia de gazele din Marea Neagra.
Si oferta era ca un bocet de jale!!!
OMV Petrom încheiat acorduri de acoperire împotriva riscurilor de preț al țițeiului (hedging) care ne-au limitat parțial expunerea la variațiile prețului la țiței începând cu cel de-al treilea trimestru al anului 2015 și până în al doilea trimestru al anului 2016. Confrom documentului, OMV Petrom a monetizat cu profit toate instrumentele de acoperire împotriva riscului de preț al țițeiului pentru perioada cuprinsă între trimestrul al patrulea 2015 până în trimestrul al doilea 2016 inclusiv, înainte de scadenta lor. În prezent nu există încheiate acorduri de acoperire împotriva riscului de preț al țițeiului (hedging) care să limiteze expunerea la riscul de scădere a prețului țițeiului. O scădere substanțială a prețului țițeiului sau a gazelor naturale ar avea un efect negativ semnificativ asupra rezultatelor operaționale și estimărilor rezervelor companiei. Mai mult, prețurile mai mici la țiței și gaze naturale pot de asemenea să diminueze cantitatea de țiței și gaze naturale pe care compania o poate produce în mod economic a proiectelor aflate în plan sau în derulare.
Mai mult, modificări semnificative abrupte și/sau de durată ale prețurilor pentru țiței, gaze naturale și produse petroliere, precum și pentru electricitate, ar putea afecta validitatea ipotezelor pe care se bazează deciziile strategice și, ca urmare, măsurile de implementare a deciziilor respective ar putea deveni inadecvate. Scăderea prețurilor ar putea împiedica societatea să mențină profiturile și fluxurile de trezorerie la un nivel suficient pentru a putea să-și îndeplinescă obiectivele și să își finanțeze investițiile planificate, precum și să distribuie dividende, având astfel un efect negativ semnificativ asupra activității sale, rezultatelor operaționale și situației financiare samd
Adica s-a umbata la pretul petrolului ca sa se dea la gioale lu Putin. Rusia bine mersoa da OMVeau ba?!
Reducerea controlului asupra costurilor
Investițiile realizate în cadrul unor proiecte în parteneriat cu parteneri externi pot reduce controlul OMV Petrom asupra costurilor. Anumite proiecte în care compania deține participații implică aranjamente cu parteneri externi. Spre exemplu, se acționează ca operator în activități de explorare onshore de mare adâncime în parteneriat cu multiplele filiale ale Grupului Repsol („Repsol”). În plus, OMV Petrom este implicată în activități de explorare offshore cu ExxonMobil și în cu Hunt Oil Company of Romania SRL („Hunt Oil”) activități de explorare onshore, ambii parteneri acționând ca operatori ai respectivelor active. Ca rezultat al acestor aranjamente, capacitatea OMV Petrom de a influența sau controla operarea sau dezvoltarea viitoare a acestor active este limitată, inclusiv în ceea ce privește respectarea normelor de mediu, siguranță și a altor reglementări, precum și nivelul investițiilor la care va trebui să contribuie conform programelor de lucrări aprobate pentru aceste active. Mai mult, compania depinde și de îndeplinirea de către ceilalți parteneri din cadrul acestor proiecte a obligațiilor de finanțare a propriilor cote contractuale privind investițiile pentru aceste proiecte.
Adica, noi OMV, suntem mici si impotenti …
Tiganu cand s-a vazut imparat dintai pe tac-su el l-a sapnzurat. Su austriacu la fel si nematu-i tot ca el!!!
În plus, OMV Petrom depinde de terțe părți pentru transportul, manipularea și înmagazinarea țițeiului și gazelor naturale de la perimetrele de producție până la rafinăria proprie, precum și până la benzinării și clienți. Conpet S.A. („Conpet”), societate deținută majoritar de stat care deține monopolul pe piață, este furnizorul de care depinde pentru transportul țițeiului de la zonele de producție și de la depozitul de produse petroliere de la Constanța din Marea Neagră până la rafinărie. De asemenea, pentru manevrarea importurilor de țiței OMV Petrom se bazează pe Oil Terminal S.A (“Oil Terminal”), o altă companie deţinută majoritar de stat ce deține monopolul pentru aceste servicii. Oil Terminal este singura societate românească specializată în activități de încărcare și descărcare de containere și depozitare a țițeiului și produselor petroliere în zona Mării Negre. Prețurile de transport și manipulare sunt reglementate de Agenția Națională a Resurselor Minerale (“ANRM”). Cu toate acestea, nu există garanții că Oil Terminal sau Conpet vor furniza în continuare servicii de transport al țițeiului sau că aceste servicii vor fi oferite în condiții rezonabile din punct de vedere comercial. Prețurile de transport al gazelor naturale şi al energiei electrice sunt reglementate de Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (“ANRE”).
………………………………….
…………………………………..
Nu există garanții că termenii de acces la SNT pentru gaze naturale sau energie electrică vor fi rezonabili din punct de vedere comercial. Orice măsură a Transgaz sau a Transelectrica de restricționare a accesului OMV Petrom la respectivul SNT ar duce la o scădere a producției și vânzărilor companiei și, în consecință, ar avea efect negativ semnificativ asupra activităților, rezultatelor operaționale și situației financiare.
De asemenea, compania depunde de Romgaz S.A. („Romgaz”), unul dintre concurenții săi pe piețele de gaze naturale și electricitate, pentru serviciile de înmagazinare a gazelor naturale. Romgaz este operatorul a peste 90% din capacitățile de înmagazinare ale României. Nu există garanții că Romgaz va continua să ofere acces la facilitățile de stocare sau că termenii pe baza cărora va fi permis accesul vor fi rezonabili din punct de vedere comercial.
……………………………………………………………………………………..
În segmentul de activitate Upstream, OMV Petrom a încheiat contracte de creștere a producției („PEC”) cu companii internaționale care dețin expertiză în valorificarea activelor mature de țiței și gaze naturale. Compania este parte contractantă la un PEC pe o perioadă de 17 ani cu PetroSantander Romania S.R.L. („PetroSantander”) pentru șase zăcăminte onshore din Arad, România („PEC Turnu”) și un PEC pe o perioadă de 15 ani cu Expert Petroleum S.R.L. („Expert Petroleum”) pentru 13 zăcăminte din Timiș, România („PEC Timiș”). În plus, societatea este parte contractantă a unui PEC pe o perioadă de 15 ani pentru șapte zăcăminte în Țicleni, România („PEC Țicleni”)
Asta e din ciclul drobul de sare si vrem garantii ca nu o sa fie pisica.
compania se confruntă cu provocări majore în activitățile de explorare și dezvoltare datorită necesității de a obține drepturi de acces la suprafeţele de teren aferente perimetrelor pentru care deșine drepturi de explorare și dezvoltare subterană. Deși deține licențele de explorare și exploatare a țițeiului și gazelor naturale, aceste licențe nu garantează automat și drepturile de acces la suprafața de teren pe care urmează să opereze. Prin urmare, trebuie negociat cu proprietarii individuali pentru a putea utiliza drepturile deținute pentru zona subterană. Din acest punct de vedere, proprietarul terenului este obligat să încheie un contract. Dacă nu se ajunge la un acord cu proprietarul, instanțele judecătorești sunt împuternicite să emită o hotărâre prin care să fixeze valoarea chiriei. Dificultățile majore cu care compania se
Asta e din ciclul e greu cu apotalismul tataie!
Capacitatea limitată de a exporta gaze naturale combinată cu posibilitatea de a avea o ofertă mai mare decât cererea internă ar putea avea un efect negativ asupra managementului alocării gazelor naturale, optimizării portofoliului, prețurilor locale la gaze și asupra activității, rezultatelor operaționale și situației financiare.
Da acum vine ce este mai frumops: OMV este
La mâna clienților
Segmentul de activitate Downstream Gas depinde de relațiile contractuale cu clienții comerciali și industriali importanți. În special, vânzările noastre de gaze naturale depind în mare parte de cererea de gaze naturale care provine de la sectorul de producție de energie electrică din România și de la industriile energofage cum ar fi domeniul producției de îngrășăminte. O reducere importantă a furnizărilor noastre de gaze naturale către clienții importanți ar putea avea un efect negativ semnificativ asupra activității, rezultatelor operaționale, condiției financiare și perspectivelor dacă societatea nu va reuși să atragă în timp util alți clienți în condiții contractuale similare sau mai favorabile comparativ cu cele care sunt în prezent, aplicabile pentru clienții importanți. Concentrarea în rândul clienților OMV Petrom afectează de asemenea riscul general de credit în măsura în care astfel de clienți sunt afectați de schimbări de natură economică specifice industriei sau de alte schimbări ale condițiilor economice în general
Vremea și variațiile sezoniere
Adica acesti autrieci central e si orrorpeni aceasta chintensenta a bestului Kapitalist si Katolic stau cu mana intnsa „da si mie da si mie” si doresc niste garantii – ca nu va ploa, ca iarna va fi ca vara, ca nu se scuhomba clima si ca de pe Atlnatic nu vine o recesiune sau ca Moscova se apuca sa creaza in lacrimi…
Consumul de gaze naturale, electricitate, căldură și anumite produse petroliere este sezonier și influențat semnificativ de condițiile climatice. În România, consumul de gaze naturale este de obicei mai ridicat în timpul lunilor reci de iarnă. Consumul de electricitate este de asemenea mai mare în timpul iernii, fiind o metodă suplimentară de a produce căldură, dar și din cauza duratei mai scăzute a zilei și a nevoii mai mari de lumină artificială. Totuși, pe durata perioadelor de vară cu temperaturi foarte ridicate, utilizarea sistemelor de răcire a aerului poate conduce la creșteri semnificative ale consumului de electricitate.
……………………………………………………
Mai mult, activitățile, în special producția de țiței și gaze naturale din perimetrele offshore, sunt afectate de condițiile climatice extreme care ar putea conduce la întreruperea gravă a operațiunilor și la înregistrarea de pierderi sau daune ale proprietății și instalațiilor care ar putea să nu fie acoperite în totalitate de asigurările existente.
Da asta nu este tot caci mai exista si
Concurența
E greu capitalismu tataie! O suvnetie ceva acolo ptr gura asutri-nemteasca?!
Concurența este reprezentată de societăți de țiței și gaze naturale multinaționale și cu tradiție, care dețin resurse financiare și experiență operațională internațională semnificativ mai mari decât ale OMV Petrom. Aceste societăți ar putea plăti mai mult pentru activitățile de prospectare și explorare, pentru licențe, capacități de producție a țițeiului și gazelor naturale, precum și pentru active de comerț cu amănuntul și angro și, în general, ar putea face investiții mai mari decât OMV Petrom. În segmentul de activitate Upstream, compania intră în competiție pentru obținerea licențelor de explorare și dezvoltare, precum și pentru obținerea drepturilor asupra proprietăților. În segmentul de activitate Downstream Oil, operațiunile de rafinare concurează cu alte rafinării interne, cum ar fi cele deținute de Rompetrol și LukOil, dar și cu produse petroliere importate. De asemenea, şi activitatea de vânzare a produselor petroliere în Europa de Sud-Est, care include România, Bulgaria, Republica Moldova şi Serbia se desfășoară într-un mediu puternic concurențial, incluzând Rompetrol, Lukoil, Mol și alții. În ….
Da in fara de concurenta mai exista si infamele standarde de calitate!!!
Nerespectarea standardelor de calitate
Neîndeplinirea condițiilor privind standardele de calitate ale produselor în întreg lanțul valoric ar putea atrage penalizări conform legii, inclusiv suspendarea licențelor respective sau amenzi, ar putea pune în pericol oamenii și mediul și ar putea duce la pierderea clienților, ceea ce ar avea un efect negativ semnificativ asupra activității, rezultatelor operaționale și situației financiare. În plus, capacitatea companiei de transport al gazelor naturale este supusă unor condiții clare de calitate, iar Transgaz poate respinge de la transportul prin conductele operate de aceasta gazele naturale care conțin apă sau alte lichide peste limita acceptată. Neîndeplinirea parametrilor tehnici impuși de către gazele naturale pe care OMV Petrom le producem ar putea avea prin urmare un efect negativ asupra activității, rezultatelor operaționale și situației financiare
Nu mai pot ma ia cu boratu’.
OMV si Seele teutonu parca ar fi fost niste tiganusi cersetori!
Dupa porcaria asta ar merita sa li se zica „Aici este Europa si avem reguli! Asa ca ba baieti daca nu va place carati-va-ti dracului de impotenti! ” si sa li se puna suplimentar o taxa pe impotenta si una acciza ptr tiganeala!! Plus impozit ptr milogeala!
In Punjab cu austriecii !!!
Boccetul austrucat la
https://www.omvpetrom.com/pbd_download/948/410/Prospect_RO.pdf
sau de citit
https://www.cotidianul.ro/tabloul-marilor-probleme-cu-care-se-confrunta-principala-companie-petroliera-din-tara/
Ghita_Bizonu'- Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 72
Localizare : Bucuresti
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum