Vremea
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Intelectualitate de secături, intelectualitate minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei

In jos

Intelectualitate  de secături, intelectualitate minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei Empty Intelectualitate de secături, intelectualitate minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei

Mesaj  Ghita_Bizonu' Vin Mai 09, 2014 11:40 am

Refuzul premierului de a contrasemna decretele de decorare a lu' Patapievici si a sa ceata au facut ca teleptualimea romana sa se solidarizeze cu zisu Pata si sa cate prin  arhive alte pareri negative ale unor mari creatori romani.  Cma otova amandoi luceferii teleptualimii romane.
Eu am parafrazat un  citat din  Goga :
„Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală.” (Jurnal, 1916)

Cand a scris ce a scros Goga? In 1916 in anul mari prabusiri a Romaniei. Impotriva cui a scris?  Impotriva poporului numindu-l patibular ? Nu . A indicat clar : politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti! Adica elita politica.

Si amandoi luceferii mai dau o raita si prin Cioran . Care a  scris ce a scris .. in ce ani ?!

Si ambii amandoi  f satiscafuti intelctual de virtutea lor civica uita ca autorii pe care ii citeaza au scris in general in epoca pe care ei inteleptualimea o ridica in  slavi! Tara de secaturi minore este tara care fost-a pastorita 48 de  ani de Carol I. Si 2 ani de Ferdinand . Ambii amandoi germani. Care cica fu zenitu’ si apogeu’ Romaniei europene ca cand toanta Evropia se uita la Romania cu respect. Tara minora , tara de secaturi asta este deci regatu’ lu’ Carol I si Ferdinand. Asta au facut astia 2.

Sau sa zicem de Cioran. Ca cand scris-a el ce a scris ? Pai in  Romania interbelita, aia care cica era mare putoare economica a 4 sau a 5a in Evropia, care cica avea mondeda de aur  si o intelectualitate mama doamne! Si cand colo ?! Asta era regatul Romaniei ? Un  regat care intre neamurile bolnave era cel mai bolnav?!

Sa nu mai zic ca urmasii gastii de politicienii ordinari, hoţii improvizaţi, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti. Ei insisi asisderea precum si intelctualii aia aidoma poporului lor adulau   tipul omului inteligent şi unanim simpatizat este chiulangiul sistematic, pentru care viaţa este un prilej de capriciu subiectiv, de exerciţiu minor al dispreţului, de negativitate superficială. si care se vindeau concomintente la 2 –3 satrapi politici  sunt prezentai azi drept martiri neamului ca cica comnistii au distrus adevarata elita!
Pai nu e mai bine ca au distrus-o daca erau o gasca de secaturi minore?!

Cam asta uita mari nostri telepuali . Ca maine se vor grabi sa debiteze obisnuita gargara cu ocazia Zilei Monarhiei  (ca cum scria Cioran N-am întîlnit om care să aibă o mai slabă aderenţă la valori ca românul iar teleptualu este cel care. in rele si bune,  este imaginea poporului sau . Sau o fi invers?!)

Si toata tevatura ptr ce? Pentru ca pata la ICR a promovat tineri samd. Ins aciudata dar nu s-a auzit de mair suceese ale promovari. Nici un  roman romanesc tradus pe banii ICR  nu a spart piata ..  Nici un artist plastic nu a starnit pasiunile colectionarilor bogati. Bine o sa  intrebati “ba da tu de unde stii Bizoane ca altele este priocuparile lu matate?”
Da da nu urmaresc stirili astea. INSA tinand cont de cata modestie dau dovada astia va asigur ca in caz de succes auzeam si io! Ce naiba nu ma intreseaza filmele lu Mungiu de ex INSA daca ia un  premiu pe undeva mama mama! Asa ca daca unu dintre promobati avea succes … stiam si eu., Era plina presa de el!!
Insa am banuiala ca Pata nu a fost sectar si ca unii de pe la Crtic Atac care au vizitat Atena si Barceleona si povesteau entuziasti despre proteste nu au fost acolo pe banii lor …Cam aici sunt sucesurile.

Si ar mai fi ceva despre caracter. Marele Liiceanu se plange : Oricum, ne-ați anunțat recent că „ne paște războiul”. Înțeleg că dați cu noi prima bătălie. Moarte intelectualilor! Intrucat cestia cu rezbelu se refera la unu cu rusii asta cam seamana a autodenunt!!
Destepti foc !

Sau cum zicea Carol 2 : nu am  cur destul pentru cate buze sunt!! Ma rog ala macar e era cur regal!! Dar azi se poarta democratia ...
(Scuze MS Lica Lupescu vorbea mai pe sleau)
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 922
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 71
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum