Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Parfum de criza

In jos

Parfum de criza  Empty Parfum de criza

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Ian 14, 2016 9:31 am

Mai tineti minte?
In 2006 cu buletinu isi lua o plasma tot cretinu
in 2010 o frecam la rece


Mai tineti minte ca acum ceva timp Rusia a reanexat Crimeea?
Si au urmat niste maruri economice care au provocat scaderea pretului petrolului ..
Exact ca in 2008 cand totu mergea bine pretul petrolui era la 100 si peste. Au vrut sa dea una peste protofleacu  rusesc (ca il facusera pe Stupidashwilly sa isi pasca cravata in direct si fara mustar!) si a urmat ... criza! Si Hummeru care se vindea bine cand pretul era mare nu s-a mai badnut cand pretul a scazut! (Bizar .. Hummeru consuma cam cat un camion Carpati!)

E ... si azi se intampla niste cestii  cam la fel. Pretul petrolului scade la niveluri nevazute de tz ani (cand dolaru era DOLAR) si , pe bloguri cam obscure incep sa apara niste informatii ciudate :

Comerțul între Europa și America de Nord  s-a oprit literalmente. Pentru prima dată în istoria cunoscuta, nici o navă de marfă NU este în tranzit în Atlanticul de Nord între Europa și America de Nord. Toate acestea (sute) sunt fie ancorate în larg sau în port. Nimic nu este în mișcare.

Acest lucru nu s-a mai întâmplat înainte. Este un semn economic oribil; dovada că comerțul este literalmente oprit.

Motivul ptr care comerțul  s-a oprit este simplu: Oamenii nu sunt cumpăra lucruri. Când oamenii nu cumpara lucruri, comercianții cu amănuntul nu pot vinde lucruri, astfel încât acestia nu comanda mai multe bunuri pentru stoc.

Când comercianții cu amănuntul nu comanda bunuri, producătorii nu fac nimic pentru că nu există nici o comanda  pentru a lucru. Când producătorii nu fac bunuri, nu comanda materii prime pentru fabricare.

Atunci când nu există comenzi pentru materii prime, mărfuri vanzatori nu vin materii prime. Atunci când nu materiile prime nu sunt vândute, nu există nici transport maritim de marfă, iar navele mari (sau cai ferate sau remorci tractor) stau.

Pur și simplu, economia globală este literalmente oprita. Chiar acum. Astăzi.
Sursa : https://www.superstation95.com/index.php/world/750

Historic First: North Atlantic EMPTY of Cargo Ships in-transit – ALL anchored along coasts; none moving http://wearechange.org/historic-first-north-atlantic-empty-of-cargo-ships-in-transit-all-anchored-along-coasts-none-moving-2/
(acelasi ca mai sus plus harta de nave:
Parfum de criza  2e79051f535b06583dfeaa47b4b5b74c_XL-1)

Sunt si contestari .. de exemplu http://globaleconomicanalysis.blogspot.ro/2016/01/investigating-claims-north-atlantic.html dar care termina cu
[center]Contrary to popular myth, shipping has not ground to a halt. However, shipping volumes and shipping rates have both plunged. 2015 was a disaster by any measure.

There's no need to exaggerate. Reality is bad enough
Oare ce o fi "bad enough"?

Cumva asta?

"Vindeți absolut tot, cu excepția obligațiunilor de înaltă calitate. Vorbim de redobândirea capitalurilor, nu de rentabilitatea capitalurilor. Suntem într-un hol foarte aglomerat care are ieșiri de urgență foarte strâmte", se afirmă într-o notă trimisă clienților de conducerea Diviziei de Credite a Royal Bank of Scotland

Andrew Roberts, șeful Diviziei, afirmă că piața creditelor și comerțul global se contractează- o adevărată provocare pentru bilanțurile corporative și câștigurile de capital în condițiile în care ponderile datoriei globale au atins un nivel record.

"China a pornit o corecție majoră care va avea efect de bulgăre de zăpadă. Acțiunile și creditarea au devenit foarte periculoase", afirmă Roberts, care se așteaptă ca Wall Street și bursele europene să înregistreze scăderi între 10 și 20 la sută.

Sursa :http://www.evz.ro/alarma-teribilul-stres-economic-din-2008-revine-profetul-unei-noi-crize-mondiale-a-lansat-panica-in-lume-vindeti-tot.html

Sau : Royal Bank of Scotland warns of ‘cataclysmic’ year with slumps in shares and oil and advises clients to shift to bonds
http://www.theguardian.com/business/2016/jan/12/sell-everything-ahead-of-stock-market-crash-say-rbs-economists

Ce este drept e drept. Banca Centrala Europeana nu este de acord :

În pofida avertismentelor analiştilor

BCE insistă că nu vom avea o nouă criză

Lumea nu se va confrunta, anul acesta, cu o criză financiară de genul celei izbucnite în 2008, este de părere Francois Villeroy de Galhau, membru în consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE), scrie Bursa.

Acesta a declarat la postul de radio Europe 1: "Ceea ce se întâmplă în China nu va duce la «o boală gravă». Redresarea economică din Franţa şi din zona euro este de netăgăduit şi depinde de noi".Afirmaţiile sale vin după ce declinul puternic al burselor chineze, înregistrat la începutul lui 2016, a creat panică în întreaga lume. Unii investitori chiar au anticipat că anul curent va fi lovit de o criză financiară. Spre exemplu, miliardarul american de origine maghiară George Soros spunea, la data de 7 ianuarie: "Când mă uit la pieţele financiare, văd o provocare majoră, care îmi aminteşte de criza pe care am avut-o în 2008".

........
.............

În martie 2015, BCE a început să achiziţioneze lunar obligaţiuni suverane ale statelor din zona euro şi bonduri corporatiste în sumă de 60 de miliarde de euro. Conform planului iniţial, aceste achiziţii urmau să se deruleze până în luna septembrie 2016. La finele lui 2015, însă, BCE a decis că programul se va derula până la finele lunii martie 2017, poate chiar mai mult, "dacă va fi necesar".

Deciziile BCE au venit pe fondul unei creşteri economice slabe şi al declinului preţului petrolului.

Sursa : http://m.cotidianul.ro/article.php?id=274463

E ca bancu ala cu Gigel care dorea sa se contamineze cu sifilis pen'ca avea oftica  pe profu' de franceza ..
Ca asta este lumea globalizata : unde dai si unde crapa!!
Sau cum se zice batul are 2 capete. Ma rog cu unu mai scurt nu e problema - unul il tii in mana si cu altu lovesti Insa unu lung (mai lung decat inatimea ta!) se tine de mijloc .. si s-ar putea ca manuind mai cu neatentie .. sa iti faci un cucui cand vrei sa lovesti in genunchiu sau in vintrele altuia .. Lumea globalizata este un bat cam lung ...
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 70
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum