teleormanizarea Romaniei

In jos

teleormanizarea Romaniei Empty teleormanizarea Romaniei

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Joi Ian 05, 2017 2:13 pm

General "@ alll"

Ca sunt satul de "teleormanizarea Romaniei" .....  
Teleromanul a fost de cand il stiu un judet sarac
Un judet "agrar" dintr-o Romaniei "eminamente agricola"   suferind de toate tarele unei tari "eminamente agricole" ajunsa in secolul XX. Orase mici , "fara importanta" economica care pierd si mai muot din decaderea transportului fluvial si al traficului dunarean ...
In anii 60 "rezerva" de forta de munca (ptr diversele santiere) .. in 72 cadn am cunoscut primi teleromaneni .. ei bine erau santoeristi la "gospodaria apelor" (IEILIFGA din CIEILIFGA din MAIASA). Oameni cumsecade, muncitori, constiinciosi care ajungeau odata la 15 zile in comuna lor (de unde plecasera fiindca , in calitate de ceapisti , castigau doar 250-300 lei lunar. Locuiau la baraca, se gospodareau te miri cum - inclus prins peste cu halaul* , ca sa economoseasca cativa lei sa ii duca acasa la familii. Cei care fumau .. fumau 4-5 tigari Nationale sau Marasesti pe zi ca un mare lux)
Teleromanul s-a industrializat tarziu si nu prea cine stie ce.. dar totusi la finele anilor 70 prindea un "cheag" si oameni se "satbilizau".
Apoi .. apoi a venit Zodia Tzapului si guivernu Ciorbea ala cu luminita de la capatul tunelului, reftoma cu spatele la zis si "privatizarea prin lichidare". Luminita s-a dovedeit a fi una de la lumarea de pe coliva (da fara coliva!) si dezindustrializare.
Mi se pare ca Zimnicea si Turnu Magurele au avut si niste pierderi in inundatiile din 2006 (daca va mai amintiti... tara era sub ape si PDLe[prele dpreau anticipate. Sigur nu va amintiti INSA atunci la Portile de Fier nu au fost inchise ecluzele! Se dorea de fapt ca "regularizarea" sa se faca prin spargerea unor diguri la Dunare (realizat in Clarasi, 84.000 hectare si pusa la pamnat o capacitate de industrializare a legumelor. Fabrica de cinserve de legume care tocmai "decola")

Adica sa zic asa e invers decat zice ala Nicusor Dan "Salvatorele" Romaniei.  Aia care ii sunt simpatici dpv politic au "teleormanizat Romania" ca parte asumtata a unui proect politic "HUO! Jos Comunismu" (si odata cu "comunismu" jos digurile, jos industria afara ba la munca in Strainezia!!) Sa zic asa studiile inlate de la Paris nu ;au pregati sa "sa;veze" Romania ptr ca omu nici nu cunoaste tara. Da nici cele 2 blonde de la sefia PNL desi ele nu au fots la Paris (si de ce sa fi mers? Stiti ma refer la zicala ca s-a intors .. femela) Ma rog blonda lui Stolo ar gtrebui sa se intrebe nitel de ce Botisaniul este si el cam sarac si ce facu ea ptr giudetz

*Recunosteau sincer ca intregul sat era lovit de "patima braconajului" si ca absolut toti in frunte cu sefu de post, popa si paznicu de vanatoare meritau puscaria.Ma rog cica popa obiecta ca el nu ar fi braconier ca decat pescuia si numai la undita. Bine-nteles ca fara permis!!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum