Totusi este ceva cu societatea noastra ….

In jos

Totusi este ceva cu societatea noastra …. Empty Totusi este ceva cu societatea noastra ….

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Vin Noi 26, 2010 9:55 am

Ia sa privim nitel . Ieri pestinentialu iesi din nou pe ecran si se juca de-a primul sinistru al tarii . si ce mare lucru ? Asa este el jucator nu otiosus precum Iliescu !!Da daca se juca si Iliescu …mama Doamne ! (lu Iliescu i se asculta si flatuenta sa se analizeze daca nu incalca despartirea putorilor in stat !).
Guvernu baga tare si trece peste parlament . Nimeni nu zice nica – decat cel mult ca majoritatea si nici o organiatie civica nu guita comunismu samd. Cel mult ca constittia e proasta ci ca curtea constitutonala se baga prea mult. Acu 7 ani de zile rupeau lantzu si se simteau zilnic persecutati , insa azi zic ca telefoanele li se asculta sa-i protezeze. Pardon sa-i prostateze. .. Uf .. sa incerc pe litere : p r o t e j eze. De cine ? De ei insisi ! C’asa-i demoracratic si necomunist !
Sa zic asa in cea mai linistita manera democratia sucomba in bratele virile ale Lupului De Mare si Capitan de Tara (ca bapoare …)

Acu .. cu vreo 14 ani inainte sa ma nasc io , in anu de varf al dezvolatarii Romaniei antebilite democratice si monarhice scurt pe doi partidele au fost bagate in sac si sacu in debara. Lica Lupescu isi trase constitutie pe masura la comanda proprie si democratura expira linistita si fericita in bratele virilui Rexi. Lumea a zis bogadaposte Doamne ca ne-ai scapat de nebuni !!
Ca cat a fost dictaura si cat maimuzzolissire sincrona cu “Europa” (cea catolica!) nu are importanata. Mai interesant ca a vut loc asa in linsite, DUPA iesirea din criza si in anul record al dezvolatarii samd . Pe cand afacerile infloreau , teatrelele erau pline (daca e sa-l credem pe Sica Alecsandrescu), resturantele bune la fel , carciumile la fel , blocurile se inaltau nu chiar ca in porumbu ori Drumu Taberei in anu 75 da oricum , carterele de vile samd .. Un lung suspin de usurare ca s-a terminat bacanala ….

In cu totu alt regim politic , da unu care se mai dezgheta si mai permitea ma miram si io ce se intampla .. Tov Secretar General al PCR si Presedinte al Consiliului de Stat al RSR cu buzduganu in mana (?Hhaaa?!?) depunea juramant ca Presedinte al RSR si , in mod abolsot ilegal si nepartinic Transfagarasanu primea numele de Nicolae Ceausescu. Cateodat se mai inteba cate unu “ dom’le da parca nu aduce a cult a personalitatii da ramanea fara raspuns sau hai nu-ti mai bate capu ! Ma rog la Mamaia a luat premiu o .. cantata cantata de Doina Badea (ceva intre opera si mars discurs funebru) .. si numa Barbu si Saptamana culturala au zis bre parca era muzica usoara .. nu belcanto !
Am asa o impresie ca cultu lu Incultu a fost mai debgraba o cestie de autorganizare decat de organizare (adica comanda de stat!). Ca sa va mai zic ceva se zice vizta din RPDC .. ma rog ca de acolo s-a preluat ideea aia cu intampinarea dansata (insa is curios daca ar fi strambat din nas vreunu : zau asa tov Secretar general o sa zica rauvoitorii ca ca la triburile din Africa ) si mai tin minte discursul ala. Insa discursul ala nu zicea faceti-mi chip cioplit ! Chipul cioplit i l-au facut de canalii ..
Asa ca azi .

D’aia adevar graiescu-va voua : este ceva cu societatea noastra ….
Si ca pestele da si societatea de la cap se impute. Fiindca creieru e mai expus putreziciunii , daca intelegeti aluzia .
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum