Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Esecul tranzitei postdecembriste : etnocidul economic ca mijloc al constructiei capitaliste

In jos

Esecul tranzitei postdecembriste : etnocidul  economic ca mijloc al constructiei capitaliste Empty Esecul tranzitei postdecembriste : etnocidul economic ca mijloc al constructiei capitaliste

Mesaj  Ghita_Bizonu' Dum Feb 05, 2012 3:19 pm

Datele preliminare ale recensamantului arata fara putinta de tagada esecul tranzitei postdecembriste : azi suntem 19 042 936 locuitori ai Romaniei fata de un maxim 22 810 033 in 1992.
Evolutia populatiei pe judete este aratata la : http://www.econtext.ro/assets/397-Populatie%201990%20-%202011.jpg
Evolutia populatiei Romaniei din perioada postbelica arata cam asa :
1948 – 15 872 624
1956 - 17 489 450
1966 – 19 103 163
1977 – 21 559 910
1992 – 22 810 033
2002 – 21 680 974
2011 – 19 042 936
Ar mai fi de mentionat ca in perioada 1948-1989 Romania a pierdut un numar relativ important de cetateni de etnie straina pron emigratie – sute de mii de germani, evrei (oer total poa un milion) plus un numar mai mic si neprecizat de armeni, turci, greci (astia din urma compensati cu un numar de comunsiti greci de-ai lui Glezos care s-au refugiat in Romania) si cu toate astea populatia a crescut ..
Adica tara isi putea sustine populatia (ma rog nivelul este discutabil si va rog nu uitati ca nici Napoleon III nu avea televizor color!).
Ce nu spune recensamantul este ca acesta este rezultatul logic al “reformei” postdecembriste! A disparut din Romania cca 1/8 din populatie. O astfel de depopulare Romania nu a mai cunoscut in timpurile recente! Prin comparatie al doilea razboi a produs o cadere mai mica grosul pierderilor de populatie (cca 3 milioane) fiind date poputalia din teritoriile pierdute ! Primul razboi mondial cam 1/10. Si in cazul pierderilor de populatie din amandoua razboaiele nu avem de-a face cu o scadere voluntara (nici ptr cei care s-au inrolat voluntar in razboiae! ) . Mai sustin ca plecarea unor populatii din Romania se datora partila si unor sentimente etnice (cel putin armenii este sigir ca au dorit sa striasca in Armenia , fie ea si Sovoetica si Socialista. Si unii dintre evrei au dorit sa traisca intr-un stat iudeu). Eu as zice absolut firesc.
Insa aceasta scadere fara de precendent (in conditii de pace!) este unica in istoria Romaniei (nu si ceea europeana – ma gandesc la emigrarea irlandeza din sec XIX , plus masiva emigrare germana din acelasi secol si nitel mai tarziu cea italiana.)
Pur si simplu Romania nu poate sustine o populatie de 20 milioane (asa cum pe la 1850 Germania – foarte multim enoirm de multi au plecat in SUA. Si mai traziu italienii care au afluat in SUA si Argentina. Milioane de germani si de italieni).
Si stiti ceva? Poate si cele 19 milioane actuale sunt o populatie prea mare! Stiti proiectia aia cu 16 milioane in 2050?! Ei bine nu trebe sa fii prea destept , e suficient sa iei o Encilopedie romaneasca interbelica si sa calculezi popuatia Romaniei de pe teritoriul de azi :16,5 milioane! (calculul asta l-am facut de prin 1998 folosind o enciclopedie Minerva … imprumutata)
De ce ajunge, asa (si poa mai rau)? Este consecinta naturala a politcilor de dezindustrializare d’aia!! asta este pretul tranziteie spre capitalism a la roumaine . Succcesele se masoara in vile si Ebe si numarul de emigranti.
Tranzitia a la roumaine spre capitalism a dus la un etnocid economic - noi abandonam piata interna, deci nu mai avem locuri de munca , aia mai tineri merg unde sunt cereri de munca si le rezolva lor problemele legate de mana de lucru (in 1990-93 se zicea ca tarile din est au muncitori formati a la prusienne fata de Magreb), noi suntem prosti si ne bucuram , spaniolii au inceput sa se uite mai frumos la romani (ca le-au imbunatatit natalitatea si copii nascuti in Spania invata spaniola si vor fi spaniolo-romani da spanioli si pana la urma sarmalele si telemeau nu sunt rele!! [ca si in RFG ai ajuns unii nemti "dependenti" de rahat locum si bacalavale]) rusii sunt si ei fericiti ( a se vedea Take Gura de Aur - Dusmanul Natural) si juma din romani (ca limba materna nu dpv cultural) vor fi fericiti – ca deveni “europeni”. Plus nu stiu cati magrebieni , pakistanezi samd (ca nu cred ca vom avea mare bafta cu anatolienii si hanii!) care pana la urma vor veni aici si in numele eruopenismului le vom acorda ce refuzam copiilor vecinilor nostri ..sansa unei veoti decente. Si toti vor fi multuminti : internationalistii ca se termina cu “insula retrograda latina pierduta in mijlocul unei mari progreisste slave” (Stalin) si reactionar- national-conservatorii din vecini exact din acelasi motiv!! Si asa se va stabiliza estu balcanic prin eliminarea parantezei istroromane spre fericirea tuturor! (inclus a stranepotilor nostri care ori vor vorbi bulgara, ori ungara ori o limba slava sau poa “romani vlax”). si vor vesteji cu manie internatinalist-slavofila/panturanica,mare bulgara/vlax imperialismu in opinci valah (apud Komintern) …
Ce naiba in definitiv dalmatii au disparut in sec XVIII si istroromanii acu vreo 20 de ani Panta rei! (au disparut si cartaginezii , si vandalii … ) Pacea Europoei merita unele mici sacrificii , nu? De ex Munchen 1938. Azi este randul nostru ad maioresm pecuniae gloriam
Si poa asa se va implini visul cu Tarigrad al slavilor de Nord (Sviatolsavii aia corciti cu Riurici).
Si credrti ca este careva sucarit de asta ? Da de unde ! Ia te uita ce am gasit ca ar fi fost postat de un teleptual de “dreata” (?!? Ungureasca sau hitlerista?!) , care a fost ministru si consigilere al Conducatorului Statului Antinational FMIst:

“România ca stat e pe final. În cel mult 25 de ani nu va mai exista. Aşa că mult mai important decît nu ştiu ce tactici electorale e să desfiinţăm statul român cît mai cu grijă şi maximă atenţie. În 25 de ani niciuna din deciziile importante nu se va lua la Bucureşti. Care va deveni un fel de consiliu judeţean responsabil cu şoselele, plopii de pe margine şi panseluţele. Politica monetară, fiscală, externă, militară, de ordine publică, agricolă, economică, culturală etc etc va fi decisă la Berlin (chiar dacă va fi anunţată la Bruxelles). Ne facem că plouă. Miza noastră e alta. Vom mai exista sau nu peste 5 generaţii? Eu personal zic că nu.”
El zice nu vom exista (ca romani). Si pregateste aceasta extinctie . Oare fostu consiliat ce pregateste?!
Acelasi lucru – etnocidul economic - mai un RMGC , mai niste gaze, mai niste privatizari, indatorari cat cuprinde!
Fiindca dragilor daca tai subzistanta cuiva il condamni la bajenie sau moarte.
Noi avem deja milioane de bajeniti. Partea de populatie cea mai tanara .. generatiile in care am bagat cu toti bani sa le scolarizam . Partea de populatie aflata la varsta reproducerii . Cei care trebuiau sa ne asigure continuitatea etnica si spirituala.
Azi .,, contatam ca am ajuns mai rau ca o colonie africana ... am abandonat industria noastra. Am abandonat agricultura. Buna parte din pamanturi. Resursele noastre. A distris locurile noastre de munca. Am silit la bajenei milioane de romani. Ne-am indatorat ca sa cumparam tzoale second hand ...
Si ne-am distrus viitorul.
Ditrugand viitorul ca neam ne-am facut mai mlt rau decat cel pe care il imputam lui Stalin si comunismului.
Geaba unii se agita cu victimele comunismului, cu Maniu marele martir si sfintii inchisorilor - acest etnocid in numele "moralei anticomunistie" , reparatiilor , restauratiei preaSfintei Propretati face caduce suferintele acestora fiindca inseamna ca acestea au fost ptr nimic. Sai poa ptr drepturiele altora... ale hansburgilor, ungurilor, sovieticilor sau al vulcanienilor...

Poporul Roman a fost jertfit in cinstea Vitelului de Aur
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum