Iata pe cine reprezinta Ba'Secu si a sa ceatza :

In jos

Iata pe cine reprezinta Ba'Secu si a sa ceatza : Empty Iata pe cine reprezinta Ba'Secu si a sa ceatza :

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Dec 22, 2010 11:05 am

Se pare ca pe firmament s-a nascut un nou actor politic important , a carui sugessti si doleante sunt tratate preferential de actuala putoare : Consiliul Investitorilor Straini.
Dovada – patronatele romane sunt cam la fel de sucarite ca si sindicatele de viziunea guvernului fata de Codul Muncii , care is preluate de la investitorii straini!

Da sa aplicam zicala aia cu ce este militienii si ce doreste ei

a) cine este militienii :
Cine sunt ei sau macar consiliul de conducere :
http://www.fic.ro/press/press.php?pag=14
Dragos Dinu (A&D Pharma Pharmaceutical); Patrick Gelin (BRD Groupe Societe Generale), Hildegard Gacek (EBRD), Gilbert Wood (Hall, Dickler); Markus Wirth (Holcim); Victor Kevehazi (KPMG); Jean Valvis (LaDorna); Veronica Savanciuc (Lowe); Kurt Strohmayer (Marriott); Richard Moat (Orange); Sofronis Strinoupoulos (Piraeus Bank); David Fuller (PricewaterhouseCoopers); Jose Medran (Procter & Gamble); Shachar Shaine (Tuborg); and Dieter Schulze (Ursus Breweries).

Adica berari (2) , un producator de bunuri de consum de joasa tehnologie (Procter & Gamble, un energofag poluant , unu cu aoe minerale si lapte, niste servicii printe care o firma de avocati si bancheri ori “consultanti” cat cuprinde. A da si un imporator conexat la cheltuielile de sanate :A&D Pharma Pharmaceutica:
http://www.mind-pharma.com/
distribuitorii de medicamnetesunt considerati a fi cei mai mari jucatori pe aceasta piata, oferind cele mai mari cifre de afaceri mult mai mari decât cele ale producătorilor de medicamente….. De-a lungul timpului, actionarii din spatele distribuitorii au dezvoltat lanţuri proprii de farmacii. Sensiblu, este parte a A & grup D Pharma, care include, de asemenea, Mediplus, Catena este detinut de Anca Vlad, care controleaza, de asemenea, Fildas, iar Help Net face parte din grupul Farmexim.
SURSĂ zf.ro

b)si ce vrea ei - au un plan ptr “binele” Romaniei :

1) introducerea la Ministerul de Finante a unui Registru transparent de creante asupra bugetului de stat, cu o scadenta atribuita fiecarei creante;
2) inceperea programului Prima Casa 3 pentru relansarea sectorului imobiliar si al constructiilor;
3) crearea unui Consiliu de Dezvoltare Economica (CDE) pentru a ajuta la definirea strategiei pe termen lung a economiei romanesti;
4) crearea de facilitati de creditare subventionata pentru sectorul IMM, prin contributia comuna a bancilor si a sectorului public. Ar putea fi infiintate de asemenea o banca sau un fond de dezvoltare care ar putea prelua acest rol (pe baza modelului KfW din Germania) pentru a ajuta la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor UE;
5) dezvoltarea pietelor de capital prin listarea locala si internationala a Fondului Proprietatea si prin stabilirea unui program accelerat, clar si transparent de privatizare a companiilor de stat - listari si vanzari strategice, inclusiv actiuni minoritare (in domenii precum infrastructura, transport, energie);
6) externalizarea (sau centralizarea intr-o singura entitate cu experienta ridicata) managementului procesului de accesare a fondurilor UE. Analiza oportunitatilor primelor pentru angajatii de la stat care lucreaza cu fonduri UE si acordarea acestora in functie de performanta realizata
7) prezentarea unei candidaturi comune (impreuna cu Bulgaria si Ungaria) pentru organizarea Campionatului European de Fotbal din 2020;
Cool Promovarea modelelor de cofinantare. Sectorul privat sa sustina costurile pentru initierea unui proiect major propus de Guvern;
9) accelerarea investitiilor in infrastructura aferenta agriculturii, inclusiv prin absorbtia fondurilor UE;
10) concentrarea controalelor fiscale asupra contribuabililor care prezinta un risc ridicat de evaziune fiscala, fata de efectuarea controalelor la intamplare. Concentrarea asupra unor masuri eficiente de scadere a evaziunii, de imbunatatire a colectarii taxelor si de lupta impotriva spalarii banilor;
11) ajustarea legislatiei muncii pentru a o face mai flexibila si adaptabila la schimbarile din mediul economic (inclusiv, dar fara a se limita la, Codul Muncii, Legea Patronatelor, Legea Conflictelor Colective de Munca si Legea Sindicatelor);
12) reformarea administratiei publice prin folosirea de indicatori de eficienta clar definiti.

De la
http://www.1asig.ro/Consiliul-Investitorilor-Straini-a-gandit-masuri-pentru-relansarea-economiei-Cum-ar-putea-arata-Romania-in-2015-articol-2,3,102-39977.htm

sau mai detaliat

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7901027-investitorii-straini-din-romania-prezentat-joi-cele-12-masuri-care-pot-schimba-soarta-economiei-mariana-gheorghe-petrom-noiembrie-discutam-despre-primele-efecte.htm

si o critica cam aspra la
http://www.logec.ro/2010/10/12/fanteziile-consiliul-investitorilor-straini/


La pct 11 ajustarea legislatiei muncii pentru a o face mai flexibila si adaptabila la schimbarile din mediul economic (inclusiv, dar fara a se limita la, Codul Muncii, Legea Patronatelor, Legea Conflictelor Colective de Munca si Legea Sindicatelor) sa detaliem
“Investitorii străini cer ca modificările Codului Muncii să vizeze, în primul rând, flexibilizarea pieţei muncii - oamenii să fie mai uşor de recrutat şi de disponibilizat.
De asemenea, oamenii de afaceri vor o încurajare a muncii în regim temporar prin legislaţie, iar preavizul la demisie ori concediere să fie de două luni astfel încât angajatul să aibe timp să-şi găsească un alt loc de muncă, iar patronul, un înlocuitor.
Investitorii străini vor eliminarea obligativităţii contractului colectiv de muncă la nivel naţional sau de ramură, atunci când există deja un contract individual de muncă, după cum explică membrul din boardul Consiliului Investitorilor Străini, Shahar Shai.
"Dacă am discutat cu un angajat că vrem să-l recrutăm pe un post, totul trebuie să fie clar de la început şi stabilit de la început.
"Un investitor care vine din afară nu poate să-şi permită să primească o legislaţie sau un contract colectiv la nivel de ramură.”
"Încă un exemplu: unitatea de producţie în Bucureşti şi în Călăraşi nu neapărat trebuie să aibă contractul nou acelaşi", a explicat Shahar Shai.
“Investitorii străini mai cer ca legea să prevadă utilizarea unor criterii de performanţă în evaluarea angajaţilor astfel încât să-i poată păstra pe cei eficienţi şi nu pe cei cu vechime”. Insa ce inseamna oare performanta ? (ca poa sa insemne si ca dupa ce a nascut un copil s-a ingrasat si nu mai arata bine !!)

http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/22688

Cum s-ar zice ca tot romanu sa prospere .. cum a prosperat si pana acu ?

Acu sa purced la disecat intentiile porcesti . Adica critica
Din primele 10 puncte vedem ca investitorii astia straini cam nu prea au planuri proprii de investitii … ci se uita la bujet !
Pai 2, 7, 8, 9 de la planul lor despre ca tot raomanu sa prospere este cerere bugetara directa !
Prima Casa 3 (si se pare ca nici cu aritetica nu stau bine !!), creditare subventionata pentru sectorul IMM, Campionatului European de Fotbal din 2020;accelerarea investitiilor in infrastructura aferenta agriculturii astea inseamna cheltuilei de la buget ! Investotori straini .. da?
As mai observa ca in ce priveste creditarea IMM au o vizune cam …: Ar putea fi infiintate de asemenea o banca sau un fond de dezvoltare care ar putea prelua acest rol (pe baza modelului KfW din Germania) pentru a ajuta la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor UE; . Adica ca cum asa gasca aia de consultanti , banci straineze si una mare firma de avocatura nu pot inffinta ele o banca ?! Nu au fonduri ?
Pardon ei vor fonduri – de la UE, de la bujet - adica de la impozitele noastre – ca ei “investitorii” sa se ingrase in conturi !! parca ar fi educati de socialism dargii de ei – sa li se dea ! Sau poate asa este normalu si noi suntem idiotii ?!

Suntem . Mari . Sa ne uitam la ce vrea militienii de la codul muncii . Inapoi la situatia de dinainte de 1929 (atunci Romania si-a tras o lege extrem de moderna) .Far contract colectiv de munca . Fara salar mimin. “Flexibilizare: - adica sa azvarle linistiti oamenii afara cand doresc ei . Adica face prostovanu de roman 10 –12 ani in firma ? Face ! Ar dori ca tot omu poa asa un spor de salar , poa o fonctie ierarhica ? Afara !! Se aduce unu tanar .. si astfel ierarhia este intotdeauna protejata . Sa nu mai zic ca daca o dama atinge 40 de ani trebe schimbata cu una model mai recent cu “suspensii” mai “sport” . Si mai vor ei ceva : forta de munca supusa si ieftina . Ca cea chineza in China !! Lefuri cat mai mici , profituri cat mai mari ! dica noi cu ponosu, ei cu folosu.

Si noi ?
Avem un guvern care pune botu’ . Ca deh asa zice noul Zarahustra de la institutu Mises si ideologia neoconservatoare . Spre benficiul unor “investitori” tejghetari interesati in camata , joasa tehnologie, ori “consultanti” . Adica insi care nu produc nimic ori hartie igienica . A da mai produc ceva – dezechilibre de balanta de plati si austeritate . Si dari mai mari ptr “prostime”, “turma bizonica”, “pulime”.
Noi nu suntem buni decat sa fim proletarizati ca in vremurile lu Dickens .
Asa ca recenta decizie a Frantei si Germaniei este intr-un fel de inteles. O colonie nu poate fi tratata ca un egal . O colonie are obligatii nu drepturi (aici aplica tarii ce doresc ei sa aplice salariatilor din Romania s.a,)
Si cu adaugirea – guvernul Basescu-Boc nu reprezinta Romania. El reprezinta in Romania interesele alora . Ca pentru cetateanu roman nu sunt bani .. ptr importatorii de medicamente si latii sunt bani .. SUNT !!!! LOR Statu Lor stapan pe satrapia Romania s.a. (ptr ca nimeni sa nu poa sa zica ca nu a inteles : s.a.= Societate Anonima , pe actiuni adica .Noi nu avem actiuni ci doar accize, taxe, impozite si datoria sa ne despuiem in favoarea lor)

Apopos ce fel de investitor poate fi o firma de avocatura ?!


Surse :
http://www.critix.ro/primul-comentariu/stirile-zilei/proiectul-de-modificare-a-codului-muncii-obtinut-de-mediafax-apartine-consiliului-investitorilor-straini
http://www.realitatea.net/consiliul-investitorilor-straini-a-transmis-autoritatilor-propuneri-menite-sa-incurajeze-angajarile_780605.html
http://www.1asig.ro/Consiliul-Investitorilor-Straini-a-gandit-masuri-pentru-relansarea-economiei-Cum-ar-putea-arata-Romania-in-2015-articol-2,3,102-39977.htm
http://www.fic.ro/press/press.php?pag=37
http://www.fic.ro/press/press.php?pag=37
http://www.logec.ro/2010/10/12/fanteziile-consiliul-investitorilor-straini/
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7901027-investitorii-straini-din-romania-prezentat-joi-cele-12-masuri-care-pot-schimba-soarta-economiei-mariana-gheorghe-petrom-noiembrie-discutam-despre-primele-efecte.htm
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum