Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Mostra (in)corectitudine politica bestică cu fard de "nedisciminare"

In jos

Mostra (in)corectitudine politica bestică cu fard de "nedisciminare" Empty Mostra (in)corectitudine politica bestică cu fard de "nedisciminare"

Mesaj  Ghita_Bizonu' Joi Mai 25, 2017 9:13 pm

Într-o Europă cu două viteze, România e trimisă din nou "la fundul grămezii" - scurta ilustrare  de (in)corectitudine politica bestică cu fard de "nedisciminare"

Acum ceva timp Cotidianul ne preznta un fruct al  mintilor celor bine ganditoare din Vestu cel Civilizat samd


Într-o Europă cu două viteze, România e din nou "la fundul grămezii"
Studiu: Ortodoxia ne vulnerabilizează în faţa lui Putin


În 2001 apărea în The New York Review of Books un mic studiu al istoricului britanic Tony Judt – “Romania: la fundul grămezii”. România, prin tradiţia sa ortodoxă, lipsa experienţei democratice, prin puseele de naţionalism venite, în opinia autorului, din experienţele dictatoriale, nu era o ţară care să fie integrată în UE, era ultima la fundul gramezii de state estice care aşteptau pe atunci la poarta Vestului.
[.........................]
Dar tocmai ortodoxismul ne înstrăina de Vest, susţineau voci de intelectuali.
[.........................]
Pavăză împotriva Rusiei: Ortodoxism vs. Catolicism

Ţările ortodoxe din Europa sunt mai susceptibile să susţină viziunea revanşistă a lui Vladimir Putin decât cele catolice, arată un studiu realizat de Centrul american de Cercetare Pew. Majoritatea cetăţenilor din statele ortodoxe (ţările membre UE şi NATO România, Bulgaria şi Grecia, fostele republici sovietice Georgia şi Moldova, la care se adaugă Serbia) consideră că Rusia trebuie să fie un “tampon” în faţa Vestului şi că ar trebui să-i “protejeze”. Societăţile ortodoxe sunt mai homofobe şi sexiste, arată studiul amintit. Spre deosebire, cetăţenii din ţări majoritar romano-catolice, precum Croaţia, Polonia, Lituania şi Ungaria, îşi doresc să fie conduşi de Vest.
http://www.cotidianul.ro/studiu-ortodoxia-ne-vulnerabilizeaza-in-fata-lui-putin-301084/

Care intelectuali sustineau ca ortodoxismul ne înstrăina de Vest?!
Adica ce religie aveau sau din ce etnie proveneau respectivii intelectuali?
Ca io stiu pe unii - sunt catolici (fie si greco-catolici) , apatin altor culte crestine, unii sunt de alta prigine etnica dar destui cu acendenta bolsevica. Sau pur si simplu sunt niste insi marcati profund de propaganda ateista din RPR/RSR care au ramas fixati la clisee stupude "bicerica a fots inventata de unii care doreau sa fure poporul" (imbecilitate cronica in forma acuta .. in sec I en .. toata lumea nodmala la cap era prfiund religioasa sau macar incredibil de superstiioasa... se castrau ptr Cibele, jertfeau suooventaurilia ptr puzderie de zei, se imbaiuain sangele taurilor sacrificati incinstea lui Mitra samd etc . Sa nu mai zic de celti si imolarile lor rituale - a se vedea si filmul The Wicker Man – Omul de răchită (2006) Mais passons ..

Ins aasta imi aduce aminte de un proverb francez Qui veut noyer son chien l'accuse de rage (cine vrea sa isi ucida cainele zice ca a turbat).
Acu acceptand ca noi am putea fi cainele din proverb oare cine o fi acel "cine" care vrea sa ne "inece"?

Pai articolul se bazeaza pe un studiu al Centrului (american) de Cercetare Pew ccre de multe ori este finantat de John Templeton Foundation o prganizatie care sprijina cultul evanghelic si este cam "fundamentalista"
De altfel su fiondatorul lui Pew era prebiteranina, cam fundemantalist si a fpts adept a lui Barry Goldwater ... (ca si dimcratata cea Hilara)
Deci as zice ca avem de a face cu ao antipatie antiortodoxa motivata religios..

Dar mai fi acel Tony Judt. Fost sionist marxist ... abandoneaza sionismul dar nu si marxismul insa isi gaseste o f lucrtiva carierea cacaemica la yale. Format si in Franta anilor 70-72 . Nepot al unei evreice care a emigrat din Rusia trecand prin Romania .. deci si la al antiortodoxismul este ceva "normal" .. ba as zicer si ceva simpatii filoruse.Ala care ar fi scris

“For two generations of men and women, born between 1880 and 1930, the characteristically Central European experience of the twentieth century consisted of a multilingual education in the sophisticated urban heartland of European civilization, honed, capped, and sideshadowed by the experience of dictatorship, war, occupation, devastation, and genocide in that selfsame heartleand”
adica cu aproximatie
Timp de două generații de bărbați și femei, născute între 1880 și 1930, experiența  Central europeană  caracteristică a secolului al XX-lea a constat dintr-o educație multilingvă în inima sofisticată urban a civilizației europene, rectificata, astupată și redefinita prin experiența dictaturii, războiului, ocupației, devastarea și genocidul in aceeasi centru  “.

Ma rog eu am ceva dubii ca Euroa Centrala (adica K un K si Germnaia de dintre 1850 si 1939 era chiar "inima urbana" a civilizatiei europene cat si despre multilimbismul zisi civilizatii. Insa ce stiu sigir este ca cel mai deseama produs "culturual" si istoric al zisei "urban heartland of European civilization"  a fost .. nazismul!!!
Adica mie dl istoric de la Yale mi se pare unpic fantezist si ca per total mai multa istorie "adevratat" am citit in Fundatia lui Issac Asimov (ei el fiul unr emigranti evrei)

Su acum la abjectu' lu' subjecu' .

Ca cand au scris zisul "studiu" baietii aveau ceva de acoperit cam ca pisica.
Adica faptaul ca in zona asta unicul aliat fiabil al NATO si SUA ramane ... Romania.
Ca Victor Orban are o politica cam .. bizara.
Ei bine ... atunci , pen ca nu se poate zice ca "ba chiar daca Romania rste piesa de baza, unica stabila nu trebe sa ba bazatio pe ea ca noi avem alte simpatii si interese"  .. conform dictonului ala francez ne acuza de turbare ...
Si fiindca statistica este arta de a demosntra orice amesteca bine datele.
Si astfel amestceca România, Bulgaria,  Grecia, Georgia şi Moldova, la care se adaugă Serbia. Adica amesteca Bulgaria si Grecia "vechi clienti" (sensul Romei antice) ai Rusiei , Serbia si ea cam client si afalata intr-o situatie "delicata", "speciala"  cu Romania si Georgia care ambele amandoua sunt cam ... rusofobe macar ptr ca au fots cam cimpavite teritorial de Rusia. Totul pe motiv ca suntem ortodocsi . A da. Si nu se zice cas in Moldova exista o comunitate rusa destul de substantiala ...

Si astfel am ca in concepia Centrului de cercetari noi credem ca Rusia trebuie sa ne protejeze !
Nimic insa despre Ungaria ! Pardon despre Ungaria aflam ca vrea cu occidentul in timp ce isi ridica poalele ptr Putin!

Insa insisi autorii sondajului se demasca ca find  ignari imbecili si cu interese ascunse


În ce priveşte autoritatea Bisericii Ortodoxe, institutul american Pew a dorit să-l compare pe patriarhul Rusiei cu cel al Constantinopolului, însă în Georgia, Serbia, România, Bulgaria, Grecia şi Armenia cercetătorii au primit mereu un al treilea răspuns, neaflat în chestionar – autoritatea cea mai respectată este patriarhul naţional. Când vine vorba despre disputa Moscova-Constantinopol, respondenţii s-au pronunţat astfel: Romania - 16% pentru patriarhul Constantinopolului si 5% pentru cel al Rusiei, Serbia – 18% pentru Rusia şi 4% pentru Constantinopol; Bulgaria – 9% pentru Rusia şi 8% pentru Constantinopol; Grecia – 56% pentru Constantinopol şi 3% pentru Rusia; Georgia – sub 1% pentru Rusia şi 1% pentru Constantinopol; Armenia – 24% pentru Rusia şi 10% pentru Constantinopol.

Bietii idioti nnu au faklat ca nisericile ortodoxe sunt autocegale si ca prima autoritate este patriarhul national.
Si nici nu au aflat ca patriargii sunt egaliintre ei si ca patriarhul Constantinopolului  este doar "Întâi stătător" adica intr0o intrunire intre efali (patriarhi sau delegati aipatrrhilor) dreptul sau este acela de a se aseza primul in jilt ca apoi imedita s azica "luatiloc fratilor". Adica are cam rolul unui "presedinte de varsta", adica onorat daer cam atata...

Ar mai fi ceva legat de modalitatea de strangere a datelor

“Pentru România, datele au fost colectate prin interviuri asistate de calculator în perioada 1 iulie - 18 octombrie 2015. Acest sondaj a avut un eşantion de 1.361 de români, iar marja de eroare este aproximată la +/- 4,5 puncte.
Citeste mai mult: adev.ro/optz77


In fine este ceva curios - desi studiul este de prin 2015-2016 doua ziare il publica dupa 12 mai ac. La care gazete se mia adauga si siteul Radio Europa Libera ... care la 16 ami ne anunta ca


Majoritatea respondenţilor din statele ortodoxe, inclusiv din Republica Moldova, sunt tentaţi să vadă Rusia ca pe un lider spiritual al ortodoxiei. Ei cred că Rusia ar fi obligată să-şi protejeze atât conaţionalii, cât şi creștinii ortodocși din alte state şi ar trebuie să contrabalanseze influența Occidentului. La acest capitol, singura excepţie este Ucraina, unde percepţiile s-au schimbat după implicarea Rusiei în conflictul separatist din Estul ţării, se contată în studiu. Rolul atribuit Rusiei în ortodoxie s-ar explica mai curând prin influenţa culturală şi geopolitică pe care o are Kremlinul în regiune, crede teologul Victor Gotişan:

„Rusia a încercat şi, de fapt, a reuşit să patenteze oarecum ortodoxia. A devenit un fel de patron în dauna faptului ca, potrivit canonului legal bisericesc, ea nu ar trebui să fie principala putere în ortodoxie. Foarte mulţi percep Rusia ca pe un protector al ortodoxiei în dauna patriarhiei Constantinopolului care este de fapt primus inter pares în lumea ortodoxă.”
https://www.europalibera.org/a/crestinismul-in-tarile-post-sovietice/28491840.html


Eu cred ca 3 coincidente sunt deja prea mult. Mai les cand preced un summit NATO.

Ce cred eu este ca acest PEW face pur si simplu propaganda antiromneasca si tinde a a ne pune intr-o pozitie dificila cu Donald Augustus Imperator al Centurii de Diamant.

Ca i spatele PEw se afla Ungaria, biserica catolica sau Rusia insasi asta ar fi cazul sa o rezolve altii.
Eu doar oberv ca Pew se stradieste sa insufle neincredere in Romania si prin alegatii care insulta morala comuna (care morala comuna nu considera pederastia, proxenetismul  si pronografia ca virturti sociale) sa ne indrepte catre Rusia.
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum