Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Daca te gadila/manca te scarpini!

In jos

Daca te gadila/manca te scarpini! Empty Daca te gadila/manca te scarpini!

Mesaj  Admin Lun Dec 11, 2017 5:09 pm

Supuse unui iritant extern organismele reactioneaza la fel .. Adica sa zicem daca au pureci si piscile si cainii, si maimutele si oamenii se  scarpina .. cam la fel! Adica cam asa :


Cestia asta a fost uitata in ultimii 28 de ani si unii au incercat sa ne explice ca a te scarpina e un obicei .. comunist.

Insa .. insa au uitat ca capitalismul "pur" si "dur" este un iritant social la fel de eficient ca purecii pe caine sau parful de scarpinat  turnat dupa guler ..

Redau rearanjand un text  De ce jumătate dintre tinerii din SUA vor să trăiască într-un stat comunist în loc de o ţară capitalistă şi democrată .


Unu din doi reprezentanţi ai generaţiei millennials din America ar prefera să trăiască într-un stat socialist sau comunist în loc de o ţară capitalistă şi democrată cum sunt SUA, arată un studiu efectuat de firma de cercetare a pieţei YouGov şi fundaţia Victims of Communism Memorial Foundation din Washington. La studiu au participat 2.000 de persoane.
Cum văd aceşti oameni capitalismul şi comunismul este important pentru că millennialii reprezintă acum cea mai numeroasă generaţie din America, după cum a explicat pentru Fox News Marion Smith, directorul executiv al fundaţiei. ”Chiar şi comunismul este o alternativă viabilă pentru ei.“ Sondajul a găsit că 45% dintre respondenţi ar prefera să trăiască într-o ţară socialistă. Spre comparaţie, 42% au spus că preferă capitalismul. Circa 7% ar prefera un stat comunist. Ponderea millennialilor care vor socialism în locul capitalismului este cu 10% mai mare decât cea a populaţiei generale cu aceeaşi înclinaţie. Mai mult de jumătate din baby boomeri preferă capitalismul.

Mişto! Mişto???

Dcitionar  Generaţia millennials este reprezentată de persoanele născute în perioada 1980-2000. Baby boomerii sunt născuţi între 1946 şi 1964.
Adica primii sunt copii secunzilor.
O explicatie care nu explica ar fi ca ”Această tendinţă îngrijorătoare subliniază răspândirea analfabetismului istoric al americanilor în ceea ce priveşte socialismul şi eşecul sistemului de educaţie în a-i învăţa pe elevi şi studenţi despre genocidurile, distrugerile şi mizeria cauzate de comunism în urma revoluţiei bolşevice de acum 100 de ani“ zice careva Marion Smith director executiv al Victims of Communism Memorial Foundation
Insa este vorba despre altceva mai nasol : ”Au contracte cu perioadă determinată, nu au condiţii bune, nu-şi permit o locuinţă, au datorii mari. Sunt, dintr-un punct de vedere, o nouă formă a clasei muncitoare. Sunt un precariat. “zice unu Osmond Chiu 31 de ani, unionist şi membru al Partidului Laburist din Australia...

Cam asta este diferenta esentiala intre baby boomers si copii lor millennials.  Unu nascut in 1946-50 , cu conditia sa nu o fi patit/sonat prin Vietnam ... a avut alte conditii. A crescut intr-o societate care prefera contactele de munca  cu durata nedeterminata (pe viata!) in care erau sperante ca salarile vor creste... care la 18 ani puteau pleca de acasa adica din leafa de incepator plateau cazarea, haleala, masina si le mai ramanea . Isi cumparau case , faceau concedii, aveau asigurari de sanate si dentare si isi trimiteau copii la scoli. Si in 1970 munceau mai putin decat in 2010 da cu mai mult folos ptr ei! Si crezand ca platesc prea multe impozite au votatara Reagan si reaganomics de le-a iesit pe nas!  Industrii delocalizate, scaderea nivelului de trai, cresterea inegalitatilor si rate tot mai mari. In 1970 Detroitul era capitala automobilelor azi e .. e cam ruina..
Ar mai fi si cestia ca baby boomers  erau muncitori industriali, comercianti si ca liceul le era suficent insa multi millennials nu fac parte din clasa muncitoare, ci se presune ca din clasa de mijloc – oameni cu profesii liberale, funcţionari publici, persoane cu profesii de creaţie şi din mediul universitar, adesea în situaţia de a nu avea contracte de muncă cu normă întreagă.Are importanta ptr ca in mediile universitare sunt f raspnadite ideile scolii de la Frankfurt si amesteca sexul tous azimuts , feminismul corectitudnea politica cu socialismul sau tenatii anarhiste ori comuniste...

Si de asta se tine cont mai putin insa ni se serveesc explicatii abstracte .. Ca de pilda unu  Satyajeet Marar, de 25 de ani, membru al Partidului Liberal, ”Din nefericire, ne-a fost vândută povestea că marea criză financiară s-a produs doar din cauza capitalismului şi a lăcomiei, ceea ce a condus la rezultate oribile, cum ar fi salvarea băncilor. De fapt, a fost mult mai complicat“.  mai complicat de explicat ca ar fi fost alfel.. ca nu e adevarat ce ai vazut ci adevar este ce rage magarul neolebaral (de la lebberwurst) . Ce complicat ? Bancile s-au lacomit peste masura (v si cazul Barring !) , guvernele le-au ajutat, milione de oameni au saracit si bancherii au primit prime grase ptr ca au primit ajutor de stat!

Daca vreti polologhie atunci asta este sursa: http://www.businessmagazin.ro/special/de-ce-jumatate-dintre-tinerii-din-sua-vor-sa-traiasca-intr-un-stat-comunist-in-loc-de-o-tara-capitalista-si-democrata-16847774

Ce  nu se spune: a fost restabilt "iritantul" . Adica acel tip de capitalism clasic care a provocat aparitia curentelor socialiste  cu variantele comunism si fascism.. Iar milennials se scarpina asa cum se scarpinau bunicii si strabunicii lor !

Cum era  filmul ala?  Never Say Never?!
Again?!!
Admin
Admin
Admin

Mesaje : 89
Data de inscriere : 12/03/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

https://vremea.forumgratuit.ro

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum