Tot despre identitate etnica

In jos

Tot despre identitate etnica Empty Tot despre identitate etnica

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mar Feb 26, 2013 7:39 pm


"Trăim într-o lume în care limba maghiară a devenit discriminatorie în Miercurea Ciuc. Astăzi este ziua în care trebuie să spunem clar: cunoaşterea limbii maghiare este obligatorie, nu discriminatorie, ci obligatorie în Miercurea Ciuc, începând de la prefect, corespondenţii televiziunilor şi radiourilor româneşti, toată lumea care trăieşte din impozitele secuilor trebuie să ne cunoască limba, limba noastră maternă", a afirmat Raduly Robert primarul din Miercurea Ciuc. Romania.
Declarația a fost făcută după ce edilul a fost amendat de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării pentru impunerea cunoaşterii limbii maghiare ca şi condiţie de ocupare a postului de arhitect-şef al oraşului.

http://www.evz.ro/detalii/stiri/orasul-din-romania-unde-cunoasterea-limbii-maghiare-este-obligatorie-1025601.html

Cestia cu obligativitatea limbii maghiare ca obligativitate trena de ceva timp. Cam de cand s-a stabilt ca in localitatiule cu 20% minoritari functioneru trebe musai sa stie si limba minoritara.
Raduly (dupa nume urmas de român maghiarizat … adica fiul lu’ Radu pe romaneste ar fi Radescu sau Radulescu) are meritu de a fi pus punctu pe i : In România cunoasterea limbii române este facultativa!!!
In rest daca vre-un roman ar fi zis ceva ca Raduly “limbii ROMÂNE este obligatorie in România” mama ce scandal ca fascisimsu , ca xenofobia ca nazismu si cum holocaustiam noi minoritaile si mia ales pe cea maghara!!!


Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Tot despre identitate etnica Empty Re: Tot despre identitate etnica

Mesaj  Cârcotaşu la data de Mier Feb 27, 2013 11:10 am

Păi da, că pe bune, la Miercurea, în administraţia locală, funcţionarii trebuie să cunoască limba maghiară. Asta-i mai de mult. Şi da, în lege este prevăzută obligativitatea cunoaşterii limbii române de către cetăţenii români. Dacă nu mă crezi ui' acilea:
Legea 21/1991, art.8, spune că pentru a primi cetăţenia română, cel ce o cere, tre' să îndeplinească o groază de condiţii, printre care, la al. f) "cunoaste limba romana si poseda notiuni elementare de cultura si civilizatie romaneasca, in masura suficienta pentru a se integra in viata sociala;"
Cârcotaşu
Cârcotaşu

Mesaje : 117
Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 69
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Tot despre identitate etnica Empty da da numa cel care o cere

Mesaj  Ghita_Bizonu' la data de Mier Feb 27, 2013 12:11 pm

nu cel care o primeste prin nastere!!!
Ghita_Bizonu'
Ghita_Bizonu'

Mesaje : 908
Data de inscriere : 13/04/2010
Varsta : 67
Localizare : Bucuresti

Sus In jos

Tot despre identitate etnica Empty He, he!

Mesaj  Cârcotaşu la data de Mier Feb 27, 2013 7:45 pm

Da, bey, că oricine presupune că ăla născut în România ştie limba română, nu de la naştere, da' când ajunge matur. Cazurile cu minoritarii care nu vor să-nveţe sunt chestii împotriva naturii ce nu pot fi înţelese de niciun om normal. Ăia ar trebui împăiaţi şi expuşi la Antipa!
Cârcotaşu
Cârcotaşu

Mesaje : 117
Data de inscriere : 05/04/2010
Varsta : 69
Localizare : Bucureşti

Sus In jos

Tot despre identitate etnica Empty Re: Tot despre identitate etnica

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum