Romania tara in care preotii se substituie zeilor

Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect

In jos

Romania tara in care preotii se substituie zeilor  Empty Romania tara in care preotii se substituie zeilor

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Dum Oct 28, 2012 8:53 pm

Uneori , clerul pretinde sa fie ascultat el impotriva zeilor. In cesc XVIII clerul catolic francez , cel putin domincianii, au pretins ca ascultarea preotilor era mai importanata decat ascultarea lui Isus (pare cam exagerat dar .. e pe bune!)

In timpul Primului Raboi Mondial a fost oferita publicului adorator o noia figura eroica : Asul de Aviatie de Vanatoare. Oferit spre cinstirea publica (si chiar adorare) in chip de nou Bayard sans peur et reproche (fara teama sau prihana), campion la tarii sale (campion in sensul duelului judiciar – cel care lupat ptr cauza unui neputincios- copil, femeie, olog sau cleric- isi risca viata ptr dreptul nevolnicilor!) , paladin neinfricat, elita a elitei. Ce-i drept trebuie sa fie temerar dincolo de scranteala. Fizic vorbind trebuie sa fie perfect – nervi de otel, muschi idem , reflexe care fac de rusine o cobra, ochi de vultur, rezistenta de bivol .. si memorie de elefant. Trebuie sa fie si inteligent – in ocupatia asta prostii au viata scurta. Si bine pregatit – un pilot se pregateste in cativa ani (ma rog in rezbel se pregateau in cateva luni .. sa nu discutam depre mortalitatea junilor pregatoti in 3-6 luni..Macel!!). Auxiliar ofiterii politi de razboi romani in mare propritie erau dupa 30 de ani ingineri (semnau :grad militar inginer aviator).

Dupa al doilea razboi despre ei s-au scris carti- care au avut succes de public in intreaga lume! Sau altii au publicat sub semnatura proprie (desi se prea poa sa fi fost ajutati de insi cu talent literar) carti de succes la ei in tara si in tarile care si-au pierdut piloti in fata lor.
Un roman emigrat in SUA si-a catigat o notorietate mondiala ca ACE (as adica) intr-o zi doborand 6 niponi in „Marea vanatoare de curcani” (ajutat si de slaba rezistenta a bombardierelor japoneze) .
Insa Bazu Cantcuzino , Serbanescu (“eu personal ma inscriu la insubordonare ca nu vreua sa see zica ca Romania e sat fara caini!”) , Dobran, Dicezare si multi altii sunt cam necunsocuti .. Doar Marandiuc a scris despre ei (Inimi cat sa cuprinda cerul patriei in 1985 insa Cavalerii bimotoarelor de asalt a ramas in proiect).
Acum sa zicem ca inteleg ca “inainte” nu prea puteai sa scrii .. prea des, Desi Marandiuc a scris si a scris un adevar scandalos :aviatia romana s-a batut cu aviatia rusa , americana, germana si totusi a supravietuit!!! Inferioara numeric si calitativ a luptat si a supavietuit .. cam ca in gluma aia “Priviti aceste rate/Care si moarte zboara” .. impotriva oricarei evidente au zburat, au luptat (uneori impotriva ordinelor!), au invins (uneori) SI au supravietuit.

Insa dupa 1990 … era voie de scris ,da? Mai erau cativa care traiau .. Tacere. Daca mai sunt prmnetiti nu este ptr fapta lor de lupta ci ptr persecutiile politice pe care le-au suferit. Desi au fost persecutati ptr ce au facut – doborat piloti sovietici si bombardat sovietici. Politica primeaza.
Si azi la A3 culmea ridicolului .. este prezentat Ion Dobran celebru pilot roman . Pardon mai putin celebru decat ar merita (ma rog numa 10 victorii insa cu avioane inferioare inpotriva unior inamici superiori numeric si in conditiile in care romanii aveau un sistem extrem de afurist de omologare. Adica ca englezii da nu aveau camere e filmat montate!!). Erou? Oricum mai putin erou decat MS Mihai (zero victorii , nici o zi de front) si Lucia Hossu Longin (fosta secretara PCR devenita propagandista anticomunista si monarhista).

Ca asa e la noi… meritele revin propagandistului. Adica aluia care lauda “politic” pe cel care a riscat, a luptat sau macar a suferit. Avem de-a face cu un transfer de “sfintenie” de la martir catre predicator cu avatanjul predicatorului .. Precum era gluma aia “Romeo si Juleta … a mai colaborat Wiliam Shakespeare..”
Ca sa zic asa “clerul” civic isi insusete roadele martiriului .. altora.
Si asta se cheama .. morala!!!

Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 910
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Romania tara in care preotii se substituie zeilor  Empty De ce-i propagandistu cel mai tare?

Mesaj  Cârcotaşu la data de Mier Oct 31, 2012 10:29 am

Păi d-aia, că mulţi bani s-au băgat în... curu' lui ca s-ajungă propagandist. Şi e normal ca atunci când puletele ajunge erou, să ne amintim cu pioşenie de cel ce i-a fost îndrumător, care l-a învăţat ce şi cum, ooo da' numai pe el?
Păi se poate dom-le? Lu' Iisus i-a fost uşor că unde se lăsa mâna Lui toate se rezolvau. Da' ia uite-aici, că cleru' cu strădanie multă se face... http://numarareainversa.wordpress.com/2011/11/04/un-mult-prea-fericit/
Cârcotaşu
Cârcotaşu

Mesaje : 117
Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 69
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Sus


Posteaza un subiect nou   Raspunde la subiect
 
Permisiunile acestui forum:
Puteti raspunde la subiectele acestui forum