Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Remuneraţiile managerilor băncilor au contribuit la criza, spun eurodeputaţii

In jos

Remuneraţiile managerilor băncilor au contribuit la criza, spun eurodeputaţii  Empty Remuneraţiile managerilor băncilor au contribuit la criza, spun eurodeputaţii

Mesaj  Admin Vin Iul 16, 2010 6:42 pm

Raportul eurodeputatului socialist din Belgia Saïd El Khadraoui pune accentul pe rolul bonusurilor excesive din industria financiară în formarea crizei financiare şi economice. Nivelul ridicat al riscurilor din cadrul mai multor bănci şi fondurile speculative sunt legate de încercarea managerilor acestor instituţii de a creşte profiturile rapid şi de a se îmbogăţi de-a lungul procesului.

Pe întâi iunie Comisia PE pentru afaceri economice şi monetare a dezbătut raportul privind remunerarea directorilor societăţilor cotate şi politicile de remunerare din sectorul serviciilor financiare. Raportul va fi votat în comisie pe 22 iunie şi în plen în luna iulie.

Acesta face referire la faptul că managerii instituţiilor financiare şi-au asumat riscuri excesive într-un mod imprudent din dorinţa de a-şi influenţa dimensiunea salariilor. Raportul propune următoarele măsuri de remediere:

* fiecare instituţie financiară şi societate cotată la bursă ar trebui să aibă un comitet de remunerare care să determine politica de remunerare;
* membrii comisiei nu ar trebui să deţină funcţii executive, salariile acestora ar trebui să fie fixe şi nu bazate pe performanţa întreprinderilor pe care le supraveghează;
* firmele ar trebui să permită acţionarilor accesul la informaţiile cu privire la pachetele de remunerare;
* asigurarea unui echilibru adecvat între compensaţiile fixe şi variabile, acestea din urmă reprezentând maxim 50% din total.

Domnul El Khadraoui a afirmat că raportul trebuie să fie strict în abordarea problemelor de remunerare, „acestea din urmă putând duce la comportamente periculoase".

Slawomir Witold Nitras (Grupul Partidului Popular European (Creştin Democrat), Polonia) s-a declarat în favoarea asocierii remuneraţiilor cu performanţa pe termen lung a companiei.

Carl Haglund (Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Finlanda) a subliniat necesitatea introducerii unor reglementări UE privind remunerarea, care să fie în conformitate cu discuţiile din cadrul întâlnirilor internaţionale precum G20. Dânsul este în favoarea sporirii transparenţei pachetelor de remunerare faţă vis-a-vis de acţionari, însă consideră că toate regulile ar trebui să fie voluntare.

Pe de altă parte, Vicky Ford (Conservatorii şi Reformiştii Europeni, Regatul Unit) a avertizat că firmele mici nu ar trebui împovărate prin instaurarea unor comitete de remunerare în aceeaşi manieră ca şi societăţile mai mari.

Wolf Klinz (Grupul Alianţei Liberalilor şi Democraţilor pentru Europa, Belgia) a demonstrat că „prin abordarea problemei remuneraţiilor membrilor comitetului executiv nu vom rezolva problema, deoarece unii comercianţi din băncile de investiţii câştigă mult mai mult decât managerii". Dânsul a avertizat totodată că există o mare presiune politică pentru a acţiona în legătură cu salariile, însă societăţile pot găsi întotdeauna lacune.

Sursa :europarl.europa.eu (asa se explica si diacriticele ...)
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 89
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

https://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum