Pe cine reprezinta guvernu roman ? Ale cui interese le serveste ?!

In jos

Pe cine reprezinta guvernu roman ? Ale cui interese le serveste ?! Empty Pe cine reprezinta guvernu roman ? Ale cui interese le serveste ?!

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Feb 20, 2011 11:37 am

Nu pe noi !

Pe la ora 24 auzii o stire la Radio Romania Actualitati (una din stirile alea de se dau numa o singura data.. ca daca 2 "romi" se taie in Obor mama mama stire de superimportanta nationala!!) : Camera de comert romano-americana cere ca noul cod al muncii sa nu zica nimic de contracte colective de munca ,, cel putin la nivel national. Si cica camera asta reperezinta afaceri de 10 mld $ si 200.000 locuri de munca. Nu s-a specificat in ce tara (tari) sau in ce domenii ... Da pun pariu ca nu in Romania ....
Am cautat dupa camera asta de comert. Cam nimic - adica cine , ce , unde , cate locuri de munca in Romania ...
Am gasit insa

AmCham: Este nevoie de abrogarea prevederilor privind CCM la nivel national

Modificarile legislatiei muncii trebuie sa tina cont de principii precum reglementarea performantei ca principiu de baza in ceea ce priveste relatiile de munca, flexibilizarea acestui domeniu si abrogarea prevederilor privind contractul colectiv de munca la nivel national, potrivit AmCham Romania, transmite Mediafax.
la /www.bloombiz.ro.

Marii specialisti care isi dau cu parerea is 2 : o avocata si directoru' de personal de la Microsoft Romania (asta este o obraznicatura din Sluj Napoca de profesie sef de personal care pana de curand a lucrat in firme ce “furnizau” la Ministerul Sanatatii. Adica trai nineaca pe bnii CNAS !!!). Si devenit direct sef . Curat competenta. Si cu tot respectu ptr Microsoft – se pare ca in Romania au doar 300 angajati si doresc sa dispuna ptr sute de mii !!! Sa nu zic cati angajati au firmele de avocatura ….
Curios este ca patronatul romanesc nu prea este de acord cu abrogarea contractului colectiv de munca.. Da ce importanta are parerea lu UGIR care nu preprzinta “decat”:
Federatia de Petrol, Gaze si Energie , Federatia Patronala a Industriei Alcoolului si Bauturilor Alcoolice din Romania, Federatia Patronala a Industriei Usoare, Federatia Patronala din Ramura Industriei Chimice si Petrochimice, Uniunea Nationala a Cooperatiei Mestesugaresti, plus altele pana la taximetristi?
Adica cam majoritatea locurilor de munca din Romania ?!

Insa de aici se mai observa ceva : pentru satisfacerea intereselor de grup a unei organizatii straine este sacrificat interesul major al romanilor. Iar circareala cu verificarea averilor (cam mari ! prea!) ale sefilor de sindicate are alta explicatie decat enervarea basescului(somozei) local(e) . Circareala “moralizatoare” are la baza interesele camerei de comert romano-americane. Care interese nu au nici in clin nici in maneca nici cu promovarea capitalismului autohton si nici a democratiei.
Si stiti ceva dragut ? Nici cu ale SUA pe termen lung ! Findca daca le reuseste manevra peste cativa ani Romania cea ilomaericana pana la uitare de sine si prostie va incepe sa aiba sentimente asemanatoare cu cele din America Latina – veche beneficiara a unor interese din astea … gen United Fruits !
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum