Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Romania tara unde se munceste cu spor SA NU SE FACA NIMIC!!!

In jos

Romania tara  unde se munceste cu spor SA NU SE FACA NIMIC!!! Empty Romania tara unde se munceste cu spor SA NU SE FACA NIMIC!!!

Mesaj  Admin Joi Iun 29, 2017 3:58 pm

Azi nu stiu cum la Radio Romania Actualitati s-a pomenit de un proect vechi intrat in negura uitarii : Dracula Parc.

Pe scurt in 2001 ministrul al Turismului, din cabinteul Nastase,   Dan Matei Agathon, lanmseaza ideea unui parc "tematic" numit Dracula Parc  .. care sa dezvolte turismul in Romania.  Premierul aproba si ustine, se stabileste si locatia - langa Sighisoara, se loaca niste bani, se fac subscriptii publice la care particpa ca exemplu  Asdraina Nastase si Dan Matei Agathon su latii plus 14.000 de ceteni mai anonimi.
Se gaseste si locul - langa Timisoara pe platoul Breite , imdeiat langa poras la iesirea dinspre Medias.

Insa brusc atmosfera se strica. Apar unii care sa zica ca amplasarea "kiciului" va distruge cetatea Sighisoara, ca caldirile vor suprasa caldirile istorice ale orasului ca har ca mar. Apoi se descopera ca ar fi trebuit masacrati steharii seculari de pe platoul Breite, care din cazua acestor stejari era/este  rezervatie naturala.
Apoi se baga in seama ca aia in targ si ala Lica din Vâlcea aia  din inca United Kindom ca cica prea multu turisti vor deranja urasii si râșii care cica abunda in zona ...
PAna la urma se baga si UNESCO si pozitia de la Sighisoara cade .... sa nu mai zic ca si MApN descopera ca avea in zona un depozit de munitie ...

Se incerca mutarea langa Bucuresti la Snagov ..  inde, in afara de parcul de distractii tematic urmeau sa fie amenajate un teren de golf, un hipodrom, un parc acvatic, o pista de carting, un circuit auto, precum si o zona speciala reprezentand Romania in miniatura. Alte sucare alte nemultumiri  , primaria locala cere nu mai stiu ce cam 25%  din actiuni provoaca un proces care blocheaza totul ...  In toamna lui 2004, Eugen Nicolaescu leberal a sesizat Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, impotriva premierului Adrian Nastase si a fostului ministru al Turismului, Dan Matei Agathon, pe care i-a acuzat de inselaciune in cazul "Dracula Park", in calitate de fondatori ai Fondului pentru Dezvoltare Turistica Sighisoara.
Si alegeri, givern nou cu Tariceanu in frunte care anuleaza si el niste facilitati și a decis rezilierea contractului dintre RA-APPS și Dracula Park S.A.
Intre timp se pare ca s-au bagat si niste samsari ... de terenuri

Proiectul se incearca a fi mutat la Brasov unde pana la urma se face o pensiune si BASTA!!!
(Ca amanunt interesant in mai 2008, procurorii Direcției Naționale Anticorupție au început urmărirea penală împotriva lui Eugen Nicolăescu și a deputatului Cristian Boureanu, vicepreședinte al PD-L, pentru „abuz în serviciu contra intereselor publice”. A scapat)

Deci mult zgomot, multa agitatie ca SA NU SE FACA NIMIC!!! , niste bani chletuiti degeaba , acuze nedovedite, cateva mii de mici investitori ramasi cu ochii in soare ... si cam atat.
La Snagov pe terenul ala se cultiva intensiv ciulinii si boziile, Sighisoara a mai perdut cateva mii de locuitori, e ceva prblema cu preturiel caselor (unii au cumprata sperand la dezvioltare si au pierdut) , Traiceanu est5e acum lipit ca marca pe scrisoare da scrisaorea se numeste PSD , Nicolaescu este tot PBL (adica PDL) si s-a ajuns si sinistru la neSanatatii si de curand a fost uns ca  viceguvernator al BNR....

SI stejarii? Steharii si ursiii? Si lincsii?
Pai au fots utili ca au mai fost invocati si la scandalul cu Bechtel ...

In rest nu stiu ce sa zic .,, rezervatia aia care pagina WEB. Ultima interventie d e prin ... 2011!!!  Prin 2010 facea spoturi de constientizare : eu nu distrug stejarii, eu nu arunc gunoaie, eu nu ucid animalele si eu nu intru cu ATV-ul da de data asta nici Lica a lu tanti Veta 2 nici Unesco nu se deranjeaza.
A da Animale : gandaci vreo 200 de specii (cine nu ma crede sa caute !! ) Ma prg sunt rautcaios - mai sunt si ciocanitori :
Aceasta harta va ajuta sa descoperiti frumusetea platoului Breite, atragandu-va atentia asupra unor caracteristici speciale, dar si asupra potentialelor pericole care ameninta biodiversitatea rezervatiei. Vom folosi in acest sens 13 puncte de interes, numerotate si descrise pe harta.

Multe specii de plante si animale - ciocanitori, pasari cantatoare, soparle, lilieci sau fluturi - pot fi observate de-a lungul intregii excursii, in functie de sezon si perioada zilei. Va rugam nu le deranjati, vatamati sau capturati.

    Intrarea pe platoul Breite. Această ”pădure modificată cultural” conține peste 600 de stejari, fiind cea mai mare colecție de arbori multiseculari din estul Europei. Pe partea dreaptă a drumului veți vedea un stejar viguros ale cărui crengi impresionante au fost legate cu o centură de siguranță, pentru a preveni ruperea în două a trunchiului.
    Pe partea stângă se află doi stejari căzuți la pământ și unul pe cale să se prăbușească. Un stejar bătrân, chiar și mort, adăpostește un întreg univers viu (de la ciocănitori, lilieci și pârși, până la alge, licheni și insecte) și de aceea este important să fie lăsat acolo unde s-a prăbușit.
    Panoul cu regulamentul rezervației. Vă rugăm să îl citiți cu atenție. În această zonă deschisă majoritatea arborilor au fost tăiați după al doilea război mondial, iar vegetația predominantă este iarba și târsa – habitat propice pentru șopârla de câmp, iar toamna pentru călugărițe. Tot aici se află și un teren de fotbal.
    Cabana paznicilor adăpostește un interesant punct de informare.
    Acest stejar scorburos s-a prăbușit în iunie 2009. Pe trunchiul lui puteți vedea urmele de foc lăsate de omul neștiutor sau rău-intenționat. Din păcate peste 80% din stejarii rezervației prezintă urme de ardere.
    La marginea pădurii se află poate cel mai bătrân stejar din rezervație, cu circumferința de peste 7.1 m și o vârstă estimată de peste 700 de ani! În jurul lui puteți vedea cum carpenul ”invadează” zona deschisă, punând în pericol stejarii bătrâni și platoul în general. Din acest motiv au fost defrișate peste 15 ha de lăstăriș de carpen și s-a introdus pășunatul controlat.
    ”Pasul lupilor”. Aici platoul se îngustează și cele două margini de pădure se apropie suficient de mult pentru a permite trecerea lupilor și a urșilor. Tot aici se poate vedea izvorașul cu burtă galbenă, o specie de amfibian protejată de lege.
    Vă aflați la capătul unuia dintre cele 15 șanțuri de drenaj săpate în anii '80 pentru desecarea platoului (una din tragediile rezervației). Prima măsură de conservare a noilor custozi a fost de a opri pierderea de apă prin ridicarea unor diguri de pământ. Primăvara șanțurile se umplu de apă și adăpostesc opt specii de amfibieni, cum ar fi tritonul cu creastă, brotăcelul sau broasca roșie de pădure.
    Aceasta este una dintre puținele mlaștini rămase pe Breite. În trecut platoul a fost mult mai umed, însă șanțurile de drenaj i-au schimbat regimul hidric, ceea ce a afectat atât calitatea covorului vegetal, cât și sănătatea stejarilor.
    Gențiana și mușcata dracului sunt flori ocrotite, care înfloresc toamna și se găsesc doar în aceasta parte a rezervației. Acesta este unul din motivele pentru care partea de sud a platoului este strict protejată, iar vizitatorii sunt rugați să nu intre cu mașina și să nu rupă florile.
    O zonă invadată de carpen a fost defrișată ca măsură de conservare, însă pentru a opri regenerarea carpenului este necesar și pășunatul cu capre și oi.
    Vă aflați în zona cea mai interesantă din punctul de vedere al biodiversității naturale. Aici trăiesc plante rare cum ar fi sorbestrea (gazda unei specii ocrotite de fluture, Maculinea teleius) și răculețul, ale cărui flori roz în formă de pămătuf colorează pajiștea în lunile mai și iunie. Din când în când pe aici trece și ursul, lăsând urme în noroi sau zăpada proaspătă și pe scoarța arborilor. Șarpele de sticlă și șarpele de casă se simt la fel de bine în iarba umedă.
    O scurtă plimbare prin pădurea înconjurătoare (până la 100 m de lizieră) vă poate ajuta să descoperiți ”cimitirul stejarilor” – zona invadată de pădure, în care stejarii bătrâni, odinioară aflați în spațiu deschis, au murit în picioare. Prezența lor dovedește că întinderea platoului Breite era în trecut mai mare.

Daca doriti sa tipariti si sa luati cu dumneavoastra in excursie harta sau pliantul cu aceste informatii, le puteti descarca mai jos.
http://www.rezervatia-breite.ro/vizitatori

Nu credti cestia cu ursul : daca cautati "sighisoara urs" o sa descoperiti o stire ca in zona a fots vazut unul Dar sighosrenii au ofts asigurati ca era doar in trecere ...
Si ati retinut ? este necesar și pășunatul cu capre și oi. . Pai daca oile alea au si vreo 2 caini in dotare ne lamurim si cum e cu ”Pasul lupilor”.  Unul din dulai se numeste/numea Lupul si cums a va zic astia nu prea le au cu protectia biidoversitatii ci cu diversificarea meniului.

Oricum un obiectov turistic de prim rang! pășunatul cu capre și oi.

 Apopos numeni nu s-a intrebat cam caere este urmarea cresterii necontrlate de pensiuni si bazine in zona Felix - 1 Mai. Deocamdata este ca se cam termina cu lotusii termali...

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
E bine acum intelegi voi cum sta treaba?
Romania este locul in care se recomanda SA NU SE FACA NIMIC!!!
Poti insa sa furi, sa dai bpagatiile tarii sa provoci expdul a nu stiu cator milioane de oameni samd .
Insa sa nu te puna dracu sa faci ceva util :autostrada, obertive turistice, industrie samd etc .
Caci se stie cine nu munceste nu greseste! Si cine nu greseste merita sa fie promovat!
Insa cine munceste este ajutata sa greseasca ...
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 89
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

https://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum