Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Că care enedpendentă a Justitiei ?!

In jos

Că care enedpendentă a Justitiei ?! Empty Că care enedpendentă a Justitiei ?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' Mier Iun 20, 2018 12:18 pm

Ambasadorii Licuriciului si altii, Wess Mitchell si alti ca el , protestatrii din strada tosti se zbat ptr a prezerva endependenta coanei Justitica , amenintata de "ciuma rosie" .
Dar fintai ia sa vedem cine este Justitia si cu ce se mancaea dpv legal . Constitutiunea roamna asa cum fost-a ea iorgovita zice ca

Art. 126 – Instanţele judecătoreşti
(1)
Justiţia se realizează prin Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi prin celelalte instanţe judecătoreşti stabilite de lege.
(2) Competenţa instanţelor judecătoreşti şi procedura de judecată sunt prevăzute numai prin lege.
(3) Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie asigură interpretarea şi aplicarea unitară a legii de către celelalte instanţe judecătoreşti, potrivit competenţei sale.
(4) Compunerea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi regulile de funcţionare a acesteia se stabilesc prin lege organică.
Ptr 5 si 6 consultati originalul.

Deci dupa cum se poate citi  Justiatia este in primul rand Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ... in fruntea careia se afla un Presedinte.
Insa iata o cestie ciudata - zisul Preşedinte al Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie a capatat ciudatul obicei de a semna ca  "Preşedinte al Înaltei Curte de Casaţie şi Justiţie  Seful Structurii de securitate”
Că care enedpendentă a Justitiei ?! Tarcea
Ce dracu o fi aia "Structura de securitate"?
Caut si gasesc :

HOTĂRÂRE nr. 353 din 15 aprilie 2002 pentru aprobarea Normelor privind protecţia informaţiilor clasificate ale Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord în România

J. STRUCTURA/FUNCŢIONARUL DE SECURITATE


295. Pentru implementarea măsurilor de securitate şi organizarea activităţii specifice protecţiei informaţiilor clasificate NATO, la nivelul fiecărui minister sau autorităţi administrative autonome şi în structurile subordonate, care prin natura activităţii lor vehiculează informaţii clasificate NATO, se va desemna o structură/funcţionar de securitate. Personalul care încadrează structura de securitate este desemnat în funcţie de volumul activităţii specifice.
296. Desemnarea structurii/funcţionarului de securitate este obligatorie în toate instituţiile, societăţile, firmele, întreprinderile de stat sau private, care, prin natura activităţii lor sau prin contractele, acordurile, înţelegerile ce le încheie, vehiculează informaţii clasificate NATO.
297. Structura/funcţionarul de securitate reprezintă punctul de contact dintre instituţie şi ANS.
298. Structura/funcţionarul de securitate este numită/numit de către şeful instituţiei şi se subordonează direct acestuia. Aceasta/acesta răspunde de aplicarea procedurilor şi normelor de securitate pentru protecţia informaţiilor clasificate NATO în cadrul instituţiei respective, precum şi în cele subordonate, pentru toate domeniile de securitate reglementate de ANS: organizarea securităţii, securitatea fizică, securitatea personalului, securitatea documentelor, securitatea industrială şi INFOSEC.

http://www.orniss.ro/ro/353J.html

Deci e ceva legat de NATO. Si ce a dnei ma-so #######  are Justitia cu NATO? Inca ceva .. la nivelul fiecărui minister sau autorităţi administrative autonome şi în structurile subordonate Tineti minte ...
Insa o "structura" din asta trebe sa raspunda in fata cuiva

3. În baza obligaţiilor bine definite ce revin României prin Hotărârea Guvernului nr. 864 din 10 octombrie 2000 a fost înfiinţată Autoritatea Naţională de Securitate, denumită în continuare ANS, instituţie învestită cu atribuţii de reglementare, autorizare şi control în conformitate cu standardele minime privind protecţia informaţiilor clasificate ale NATO.

4. ANS reprezintă organismul naţional de legătură cu Oficiul de Securitate NATO, denumit în continuare NOS, şi cu celelalte structuri de securitate ale Alianţei Nord-Atlantice şi asigură aplicarea şi coordonarea unitară a activităţii de protecţie a informaţiilor clasificate NATO pe teritoriul României.
Deci structura de securitate raspunde in fata ANS .... Io, Bizonu zic   ca cand raspunzi in fata altuia  decat Dumnezeu nu mai esti indedependent
Sa vedem de ce se ocupa  ANS si prin  cine ....
5. Domeniile principale în care ANS îşi exercită atribuţiile sunt securitatea fizică, securitatea personalului, securitatea documentelor, protecţia informaţiilor stocate în cadrul sistemelor de prelucrare automată a datelor, denumită în continuare INFOSEC, securitatea industrială, precum şi alte domenii care implică protecţia informaţiilor clasificate ale NATO, pentru care elaborează instrucţiuni şi proceduri interne, cu respectarea strictă a prevederilor legale din România şi a standardelor NATO.
6. Pentru îndeplinirea atribuţiilor în domeniul protecţiei informaţiilor clasificate ale NATO au competenţe următoarele instituţii: Serviciul Român de Informaţii, Serviciul de Informaţii Externe, Ministerul Apărării Naţionale - Direcţia generală de informaţii a apărării şi Ministerul Afacerilor Externe. De asemenea, îndeplinesc atribuţii specifice, conform competenţelor legale, şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale, Ministerul de Interne şi Serviciul de Protecţie şi Pază.
http://www.orniss.ro/ro/353J.html
hei .. scrie pe undeva Justitie ?

Insa in 2014 Plenul Consiliului Superior al Magistraturii (?!?!) aproba un "Regulamentul privind accesul judecătorilor, procurorilor și magistraților asistenți ai ICCJ la informații clasificate" in care sub pretextul "principiului de a sti"  introduce ORNIS ul in Justitie . Cu structura de securitate cu tot!
https://lege5.ro/Gratuit/gm4tmnjvge/regulament-privind-accesul-judecatorilor-procurorilor-si-magistratilor-asistenti-ai-inaltei-curti-de-casatie-si-justitie-la-informatii-clasificate-secrete-de-stat-si-secrete-de-serviciu
Observati data : 06 februarie 2014! Decom vreo 12 ani ICCJ si Justitica s-ua descurcat si fara ORNIS .. din 06 februarie 2014 prin ialta lumnina izvodita de catre Consiliului Superior al Magistraturii ORNISU ul devine oblogatori si cu el Structura de Securitate subordonata ANS:
Art. 8. - (3) a) ce indica expresis verbis crearea structurilor interne specializate cu atribuții în aplicarea standardelor de protecție a informațiilor clasificate;
In acest sens v si https://gandeste.org/general/justitia-sub-securitatea-sri/55814 . (nu impartasesc in intregime continutul insa e interesant)


Mai tineti minte ca am zis sa tineti minte?   la nivelul fiecărui minister sau autorităţi administrative autonome şi în structurile subordonate
Este cumba ICCJ minister? Nu! Este autoritate administrativă autonomă? Cumva strictra subordonată?
A devenit cu binecuvantarea plenului CSM!
Unica intrebare ce subzista este cui ii este subordonata ICCJ si prin ea Justitica?!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum