Adio la Crin Antonescu

In jos

Adio la Crin Antonescu Empty Adio la Crin Antonescu

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Mai 21, 2014 12:51 am

Motto
Deși, când atinși sunt de vară,
Mor pâlcuri, sau mor singuratici,
În crini e beția cea rară
Duminica se prea poa ca si Crin sa se ofileasca... ca tot au inceput caldurile!!
Ca prea sigur pe el Antonescu Crin a zis ca daca PNL ia sub 25% , rectificat 20% el se retage de la conducerea partidului.
Sunt sanse mari sa se retraga .. si Johanis exulta deja!

Si incepuse asa de bine.. El era deja presedintele ales. Alegerile erua doar o formalitate ... Chiar daca tata socru' raspopa c-un singur testicul ar fi fost contra, chiar daca si altii ar fi avut late parereri  Antonescu ar fi avut votul cvasiunamim al celor care la parlamnetare au votat USL. Ca el nu avea doar o intelegere formala cu PSD samd ci si cu una neformala, tacita cu majoritatea votacilor. El era campionul, gladiatorul celor care erau impotriva regimului Basescu.
Ca apoi .. sa se retraga din USL. Asta mai mergea fiindca unele din resemtimentele sale erau de inteles.
Ce nu s-a inteles a fost modul in care si-a dat demisia. Ca nu doar Ponta si PSD l-au pus presedinte al Senatului ci votul masiv al alegatorilor. Apoi cererea lui ca si Tontelu sa demisioneze... Chiar daca ii reprosez Tontelului "coabitarea" cea imorala  asta nu inseamna ca vreau ca băselu sa poa iar sa se joace de-a desemnarea - ba Boc, ba Lucian Croitoru ba Noutzy Spaima Constitutziei .. Si nici altii.
Adica noi i-am facut un dar si el ?!

S-au mai stans destule ca contractul dintre masa de votanti si Antonescu Crin sa se rupa. La initiativa lui.. Mai ales cand ne-a zis sa ne ducem dracului! partidul nostru (PNL – n.r.) trăieşte din valori şi nu ia voturi cu remorca. Se pare ca nu ii place sa fie votat..Sau acum cand parca regreta 2012...

Apoi eu cel putin nu am inteles de ce a facut sucarul ala ca de ce  liste separate la alegerile europarlamentare ... Ca era subintels ca la europarlamentare fiecare va merge separat ca sa aduca voturi clare "familiei sale europene". Ca PSD foma un USD .. ei ei aici era o cestie derivand din slabiciunea de caracter a PSD care,  milostiv, nu a "terminat"  UNPR ul si il cara in  carca. Plus interesul la Antene..

Acum stiu ca in PNL Antoescu avea ceva greutati cu d'alde Loli Organ cu gura mai mare decat capul ... insa sa te iei dupa ei?

Zau ca nu stiu ce fu in capul lui Antonescu cand facea declaratii de genul eu l-am adus pe Ponta la putere, eu îl dau jos. Dupa cate stiu EU , Bioznu' si cei ca mine l-au adus pe Ponta. Nu pentru mutra lui sau prestatia lui ci pentru partidul sau! Noi cu voturile noastre l-am facut pe Antonescu Crin al doilea om in stat - si daca avea sange rece si in... era azi presedintele (era destul sa se prefaca ca doarme si "uita" sa smeneze o hartie) Era destul sa il asculte pe  Ghişe "Poporul a decis, Băsescu e demis"  si "sa ia act" ca prezidelu' era fara legitimtate! Ca in "obscuritate" listelor electorale si prezenta la vot si numarul voturilor ..
Ca sa nu mai zic ca Antonescu Crin a "uitat" micul amaunt ca PNL a obtinut cele mai multe voturi din istoria sa recenta findca PSD a "binevoit" sa il accepte la paritate pe liste. Ca fara USL .. PNl era jucat "in picioare" de Basescu. Ca geaba se dadea mare ca nu au nici cel mai mic sentiment de corectitudine, de recunoştinţă faţă de nişte oameni care i-au sprijinit când le era greu, când erau în opoziţie, când erau nedreptăţiţi de regimul Băsescunu el ci cetatenii care au votat  au hotarat. Si ca de fapt in si PNL a fost "protejat" de PSD dupa 2006 ... ca apoi in 2008 sa se "dea la fund" dand Basescului ocazia sa se joace din nou de-a "factorul contitutional" ...(si sa joace si constitutia in picioare).
Si daca este vorba de "valori" sustinerile sale ca dupa prezientiale se va forma o noua majoritate.. ei bine ne arata ca si-a insusit parerile basesti despre constitutie! Curat valori democratice!!
Sa  nu mai zic ca pozitia sa din 4 aprilie ne arata ca dl Antonescu Crin care parca s-ar vrea presedinte - deci comandant suprem al fortelor armate - nu prea intelege cum este cu cestiile militare. Asta imi aduce aminte ca in guvernul liberal  a refuzat sa achiztionez e avioane de lupta..

E ... sunt insa tare curios cum a ajuns Antonescu Crin aici ....
Am asa o vaga impresie ca a fost "bine" sfatuit..
Ca cu putin timp inainte de .. ruptura am primit un telefon curios cica de sondarea a opiniilor politice. Si undeva Antonescu era pomenit des. In acel moment eu consideram ca in mod informal aveam un  "gentelman's agrement" cu Antonescu Crin. Acela ca el va ramane constant macar pana dupa alegerile prezidnetiale. Tin minte ca m-a bufnit rasul la o intrebare ce  mi se parea stupida : "daca Antonescu se va intelege cu Basescu?" Am ras ca nu se poate. Ca deobicei incredrea mea in oamnei a fost nerealista.
Pesmene ca careva i-a sugerat - sau Antonescu Crin personal a crezut - ca marea masa a electoratului era "antonesciana" fara conditionalitate. Pe baza acestei ipoteze eronate Antonescu Crin a crezut ca poate sa rupa USL.

Apoi a crezut prea mult in mitul Johannis. Johannis la 13 octombrie 2009 (imediat după căderea guvernului Boc) era o gaselnita buna. Neutru, adica nemembru de partid sau ma rog FDGR , era convenabil si pentru de PSD, PC și UDMR si putea fi sustinut  fara "pierderea obrazului" de catre partidele din opoztia antibasisa. Dupa aia a inceput mitul cu germanu' care ca Carol I samd .. Si de cateva luni Antonescu Crin a umblat cu Johannis ca tiganu cu ursu (da' ursu' este mai folositor ursarului decat neamtu lu Antonescu!). Ca sa zic asa Antonescu a donat puncte "elo" catre Johannis el pierzand.

Si nu de mult .. Johannis ne-a dat masura priceperi sale .. germanice :
propune trecerea României la ora Europei Centrale!
"Este o declaraţie de intenţie clară şi fermă către valorile europene, de demnitate europeană, pe care liberalii şi le asumă fără echivoc. România trebuie să se alinieze la ritmul Europei, atât politic, economic, social, cât şi simbolic. Relaţiile noastre de parteneriat economic, colaborare politică şi administrativă sunt în primul rând cu instituţii şi companii europene. În plus, câteva milioane de români se află în Europa şi sunt în legătură cu familiile şi prietenii din ţară, iar o astfel de măsură ar avea o contribuţie şi în plan social, la crearea sentimentului de apartenenţă la o Europă Unită" O I-NEP-TI-E!! Nu de alta dar si RDG se afla la ora Europei Centrale insa Trabantu nu era VW! Si nici chiar in RFG firmele DKW sau  NSU nu erau VW ...
Insa PNL marseaza "Vrem să avem aceeaşi oră cu marile oraşe europene, să îndreptăm diferenţa dintre noi şi europeni, o diferenţă care nu se justifică"
As zice ca spre cinstea lor nici Ana Pauker , Vasile Luca pro  Teohari Georgescu  nu au propus ca RPR sa treaca la ora Moscovei ...
Deci cam asta este unica gaselnita a Marelui German de la PNL ...
Prilej de glume ca asa Antonescu va avea o ora in plus de somn!!

Si uite asa zilili astea Johannis anunta senin ca dupa 25 el va prelua sefia PNL.. "„Sunt pregatit sa preiau conducerea partidului, de asta sunt prim-vicepresedinte"... si apoi cam prea sigur de el declara : „În cazul în care aş fi premier, aş avea o coaliţie guvernamentală care nu include PSD” Asta e venit in PNL de un an .... si se vede premier!!

Ma rog se zice ca si daca Antonescu Crin se retrage de la conducerea PNL din cauza de rezultate proaste la europarlamentare tot el va ramane canditat la alegerile prezidentiale..
Oare?
Findca va si invins! Si pairii sai ii cam vor purta sambetele ca nu este placut sa fii in popozitie! Si sa mergi cu un invins? Greu de crezut!
Mai degraba va fi "lucrat" - asa cum a fost "lucrat" de a alergat de unu singur ca sa ajunga pe locu 4!!

Ca se mai observa ceva. Crin Antonescu a mizat ca el va unifica "dreapta". Insa "dreapta" băsistă il uraste ca este "tradator" si "socialist".  In plus este prea populata de insi cu ambitii prea mari. Care sunt plini de "principii" adica "de ce tu si nu eu?!"  si nici nu vor sa auda de votul util. In plus Noutzy se vrea presedinta. Si ea este sprijinita de Băselu. Si chiar daca eu personal detest acest personaj trebe sa recunosc ca el inca are "cota electorala". E de presupus ca cca 10% din eletorat sunt băsei .. adica care voteaza cu EL sau cum zice EL.
Antonescu Crin nu va unifica ci i se va cere sa se autoimoleze politic pentru unitatea dreptei!

Cum a ajuns Antoescu Crin in aceasta trista situatie este chiar interesant (dpv tehnic) .
Cum am zis .. a fost prost sfatuit. Cel mai curios cum a repetat faze trecute.
In primul rand in mod stupidissim si-a dat demisa de la presedentia senatului. Urmand exemplul lui Milica ...Insa atunci Milica a avut o iesire smechereasca  .. fiindca stia prea bine ca va pierde alegerile. Antonescu Crin insa era inca in pole position. Daca cadea meteoritu peste Nuztu .. si s-ar fi organizat alegeri imediat Antonescu ar fi iesit presedinte din primul tur cu un procentaj de Duminca Orbului. Cine naiba l-a sfatuit sau nu l-a sfatuit?!
In al  doilea rand a repetat greseala din 2004 a lui Nastase. In 2004 Nastase a cam dat semne ca doreste o "deschidere catre centru" si ca parca si-ar dori un si un alt electorat. Mai "intelectual" . Un electorat care ii era profund ostil. Insa din cauza asta Nastase s-a "delimitat" cam mult de electoratul PRMist. Care electorat PRMist a asigurat victoria Basescului...

Nu in ultimul  rand cine dracu l-a pus sa si anunte demisia din sefia PNL daca rezultatele nu sunt la 25 sau hai 20%? Nu de alta dar chiar el zice ca PNL nu ia voturi cu remorca . Ca in cel mai bun caz PNL era un partid de 20%. Ca legea electorala a fost facuta in asa fel incat sa "protejeze" PNL  de efectele uninominalului ... asta prin amabilitatea PSD! Ca in 2008 PNL a primit doar 18,6% din voturile exprimate . Asta dupa ce a stat la putere 4 ani. 4 ani cand putea contabiliza primirea in UE  si o stare economica (inca) buna, o crestere a nivelului de trai si "activul" era multumit ... (poa nitel prea daca si-au permis sa faca pe niznaii dupa anuntarea rezultaului alegerilor)
Duminica insa ... are de contabilizat o iesire in opozitie (care nemultumeste activu) , un pui de cuc (sau doi?) cu propuneri "cretze" (sa ne sincronizam cu Praga ca Crin sa aiba o ora de somn in plus!), si mai vrea un minim de 20% cand asta era maximul sau?!

Si colac peste pupaza avem si "afacerea Diaconu". Lasand la o parte popularitatea actorului Diaconu .. senatorul Diaconu era o figura politioca aparte. Adica mai putin "politician" uns cu toae alifiile si mai mult om onest. Abandonarea lui a fost o capitulare.  Nu  m-ar mira daca la europarlamentare Diaconu sa stranga foarte multe voturi . Prea multe!! SI asta fiindca el ca si Arafat este perceput ca un om care deranjeaza "sistemul ticalosit". (La fel de adevarat ca unele voturi pe care le va primi Mircea Diaconu vor fi si o incercare de avertizare si a PSD, PC ..)

Sa nu mai zic ca se aud unele voci despre o eventuala aderare  la PPE. Mai precis alt pui de cuc ...

Se prea poate ca Crin sa moara (dpv politic) prematur si singuratic.
Trist sfarsit de cariera politica dupa 24 de ani ...
Si parea inteligent ...

Și-ntre năluci ce pier — nălucă.

Pe sub poduri, Sena toată
Este moarul tristei seri;
Ies în față-i și înoată
Înecații cei de ieri.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Adio la Crin Antonescu Empty Nene Ghitaaaaa....

Mesaj  Intrigat la data de Lun Mai 26, 2014 9:14 pm

....pai bine, bre, frumos e asta, ma faci sa alerg dupa mata sa te citesc pe forumuri nu numai basiste dar si populate de prosti facuti gramada, adica de baietii aia cu exces de testosteron si deficit de neuroni, aia care vor si Basarabia, vor si Bugeacul, si pe Chiorul maharajah! Da', nene Ghita, n-am crezut s-apuc ziua cand o sa dau de unul mai nenorocit decat Chiorul dar tocmai am vazut ca jigodia asta de care pomenisi matale nici n-a asteptat sa se afiseze rezultatele finale de la europarlamentare si a dat fuga la Daul, Pottering, Reding, Barroso si ailaltii care l-au facut pucist in 2012! Eu am crezut ca votez pentru Watson si Verhofstadt si nemernicul imi da votul lui Barroso? Adica asta vrea sa fie pus presedinte de aia care l-au pus pe Chior guvernator in 2012? Nene Ghita, nu pot sa mai suport! M-am laudat ca nu l-am votat niciodata pe Chior, nici la primarie, nici la presedintie, si acum constat ca individul pe care l-am votat in 2009 la prezidentiale si pe care eram gata sa-l votez si in 2014 e un nenorocit inca mai mare decat Basescu. Of, nene Ghita, dupa inVictor Tonta, ce ne facem si cu noul lingator de ghete al lui Merkel si Daul?  Crying or Very sad 

Intrigat

Mesaje : 25
Data de inscriere : 16/01/2014

Sus In jos

Adio la Crin Antonescu Empty Las ca vine novembre!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Mai 27, 2014 3:41 pm

Si Crin devenit Basina Porcului vca recolta putine voturi! Ca nu cred ca toti votacii PNL vor dori sa pupe basau!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Adio la Crin Antonescu Empty Re: Adio la Crin Antonescu

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum