Vremea
Vrei să reacționezi la acest mesaj? Creați un cont în câteva clicuri sau conectați-vă pentru a continua.

Tara de nebuni - Halânga Extrema Urgenta!!

In jos

Tara de nebuni - Halânga Extrema Urgenta!! Empty Tara de nebuni - Halânga Extrema Urgenta!!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Iul 21, 2015 10:25 am

Fabrica de Apă Grea de la Halânga  este pe cale de a fi inchisa!!

Cica nu mai este nevoie de apa grea. Cas sunt rezerve suficiente. Ca dracu mai stie ce .

Inevitabula si conexiuanea cu energia regenerabila - pe acolo este si i termocentrala care arde carbuni. Anu trecut nu a achizitionat certificate verzi si azi este penalizata cu 130 milioane euro. Nu este vorba numa de buleftrica .. termocentrala aia furnizeaza aburul tehnologic necesar ...

"La CSAT se va pune in discutie necesitatea producerii de apa grea. S-a facut o analiza, in minister, in acest sens, avand in vedere cantitatile produse si existente de apa grea si stadiul Unitatilor 3 si 4 de la Cernavoda, precum si posibilitatea exportului, pretul fiind necompetitiv. Practic, in acest moment, se pune problema mentinerii instalatiilor in functiune”, ne-a declarat Rodin Traicu, membru al Comisiei de Industrii si Servicii din Camera Deputatilor, fost director general al RAAN.
In momentul de fata, exista stocate 2.200 tone apa grea, din care 1.200 tone ar fi necesare pentru o prima umplere a Unitatilor 3 si 4 de Cernavoda. Restul, reprezinta apa de completare pe o durata de 50 de ani de functionare a Unitatilor 1 si 2 de la Cernavoda.
http://www.bizenergy.ro/apa-grea-la-csat-se-inchide-robinetul-sau-ramane-deschis-inca-3-ani/#.Va3xu7Uwhro
Ma rog ani de zile Regia Autonomă pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin a fost capusata si supta. In 2013 a intrat in insolventa. Da se pare ca nimeni si mai ales DNA nu cerceteaza NIMIC desi din 2012 Curtea de Contueri a sesizat DNA si cu aceasta problema.

Ma rig se pare ca si ptr reactoarele 3 si 4 dezintyrseul este cel putin ENORM. Ca deh trebuie sa promovam eenergia regenerabila spre fericirea cehilor si a altora...

Ma rog ma rog Europa, inclazirea gloabala samd.

Insa Fabrica de Apă Grea de la Halânga   este una dintre cele mai noi instalatii din lume!! Produce o apa grea de o "puritate" deosebita ..
Intrebare De ce dracu nu incercam sa exportam? Sa faca ceva si ambasadele noastre .. altceva decat sa faca teoria chibritului si pupatu dosurilor ...

Dar cestia este cu dus intors. Apa grea se obtine printr-un proces laborios in care se foloseste hidrogenul sufurat
Hidrogenul sulfurat sau acidul sulfhidric este un acid anorganic slab. În stare pură este un gaz incolor, inflamabil, toxic, cu un miros puternic. Formula chimică H2S. Hidrogenul sulfurat este mai greu decât aerul, are o reacție ușor acidă, cu bazele formează săruri. Sărurile acidului sulfhidric se numesc sulfuri.

În concentrație redusă are miros neplăcut de ouă clocite. În concentrație ridicata paralizează simțul mirosului și nu poate fi detectat de om. În funcție de concentrație și de durata de expunere poate produce efecte cronice sau acute. La concentrații peste 0.1% poate ucide în câteva secunde (Wiki de unde altundeva?!)

Ma rog in concetratia aia ucide in cateva secunde.. Insa cica este toxic la 2 parti pe milion ... daca giniti marginea.

Si la Fabrica de Apă Grea sunt peste 140 de tone de hidrogen sulfurat!!! Dupa alte date 500....
Si solutia? Solutia este cam ... intre bizar si mortal :  arderea gazului în cantităţi mici, cu degajarea în atmosferă a dioxidului de sulf rezultat. Soluţia este de-a dreptul periculoasă, deoarece ar produce ploi acide fără precedent în toată Oltenia şi în estul Serbiei, România riscând să intre conflict cu Belgradul.
(promptmedia) Si as zice ceva infrigimente de la CE ....

Da ma rog ce importanta are?
Ca cica acolo, la Halânga este "depozitata" sub diverse forme cam juma de an din productia de otel inox a RSR !!! Cu cat se vinde kilu?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 919
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 68
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum